Annoncører:

Campingplads Indberetninger

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

 
 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Læsernes Favorit campingpladser

Børnevenlige campingpladser

Transit campingpladser

 

Camping ved

BARCELONA

 

& TURISME INFORMATIONER

 

Kort historie om Barcelona
Barcelonas historie kan følges helt tilbage til jern- og stenalderen, men blev først en egentlig, da romerne anlagde et såkaldt Kastrum, altså en fortagtig by med retvinklede gader. Gennem tiderne er byen faldet i hænderne på vestgoterne og maurerne. Byen var dog blevet kristnet i det 3-4 århundrede. I 11-12-tallet var Barcelona hovedstad i det katalonsk-aragoniske rige, men indlemmedes i 1469 i det spanske monarki. Byens handelsliv gik i stå, men Barcelona blomstrede op ved overgangen til det 20 århundrede bl.a. efter verdensudstillingen 1888. Især spillede den katalonske arkitekt Antoni Gaudi en vigtig rolle med sine mange bygninger og parkanlæg. Ved udbruddet af borgerkrigen 1936 spillede byen en vigtig rolle i sin modstand mod den fascistiske general Franco, men måtte overgive sig, idet byen blev bombarderet af Hitlers Condor Legion. Ved Francos død 1975 blomstrede Barcelona op igen, i 1992 var Barcelona værtsby for olympiaden og er siden blevet et velbesøgt turistcenter på den iberiske halvø.
Trafik og sprog Der køres i højre side. Der tales catalonsk og spansk. Engelsk er forståeligt i alle turisterhverv. (Camping, restaurant, forretninger). Trafikken er intens.
Kort oversigt over Seværdigheder Park Güel, Gaudis kunstigt anlagte park, der tilpasser sig naturen med søjlegange og terrasser. Sagrada Famiglia, Antoni Gaudis endnu ufuldendte mesterværk af en katedral. Transpordador Aeri, se byen fra svimlende højder med denne tovbaner højt over byens tage. Estadi Olimpic de Montjuic, det olympiske stadion på Montjuic bjerget. Casa Mila, bygget af Gaudi, også kaldt for "Stenbrudet". Casa Batlló, nok Gaudis mest usædvanlige hus. Arc de Triomf, denne 30 m høje triumfbue byggedes i mursten i anledning af verdensudstillingen 1888. Las Ramblas, hovedstrøget, som er anlagt i en fhv. flodseng. Mercat de la Boqueria, stål og glasmosaik i byens smukkeste markedshal. L´Aquarium,  se fisk fra hele verden i en helt gennemsigtig bygning. Kolumbussøjlen, for enden af Rambla´en har man en flot udsigt over havn og by. La Catedral findes i midten af byens gotiske kvarter. Placa de Catalunya, byens store centrale plads for enden af Rambla. Port Olimpic, op til 1992 var det kun en træbro i havnen, men så kom Olympiaden med dette gigantiske anlæg, som var udgangspunkt for sejlernes deltagelse i begivenheden. Picasso Museum, nok byens mest besøgte kunstmuseum. Det smukke Miro Museum, ligger ved det olympiske stadion og det gør det Nationale Kunstmuseum  også. Opera Liceu for den musikelskende.

Klosteret Montserrat (Monasterio de Montserrat) ligger højt oppe på et bjerg, 63 km fra Barcelona. De meget karakteristiske bjerge kan ses helt fra Barcelona. Det er en enestående seværdighed med daglig sang af et drengekor ved middagstid. For pilgrimme er det et "must" at røre ved den sorte Madonna. Lang kø til statuen må forventes. Hvis man er nervøs for de mange serpentiner på vejen op, kan man benytte en tovbane. Der er betalingspligtig p-plads ved klostret.

Turistkontoret i Barcelona Få mere turisme information her.
Dansk Turistkontor Se på linket til hjemmesiden. Ellers er adressen her:

Den Spanske Stats Turistbureau
Frederiksgade 11, 2 - 1265 København K
Telefon: 33 18 66 30
Fax: 33 15 83 65
Email: copenhague@tourspain.es
 

Valuta Der betales i Euro, eller gængse kreditkort. Der er bankomater i stort omfang i alle byer. Vilanova Park Camping har bankomat i receptionen.
Rejsebeskrivelse Danske rejsebeskrivelser i Spanien, skrevet af danske campister.
Kørselsvejling med way points Her er der waypoints til en god rejserute til Barcelona og Spanien. GPS kooardinater til rejsemål og campingpladser undervejs kan aflæses og indkodes.
Infoside om Spanien Alle mulige informationer om Spanien.
Åbne campingpladser gennem Frankrig i lavsæsonen. Klik på linket og få en oversigt. Henvisningerne er forsynet med Googles kort.
Links her på portalen til andre byer: Barcelona - Madrid - Astorga - Portomarin - Sevilla - Bilbao - Santiago de Compostela - Cordoba - Sarria - Marbella - Toledo - Ronda - Tarifa - Gilbraltar (eng.) -  (ikke fremhævede færdiggøres senere) - leder du efter flere, så klik her.
Info til nedenstående kort

Du kan forstørre hhv. formindske samtlige kort og trække i kortet ved hjælp af musen og skifte mellem kort, luftfoto og terrængrafik. Du kan også på en nem måde lave en komplet kørevejledning ved hjælp af kortene.

Tilkørsel :

Tips: Den mest besøgte overnatningsplads om vinteren er Camping International i Lyon. Den skal tilkøres fra A6 nord og via A7/A6 fra syd. Nøjagtig anvisning om vinterovernatning findes på denne side.

Hovedfærdselsårerne ned gennem Frankrig følger byerne (Metz fra Luxembourg) (Mulhouse fra Tyskland), Dijon (el. Besancon fra Tyskland), Lyon, Nimes og Montpellier. Der er Ringveje omkring alle byerne hhv. følger de normale motorveje.


Vis stort kort 

CAMPINGPLADSER

 

Vilanova Park Caming.

40 km Syd for Barcelona

GPS: 41.232070, 1.690730

Absolut den mest brugte plads for danskere uden for højsæsonen. Pladsen har dansk guide, der afholder sammenkomster to gange ugentlig, orienterer om seværdigheder og muligheder i omegnen. Det er en stor plads, som også tilbyder campinghytter m.v., supermarked, restaurant og stort pool område om sommeren. Det sanitære er i absolut topklasse og der går bus til Vilanova by.  Herfra er der gode togforbindelser til Barcelona og Tarragona. Ingen trafikstøj fra færdselsårer eller lufthavne.  Pladsen har åbent hele året rundt og er bevokset med mange træer og palmer, der giver god skygge i en hedebølge og er et populært overvintringssted.

Hans Duggen, Nykøbing F

 
Vis stort kort - Grøn pil er koordinatens position.

 

Sitges Camping

31 km Syd for Barcelona

GPS: 41.233558, 1.780944

Den lille romantiske by Sitges har en mindre campingplads og ligger kun 700 m fra den fineste sandstrand og omgivet af den oprindelige natur. Tæt på golfplads. Togforbindelse til Barcelona. Det sanitære er ikke mondænt, men der er rent og ordentligt. Svømmepøl på pladsen.

L. Andresen, Ålborg

 
Vis stort kort - Grøn pil er koordinatens position.

Camping Mar De Cunit

Av. TARRAGONA, 146 - 156, CUNIT, TARRAGONA

53 km Syd for Barcelona.

GPS: 41.195109, 1.637768

Mindre plads på meget bart område, men tæt på stranden. Ringe mulighed for skygge og parcellerne er af begrænset størrelse (48 kvm). Moderne sanitære faciliteter.

Egon Andersen, Rungsted

 
Vis stort kort - Grøn pil er koordinatens position.

El Carlitos Camping

40 km Nord for Barcelona

GPS: 41.583446, 2.567378

Mindre, hyggelig familieplads med god skygge i parcellerne. Kun 150 m til havet med vidtstrakt sandstrand. Alle sanitære indretninger er på plads. Ikke særlig velegnet for meget store campingvogne. Støj fra nærliggende hovedvej og jernbane må påregnes.

 
Vis stort kort - Grøn pil er koordinatens position.

Har du alternative erfaringer med andre steder i Barcelonas omegn,

 så anbefal her.

 

FOTOGALLERI

klik på billederne for at se dem større

Press fotos for enlargement - all photos copyright

Silhouet på bjerget Montjuis. Udsigt fra Bjerget ved Miro museet. Miro Museet Placa Cataluyna

La Rambla i februar måned. La Rambla i februar måned. Sagrada Famiglia. Indgang til Sagrada Famiglia.
Placa Reial Opera Liceu Vinterlig park Katedralen
Port Olimpic Udsigt fra Parc Guel Søjlegang Parc Guel Mosaikbænke Parc Guel

Mosaikbænke Parc Guel Februar efter regnbyge Foran katedralen Kolumbussøjlen

Copyright www.campisternes-rejseportal.eu - Hans Duggen eller indsender.

 

Tilbage til byers fordelingsside

 

Siden er sidst opdateret den 04. december 2012

 

Gode 

Campingpladser:

 

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

  

 

 

  sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto