Annoncører:

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

Campingplads Indberetninger

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

Link til privat hjemmeside her

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Læsernes Favorit campingpladser

Børnevenlige campingpladser

Transit campingpladser

 

En sjælden begivenhed: optrækkende torden over Guadalquivir

S E V I L L A

SPANIEN

 

Beliggenhed Ligger i det sydlige Spanien, den er hovedstaden i den autonome Region Andalusien.

 

Klik på kortet for en forstørrelse.

Størrelse ca. 700.000 indbyggere
Klima Middelhavsklima med varme og tørre somre og moderat fugtige vintermåneder.

Grafik fra wikipedia, omarbejdet til dansk af campisternes-rejseportal.

Vegation: Floden Guadalquivir sørger for at der både vinter og sommer er vand (fugtighed) nok til at gaderne domineres af dadelpalmer. I parker og haver er subtropiske gevækster som gummitræer, magnolier, Oliven og de bitre appelsintræer er er dominerende. Gadebilledet fuldendes med blomster, mest i røde og blå nuancer, såsom Orleander, Bougainvilla o.a.
Byens flag bærer teksten NO DO. Imellem de to ord ses et 8-tal i form af et garnnøgle. I stedet for det sædvanlige byvåben findes dette flag på bygninger, gadelygter, politiets biler o.s.v. Teksten kommer tilbage fra et ordspil fra Kong Alfons X ´s tid (midten af 1200-tallet) , som med dette takkede byen for dens trofasthed, selv efter hans detronisering hen til hans død.
Historie, kort fortalt.

Jeg bliver nødt til at dele historien op i forskellige tidsaldre:

1.) Antik tid. Sandsynligvis blev bebyggelsen grundlag af fønikerne, allerede før romerne kom var byen kendt som "Hispalis".  Julius Cæsar ophøjede bebyggelsen til by under navnet "Colonia Romuenis". Adskillige romerske herskere har besøgt byen. Vandalerne plyndrede byen i år 428 og derefter var det vestgoterne der beherskede byen i lighed med hele det nuværende Spanien. I 553 kom den østromerske kejser Justitian til byen med sine tropper. De blev dog kun i 17 år.

2. Islamisk tid. De muslimske maurerne fra Berbien i Nordafrika erobrede byen i 712 og gav den navnet  Išbīlijja (إشبيلة), navnet Sevilla kan afledes heraf. 844 kom vikingerne og ødelagde byen. Med Cordobas Kalifat kom muslimerne dog tilbage. Under det efterfølgende pseudokalifat blomstrede byen op. I 1091 kom en ny muslimsk sekt til magten, de hed Almoraviderne, efter arbaisk: al-murabitin. Under deres ledelse blev den al-Andalus´ vigtigste by. Prægtige bygninger såsom moskeen med minaret opstod. De er stadig de nederste bygningsdele af den såkaldte Giralda, klokketårnet til den nuværende domkirke. Og det gyldne tårn "Torre del Oro" stammer fra denne tid.

3. Senmiddelalder, i november 1248 belejredes Sevilla i flere måneder af Fredinand III´s tropper og tilbageerobret fra mauerne og har sidenhen været en del af det kristne (katolske) Spanien. Dens økonomiske kraft blev dog decimeret.

4. Renæssancen . International økonomisk betydning fik Sevilla i det 16. og 17.årh. som den største handelshavn (udenfor Portugal) og centrum for spansk kunst. Amerigo Vespucci og Ferdinand Magellan startede her deres opdagelsesrejser. I den daværende børs ses derfor stadig det såkaldte indiske arkiv. I den spanske arvefølgekrig tabte Sevilla sin betydning til fordel for det nærliggende Cádiz, denne udvikling blev sandsynligvis fremmet af den tiltagende tilsanding af floden Guadalqivir.

5. Expo’92 od ny infrastruktur. Sevilla var værtsby for verdensudstillingen Expo 1992, det førte til en stor forgældelse af byen og mange bygninger blev herefter revet ned, men infrastrukturen blev forbedre væsentlig. Således blev endestationen for højhastighedstoget fra Madrid forlagt til Sevilla, der kom international lufthavn og motorveje til bl.a. Huelva og Cádiz med tilslutninger til motorvejene langs Costa del Sol. 

Tekst og historisk research: Hans Duggen

Trafik Der køres i højre side og trafikreglerne er de samme som i Danmark. Dog skal der iagttages forøget opmærksomhed for trafikanter, der kommer fra højre, samt at trafikken afvikles i et noget højere tempo, end vi er vant til på vore breddegrader.
Turistkontoret. Få mere turisme information her.
Seværdigheder Først og fremmest skal nævnes den labyrint af stræder i den historiske by. Meget malerisk finder jeg især den bydel, som betegnes for Barrio Santa Cruz. Plaza de San Francisco, Konstitutionspladsen og kvarterne bag ved disse pladser har en række pragtbygninger, de fleste i gammel romersk stil. Fodgængergaden hedder Calle de Sierpes. Orientalsk prægede huse og gårde er fremherskende overalt. Der findes talrige brønde, hidrørende fra romersk tid, hvor Julius Cæsar havde bygget en Aquædukt med 410 buer.

Flamenco Museum , verdens eneste musum af denne art.

Kathedrale Maria de la Sede ligger centralt og ikke til at overse. Byen domkirke er den tredjestørste krstlige kirke i verden, men den største af alle gotiske katedraler. Den står på UNESCO´s verdensarvsliste. Den var oprindelig en moske, det nuværende klokketårn kaldes Giralda og var oprindelig en minaret.

Alcázar er det mauriske palads lige overfor domkirken og kan fremvise prægtige sale.

Archivo General de Indias er Sevillas 3.verdensarvs bygning. Opdagelsesrejsernes arkiv.

Casa de Pilatos (Pilatus hus), palads fra den 16 årh., meget seværdigt.

Torre del Oro, det gyldne tårn. Står ved flodbredden.

Plaza de Espagna. Byens enorme og smukke plads med et utal af kakkelbeklædte nicher og flere springvand.

Parque María Luisa, smuk anlagt park ved Plaza de Espagna. Er et yndet udflugtsmål for søndagens spadseretur af indbyggerne i Sevilla. Meget stemningsfuldt.

Hospital de la Sangre, fhv. palads med meget smuk facade.

Hospital de Caridad, mesterlig af Murillo udsmykket bygning.

Tyrefægter arena er bygget som et amfiteater og kan rumme 18.000 mennesker. Den er Spaniens næststørste.

Arkæologisk Museum viser byens fortid. Pompøs neoklassistisk bygning.

Ciudad Expo, verdensudstillingens område er et besøg værd. Her findes bl.a. også rigtige rumfartsraketter. Kan nemt nås med Metro.

Mueso de bellas Artes, de skønne kunsters museum for dem der kan lide smukke billeder. Casa de la Memoria de Al-Andalus, her kan du opleve Flamenco tæt på. Flamenco´en har sin oprindelse i zigeunerkvarteret mod flodens modsatte bred. Adressen er: Calle Ximenez de Enciso 28 , Barrio de Santa Cruz.

Den gamle Tobaksfabrik, (Tabacalera) nu Universitet, C/ San Fernando 4,Sevilla. Både roman og operaen om Carmen udspilledes her. Et fantastisk bygningskompleks, som man kan bese ganske gratis. Bussen fra Dos Hermanas (campingpladsen) har endestation lige overfor bygningen og man kan gå tværs igennem den for at komme til centrum.

Parkering

Linket henviser til et kort for parkeringspladser. Forvent dog ikke, at der er plads til dig. Det er meget dyrt at parkere i Sevilla og der hersker kaotiske tilstande i gaderne. Oven i kommer, at indbrud sker ofte. Efterlad ALDRIG noget i bilen, lad handskerum stå åbent, fjern GPS-navigator o.a. elektronisk udstyr. Brug offentlig transport til og fra campingpladsen.

Restauranter ViaMIchelins liste. Husk at Sevilla er Tappas barernes hjemby og der findes et utal af disse i den indre by, altid klar med et lille måltid.
Møntfod

€ = Euro, 1 € = 100 Cents

Bankomater er almindelige, faktisk i hver eneste bank.

Camping se fortegnelse forneden
Rejseberetning

Campingtur Madrid - Sevilla ( på Campingferie.dk)

Campingoplevelser, 2.del af Spansk Vintertur

Camping i Sevilla, tur 2 (på Camping Danmark.dk) (kommer senere)

Oplevelser i Sevilla (er undervejs)

Fordelskort Fordelskort til 25 seværdigheder og ture. Findes for 1,2,3 og 5 dage.
Off. transport

Sevilla har et meget udvidet offentligt transport system af Metro, Bus, og moderne sporvogne. Linket giver (på engelsk) en oversigt over priser og muligheder. Fra campingpladsen i Dos Hermanas kører der bus ca. hver halve eller hel time, afhængig af tid på dagen hhv. ugedage.

Udlejningscykler er blevet populære hos turister og de står i automater adskillige steder. Det er en nem måde at komme rundt til de forskellige seværdigheder på og prisen er meget overkommelig, der er anlagt en hel del nye cykelstier i 2011.

TILKØRSEL:

Bemærk, at du på vedstående kort kan zoome ind eller ud med +/- tegnene eller du kan trække kortet rundt med musen. Dette vises med en lille hånd, når du holder venstre museknap nede.

2761 km fra Puttgarden, nogenlunde det samme fra Kruså.
 
Vis stort kort

 

FOTOGALLERI

Klik på billederne for at forstørre dem

Aldrig har vi se en smukkere plads: Plaza de Espagne

Floden Guadalquivir - også som baggrundsbillede

Den mauriske borg Alcázar i sjældent regnvejr

 Plaza de Espagne

Torre del Oro = Guldtårnet
Kastanjerister Udsigt fra domkirken De kan det der med keramik  Plaza de Espagne, keramikbro Plaza de Espagne
Oktobers solnedgang på Clubo de Camping Nye sporvogne, den gl. tobaksfabrik i baggrunden Den maleriske modsatte flodbred Udsigt over tyrefægter arenaen. Flamenco
Pompøst og smukt i oktober Det må være min bar

Tappas

Tappas bar Maurisk detalje

foto (copyright): campisternes-rejseportal.eu (Hans Duggen)

Tilbage til by beskrivelser (en lang række europæiske byer)

Campingpladser

Clubo de Camping

Avda. de la Libertad 13 , 41700 Dos Hermanas, GPS: 37.29029, -5.93429  *)

Husk minustegn foran længdegraden

En ret simpel plads sammen med et motelkompleks og i øvrigt beliggende i en forstad til Sevilla, hvor der kun tales spansk. I de seks år siden vi var her sidst (2003), er der overhovedet ikke sket tekniske forbedringer - desværre, for det er faktisk lidt hyggeligt under de enorme dadelpalmer og appelsintræerne. God busforbindelse til Sevilla centrum og det er jo til gengæld en oplevelse for livet.

Hans Duggen


Vis stort kort - grøn pil er koordinaternes position - indkørsel gennem port i muren.

Villsom Camping

 • Carretera Islas Menor,  41703 Dos Hermanas, GPS: 37.27760, -5.93653  *)

  Husk minustegn foran længdegraden

  Der kan ikke være tvivl om, at denne plads næsten udelukkende er velegnet for et besøg i Sevilla. Parcellerne er små og store autocampere har det overordentlig svært. Svømmepølen er ikke særlig stor, men fin nok til et kølende bad en varm sommerdag. Personalet er venligt og gør sig stor umage. De sanitære indretninger er netop blevet renoveret (2012), det ser fint ud og rengøringen var ok. 300 m til busstoppested til Sevilla, det er synd at sige at det er en særlig rolig plads, men efter lange dage i byen falder man sagtens i søvn.

  Hans Duggen

   
  Vis stort kort - grøn pil er koordinaternes position

 • *) Campisternes Rejseportal angiver kun koordinater efter decimalsystemet, som dels er meget mere nøjagtig og dels kan aflæses/indkodes i alle navigationsmaskiner.

  find andre campingpladser her. (klik på billede)

  Gode Campingpladser:

   

  Ved skov og nær strand ved Storebælt

   

   

   

  I sætter man pris på danskere her:

  Med udsigt over Moldau i Prag

   

   

   

   

  Eller hvad med en rejse efter disse steder:

   

   

  En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto