Annoncører:

Campingplads Indberetninger

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

 
 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Læsernes Favorit campingpladser

Børnevenlige campingpladser

Transit campingpladser

 

 

 

SINTRA (Portugal)

...også en af kongerne foretrukken by.

 

Beliggenhed og status 30 km vest for Lissabon, på et bjerg ud mod Atlanterhavet. Status er ikke mere som kongernes by, men pga. århundreders kongelige bebyggelser en stort turist seværdighed. Bygningerne er optaget på UNESCO´s verdensarvsliste. Selvom Sintra ligger i regionen Lissabon, så regner indbyggerne sig ikke som hørende til Lissabon.
Sprog Portugisisk - turiststeder og turistforretninger er indstillet på at tale engelsk.
Klima i Sintra Sintra  har et udpræget sydligt kystklima, med en nedbørsmængde, der er noget mindre end det, vi oplever i Danmark. Vejret er varmt hele året med har en gennemsnits temperatur på 18 grader celsius målt over hele året. (DK = 8 gr.) Naboskabet til det store ocean gør, at temperaturen sjældent når de store højder. 32 gr. i sommerens varmeste måned er normalt, men lavere såvel som højere temperaturer forekommer.
Vegation Ret grønt, skove af eukalyptus træer. Palmer er almindelige.
Størrelse Sintra har 27.000 indbyggere.
Sintra´s

- historie,

kort fortalt.

Sintra (også stavet som Cintra indtil slutningen af det 148. århundrede)

By i Lissabons distrikt, region af Lissabon og sub-region af Stor Lissabon. Er kendt siden romansk tid under navnet ”Mons Lunæ” og var i middelalderen kendt  som ”Suntria”, som i indoeuropæiske sammenhæng har noget med ”lysende himmellegeme”, ”Sol” at gøre. Maurerne kaldte den Xintara.

Sintra har været i maurernes hænder indtil 1147, lige efter Anfonso I’s erobring af Lissabon, og fik allerede af samme konge, den 9. januar 1154, sit ”Carta de Foral” (et dokument, som i middelalder gav byerne basis for selvadministration, mere frihed til bønderne og udenfor feudalherrers kontrol; på denne måde kunne man øge produktion).

Sintra har altid været betragtet som et nostalgisk og mystisk sted, som selv vores H. C. Andersen har besøgt og skrevet om i sin dagbog. Byen som Lord Byron kalder den ”The Glorious Eden” og som Richard Strauss ikke kunne sammenligne med Italien, Sicilien, Grækenland eller Egypten, men med Parsifals Klingsors Have – hvor man finder St.Grals borg på toppen af et bjerg. Sintra har også en borg på toppen af et bjerg.

Siden Anfonso den 1.´s erobring, har Sintra altid haft de portugisiske kongers bevågenhed og i lang tid tilhørt ”Dronningernes Hus”. Men det er først i 15. og 16. århundrede og med kongen Manuel I, at byen får en betydningsfuld udvikling, hvis minder i dag ligger i centrum af byen og er kendt for de to champagneflaskeformede skorstene.

Tekst: Fernando Kvistgaard

Turistkontoret Få nærmere information på siden. Kontorets adresse: Câmara Municipal de Sintra ,Largo Dr. Virgílio Horta 27,14-501 Sintra
Fordelskort Findes ikke.
Transport og parkering Der er offentlig transport fra nedre Sintra op til slottet. Det må anbefales at parkere i nedre Sintra, da det er (næsten) umuligt at finde p-plads oppe ved slottet.
Film, 5 min.31 sek.

 

 

DVD til salg Er under forberedelse
Rejseberetning Er under forberedelse
Dansk Turistkontor PORTUGALS TURISTKONTOR ICEP, Toldbodgade 311, 1253 København K. Tlf. 33 13 12 00. Kontoret har åbent mandag til fredag kl. 9-16.
Trafik Som i den øvrige del af landet, så køres der heftigt og kontant. Hornet bruges ofte. Portugiserne er høflige og hjælpsomme mennesker, det gælder bare ikke, når de sidder bag rattet. Bortset fra en stor respekt for fodgængerovergange. Det er vanskeligt at parkere i Sintra, regn derfor med at skulle gå lidt fra P-plads til by.
Restauranter

Der findes en del gode restauranter og cafér i Sintra by, især på torvet ved Nationalpaladset.

Seværdigheder

i Sintra.

Palácio da Pena, (dansk side med udførlig beskrivelse)

National Palace,

Monserrate,

Regaleira Palace Siden indeholder en interessant introduktions film

Camping Se nedenstående liste.
Links til andre byer: BRAGA - LISSABON - SINTRA - COIMBRA - ÉVORA - ALBUFEIRA - LAGOS - TOMAR - FÁTIMA - PENEDONO - PORTO - .
Arrangementer Se turistforeningens hjemmeside.
Portugal-Danmark Fernando Kvistgaard har gennem en lang årrække camperet i Portugal. Han er en historisk interesseret person og har nu udgivet en bog om de historiske relationer mellem Portugal og Danmark. Den er  god at have i baghovedet, når rejsen går til Portugal. Forfatterens  viden om de nævnte forhold er stor og han har med denne bog kunnet dokumentere forhold, som ikke har været kendt i den brede offentlighed i hverken Danmark eller Portugal.

Bogen er skrevet på både portugisisk og dansk.

Bogen kan bestilles her. (..også god rejseforberedelse)

Info til nedenstående kort

Du kan forstørre hhv. formindske samtlige kort og trække i kortet ved hjælp af musen og skifte mellem kort, luftfoto og terrængrafik. Du kan også på en nem måde lave en komplet kørevejledning ved hjælp af kortene (Klik på "Vis stort kort").

Tilkørsel

 

 
Vis stort kort

Rutevejledningen går fra Lissabon, Camping Monsanto = 21,2 km

 

CAMPINGPLADSER

se under Lissabon

FOTOGALLERI

klik på billederne for at se dem større

Sintra by (nederste) De sjove skorstene Hus beklædt med blå kakler Nationalpaladsets museum
Parkering ved Nationalpaladset. Det gamle kongeslot i al sin pragt. Et kig op mod borgen. Det ligner fra Walt Disney!
Borgmuren på bjerget. Slottet, set fra luften. Detalje fra borgen. Nationalpaladset set fra borgen.
  DU MÅ GERNE SENDE MIG DINE BILLEDER FRA SINTRA  

Alle fotos: ©  www.campisternes-rejseportal.eu - eller  © indsender (navn på fotos)

eller © wikipedia commons.

Tilbage til byers oversigtsside

 

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

Campisternes Rejseportal

Tilbage til landeside Portugal

 

Gode 

Campingpladser:

 

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

  

 

 

  sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto