Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


Municipal Campingpladser

i Frankrig, Spanien, Portugal, Italien

Se provinskortet forneden på siden for at lokalisere området.

Begrebet "Municipals" hhv. "Camping Municipal" har sin oprindelse i den franske lovgivning, som siger at hver kommune, efter ganske bestemte kriterier mht. til beliggenhed, størrelse o.s.v.,  skal oprette et billigt overnatningssted, som er tilgængelig for alle. Langt de fleste franske  kommuner har foretrukket at imødekomme loven ved oprettelse af campingpladser. De bærer alle sammen den samme betegnelse: Camping Municipal. Evt. efterfulgt af et sted- eller bynavn. Loven administreres af regionerne (amterne), som har opsynspligten.

NYHED 2012: Komplet liste for municipal campingpladser i Frankrig: Klik her.

Den liste har vi ventet på i årevis!

 

Camping Municipal "La Citadelle" i Montmedy (Ardennerne, Lorraine) er en typisk plads i denne kategori, se nedenstående skema.

 

Forhistorien:

Til at begynde med var disse pladser meget ydmyge, fordi kommunerne bare indrettede et meget beskedent toilet og udendørs bruser på en tilfældig mark, som en eller anden bonde ville af med alligevel. Ofte borgmesterens egen mark, der var jo ikke mange som ville afgive jord frivilligt til formålet.

Men da turismen tager fart i løbet af 1970´erne opdager de jo efterhånden, at der er penge i al den natur og at campister bringer penge til (lands-)byen  og da det moderne menneske stiller nogle større krav til de sanitære forhold, vokser standarden meget hurtigt.

 

 

I dag:

Er det stadig sådan, hvilket jo er betinget af at det skal være billigt, at pladserne som regel er af beskeden standard, dog alle med gode sanitære forhold. Der er sjældent luksus, men det forekommer også (eks. i Pauilliac, Metz, Sisteron), men da det er kommunerne, der står for rengøringen bliver dette gjort dagligt eller endda flere gange - alt efter turisttilstrømningen. Man skal ikke regne med at der findes en reception, som har åbent hele dagen. På de små steder kommer der kun en person og har åbent 1 time eller 2 om aftenen, hvor man så må indfinde sig og betale.

Toiletterne er mest af 2 slags: Vores almindelige siddekumme og det sydlandske "pedaltoilet" , som mange nordboere afskyer. Det burde de ikke gøre, for alt andet lige, så har pedaltoilettet den fordel at det er langt mere hygiejnisk.

Pissoirerne til herrerne kan være et kapitel for sig. De findes stadigvæk mange steder som udendørs kumme eller rende. Endda lige ved siden af vaskepladserne, hvor kvinderne dominerer. Men man er ikke så bornerte i de sydlige lande, så det opfatter man som en naturlig ting. Men det er gået op for franskmændene at det ikke er nordeuropæernes kop te, så de udendørs er efterhånden erstattet af indendørs normale pissoirer eller et pissoir, der er afskærmet af en halvdør (Saloondør).

 

Udstyr:

Det siger sig selv, at da prisniveauet vejer tungest, så er der ikke det store udstyr. Legepladser til børn findes som regel ikke eller kun i beskedent omfang. Svømmepøl var næsten utænkelig indtil i dag (2007), men vinder alligevel mere og mere frem. Da Camping Municipal er et kommunalt anliggende, er der ofte etableret svømmebade eller svømmehaller i nærheden af campingpladsen. Både campingplads og svømmebade hører jo til kommunens fritidstilbud. Derimod findes ofte en stue, lade eller overdækket område med bordtennis. Hvad man til gengæld næsten altid kan være sikker på er Petanque-banen. (I Sydfrankrig kalder de det "Boule"). Ved floderne er der ofte en eng, hvor man kan tage solbad og holde øje med ungerne, som leger i floden. Sandstrand skal ikke forventes ved floderne.

Pladserne frekventeres da også mest af ro og natursøgende campister og i mindre grad af børnefamilier, medmindre de er franske. Franskmænd stiller ikke så store krav til alt det "udenom", de er vant til at leve ude og nyde tingene som de er.

Nogle gange findes disse pladser, især i de mindre byer, i forbindelse med et sportsstadion eller en sportsklub, som regel fodbold. Da får man lov at benytte deres køkken og badefaciliteterne - og det er ikke det ringeste vi har oplevet, til gengæld altid de allerbilligste.

Du kan ikke forvente EL-tilslutning alle steder, men det er ved at være almindeligt, hvor dette skrives (2007).

 

Stjerner?

Municipalpladserne måtte før i tiden ikke kategoriseres med stjerner, men dette er også ved at forandre sig. Især hvor der har fundet en forpagtning sted og her drives pladsen så som regel af mere kommercielle retningslinjer og så giver man sig uden hæmninger selv en håndfuld stjerner. Stol ikke på denne kategorisering i Frankrig, den er højst uofficiel og bestemt ikke ensartet fra amt til amt.

De fleste pladser ligger på højde med en dansk 2- eller 3-stjernet plads, men undtagelser findes både i nedad- eller opad gående retning.

Her på portalen kendes disse campingpladser med et  M*)

 

Priserne:

Er meget svingende. Du kan p.t. (2016) forvente priser på 8-17 Euro for bil, campingvogn og 2 personer. Nogle gange EL inklusive. De fleste municipal campingpladser med det sædvanlige udstyr har lagt sig på i prisniveau på højde med ACSI. Uanset at der i mellemtiden har fundet en prisudvikling sted, så er prisniveauet stadigvæk meget favorabel.

 

Betaling:

Kommer du kun for en enkelt nat eller 2, forventer man at du afregner ved ankomsten hhv. lige så snart receptionen har vist på plads og betaler forud. Du skal selv holde øje med åbningstiden.

Bliver du længere, kan du aftale at betale ved afrejse. Men husk at aftale det! På de mindre steder skal du ikke regne med at betale med betalingskort.

 

Siden oprettet eller opdateret den 05. august 2018 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

 

De franske provinser (regioner)

 

 
 

Gode Campingpladser:

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.