Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

 

Camping i PRAG

og TURISME INFORMATIONER

 

Lidt historie
Prag er Tjekkiets hovedstad. Byen blev grundlagt i årene 1230-34 af Kong Wenzel, idet han gav byrettigheder til en gammel romersk bebyggelse. Prag blev kort efter residensby for de bøhmiske herskere. Den nuværende gamle bydel blev grundlagt i 1287. Kong Enzels søn Ottokar II fordrev den tjekkiske befolksgruppe og lod tyske kolonister bosætte sig i det område, som i dag hedder Malá Strana. Forstaden Hradcany kom til i 1320, hvor den store borg blev bygget på højdedraget. I løbet af den 1400 århundrede byggedes en den store St.Veits Kathedral samtidig med at byen blev sæde for ærkebispen. Karlsbroen og det tilhørende tårn stammer fra 1357, bygget af den tysk-romerske konge Karl IV . Han grundlagde universitetet såvel som den nye bydel Nové Mésto. I virkeligheden kan man tale om at der op til 1784 smeltede fire byer sammen, som da dannede den nuværende indre by. En række store bygninger blev til i denne periode.

Prag blev nærmest tilintetgjort under den hussitiske revolution 1419, men er sidenhen blevet forskånet for store brandhærgelser eller krigsødelæggelser. Byen er et mega-trækplaster for fotografer, malere, musikelskende og arkitektur interesserede.

Turistkontoret. Få mere turisme information her.
Seværdigheder

 

Nedenstående link-fortegnelse indeholder beskrivelser på tysk om seværdighederne.

Jødiske kirkegård, Gamle og ny Ny synagog, (begge i bydelen Josefy)) Rådhuset i den gamle by (Staromestske Namesti), Borgen Karlstein (30 km uden for byen), Hradcany (borgen), Det sorte marked,  KarlsbroenDomkirken St.Veit, Václavské Namesti (Wenzelspladsen), Neruda-gaden, op til Prager Borg. Borgen er verdens største samlede borganlæg, (Vagtafløsning kl. 12, Armbrøstskydning i den gyldne gade), Moldaufloden, Det Gyldne Stræde *), Tynkirken (her ligger Tycho Brahe begravet), Legetøjsmuseet, en af de største af sin art  verden. Lanterna Magica - verdensberømt teater. Black Light Theater - mimik i sort lys. Petrinhøjen er et godt tips, man kommer op dertil med en morsom tandhjulsbane. På højen findes en kopi af Eiffeltårnet, som man kan komme op i. Et spejlkabinet er også for hånden.

*) Turistkontorerne sælger billetter til forskellige rundture og en del seværdigheder kan kun ses med særlig rundtursbillet,

Tjekkiet Dansk hjemmeside om landet. Her finder du al mulig anden information om Tjekkiet og Prag.

Byplan Prag
 Til nærmere orientering
Rejsetips   NY Flemming Bruuns mange rejsetips om Prag (pdf-fil)
Dansk guide i Prag Her kan du hyre danske guider, der modtages både små og store grupper.
Dansk beskrivelse rejseberetning campisternes-rejseportal om Prag. Så også næste link...
Andre danske rejseberetninger ....på denne side findes links til andres beretninger fra Tjekkiet og Prag.
LATERNA MAGICA "Laterna Magika" er en rigtig Prag-specialitet , og uden sammenligning det teaterstykke flest turister ser, når de besøger Prag. Der spiller et avantgardistisk repertoire af forestillinger uden ord, men med brug af dans, film og pantomime. 
RIVER TOWN Den gamle markedsplads i Prag, der nu er godt indkøbscenter.
Pladser i nedenstående fortegnelse, der er mærket med Dannebrog, har en dansksproget hjemmeside.
Tilkørsel

Hvis du vil have printet en rutevejledning ud, klikker du på "Vis stort kort", der fremkommer en rutevejledning i venstre side, som du kan sætte i et ringbind. Vejledningen er meget grundig, men kørsel efter en GPS-koordinat er selvfølgelig nemmere. De findes ved alle campingpladsen forneden.

 

 
Vis stort kort

Rejsende fra Hamborg sluser sig ind på ruten nord for Berlin (til- og frakørsel 20). Rutevejledningens slutmål går til Caravan Camping Praha.

TIPS TIL TUREN UNDERVEJS:

Klik her, hvis du vil have overnatninger ved Berlin.

Klik her, hvis du vil have overnatninger ved/i Dresden

Klik her, hvis du vil have overnatninger i Hamborg

Klik her, hvis du vil have overnatninger i Spreewald.

CAMPINGPLADSER.

Caravan Camping Praha

 Cisarska louka 162,  Praha 5 - GPS: 50.0559, 14.4133

Pladsen har en flot beliggenhed lige ud til Moldau og kun 3 km fra centrum. Der er et særligt område for teltcampister nær de sanitære bygninger. På pladsen findes kiosk og restaurant med udsigt over floden. Det er en langstrakt plads, hvor de fleste kan få en placering direkte ved flodbredden. De sanitære indretninger er ikke ligefrem luksuriøse, men der er ordentligt og rent. Der er kort gåafstand til sporvogns stoppested , der kører lige ind i centrum. Prisen tangerer ACSI´s priser, også i højsæsonen.

Hans Duggen

 

 
Vis stort kort

Camp Slivenec

Ke Smíchovu 25, 159 00 Praha 5 - Slivenec - GPS: 50.0204 , 14.3593

Mindre campingplads midt i en fhv. frugtplantage i rolige omgivelser. Der er flot rengøring og varmt vand i bruserne. Al forefaldende indkøb kan gøres i umiddelbar nærhed. Der er 11 km til Prags centrum, som nås med bus og metro.

 
Vis stort kort

 

Sunny Camp
Smichovská 1989/110,

15500 Praha 5/Stodulky

GPS: 50.03942, 14.32959

Vi fik valgt os en standplads, med netdækning og fik udstyret sat op, inden vi slappede af over en kop kaffe og fik set os lidt omkring i nabolaget. Sanitetsrum på pladsen er flotte og altid renholdte. Fin lille restaurant på pladsen med rimelige priser.

Chr.Bak Petersen, Odder.

 
Vis stort kort

Camping Matyas 

 Dravkov 19, 25246 Vrané nad Vltavou - GPS: 49.9265 ,14.3736

I landlige omgivelser i en lille landsby ved Moldaufloden, 12 km syd for Prag. Bemærk: dansk hjemmeside! Hyggelig plads. Gratis Wi-Fi. 100 m fra pladsen findes sportscenter med bl.a. svømmehal. Egen bådebro, lille restaurant og kiosk findes på pladsen.

 
Vis stort kort

Camping Oase

Postadresse: Zlatníky, 252 41 Dolni Brezany. - GPS: 49.951689, 14.474831

Rigt udstyret plads med store svømmepøle og småbørns legeplads. 15 km syd for Prag, med busstoppested ved campingpladsen. God belysning på pladsen og med bevogtning om natten. Parcellerne er opdelte i 3 forskellige kategorier: basis, standard og comfort. Nye sanitære bygninger og indretninger fra 2007. indendørs og udendørs swimmingpool. Underholdningsprogrammer (såkaldte animationer) i højsæsonen.

K. Johannesen, Kerteminde

 
Vis stort kort - grøn pil er koordinaternes position

Camping Sokol, Troja

 Trojská 171, 171 00 Praha-Troja. - GPS: 50.1175 , 14.4252

Pladsen ligger i et villakvarter nord for Moldaufloden, 5 km fra centrum. Det er et dejligt grønt område med god belysning om natten. Dette er en helårsåben plads og receptionen er åben døgnet rundt. 5-10 min. gang til nærmeste holdeplads til sporvogn.

BEMÆRK: Der ligger 5 mindre campingpladser, næsten side om side i samme gade. Ingen af dem har direkte adgang/udsigt til floden.

Hans Duggen.

 
Vis stort kort

Camping Inter Kotva Braník

U Ledáren - 147 00 Prag 4 - GPS: 50.0317 14.4049

Dette er en af de gamle campingpladser i Prag, som drives sammen med et vandrerhjem. Den ligger ved Moldau og lige overfor på den anden flodbred ligger en park, så man føler at ligge midt i naturen. 4 km til centrum, ca. 20 min. med sporvognen. 5 min. gang til nærmeste holdeplads. En del af området er forbeholdt teltcampister. Rimelig gode sanitære forhold.

 
Vis stort kort

Klánovice camping.

V Jehličině 391, 190 14 Praha 9 - Klánovice - GPS: 50.098292, 14.686865


Den ligger lige i udkanten af Prag og er en ny plads. Alt fungerer 100% og det er en utrolig sød gut, der har pladsen.
Da vi var der,følte vi os med det samme velkommen. Bus lige uden for porten og du er i centrum af Prag på 20 min. Der er vaskeri, udendørs pool, restaurant, købmand osv osv. Hunde er tilladt på sædvanlige vilkår. Det er umuligt at komme ind på pladsen om natten, dels er der låst, dels er der vagt på hele tiden.


Pia Skov, Stubbekøbing.

 
Vis stort kort - grøn pil er koordinaternes position

Autokemp Slapy Skalice

Slapy nad Vltavou, 252 08 Slapy nad Vltavou - GPS: 49.75273, 14.41623

Prags "Reviera" med en smuk lille campingplads og bådehavn ligger 35 km syd for Prag. Gode forhold i tjekkisk atmosfære og central beliggende til mange udflugtsmål, men i landlige omgivelser ved flod og skov.. Fine udsigter over Moldau.

anonym

   
Vis stort kort- grøn pil er koordinaternes position

TrioCamp 

Ústecká ulice, 184 00 Praha 8 - Dolní Chabry. GPS: 50.146711, 14.450197

Pladsen ligger lige ved hovedvej R55 i Prags nordlige udkant og i fredelige omgivelser i en fhv. frugtplantage. 30 min. med bus eller tog til centrum, 10 km til centrum. Pladsen er ikke helt ny, men renoveret i 1992 og har en god standard. Gode indkøbsmuligheder på lokalt plan og cafeteria med rimelige priser. Udover allerede kendte seværdigheder tilbyder pladsen ture til slottene Veltrusy, Melnik og Nelahozeves.

Jens K. Olsen, Valby


Vis stort kort

FOTOGALLERI

klik på billederne for at se dem større

Press photos for enlargement

Vagtafløsning på borgen Tynkirken Synagoge Atronomisk ur
Domkirken St. Veith Enorm domkirke Skodaer til rundtur Arkitektonisk kontrast
Staromestske Namesti Nationalteatret Moldau Nerudagaden -Mala Strana.
Maler på Karlsbroen Karlsbroens vestlige tårn Imponerende blik mod borghøjen. Stræde i Staromestske.
Aftenstemning på Karlsbroen. Karlsbroen, set mod øst. Moldau Den Gyldne stad
Kralovska Zarada - den smukke park på borgens nordside.

Caravan Camping Praha.

Udkig over Mala Strana Endnu en Prager specialitet.
     
      Turistlinie 91
Sommerturister på Karlsbroen, aften. Sommeraften over Prag Det Gyldne Stræde Smuk styrmand

Alle fotos: Copyright, www.campisternes-rejseportal.eu - Hans Duggen

eller indsender (navn på foto)

Tilbage til byers oversigtsside

 

HENVISNING TIL ANDRE SIDER OM TJEKKIET

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.