Annoncører:

Campingplads Indberetninger

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

 
 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Læsernes Favorit campingpladser

Børnevenlige campingpladser

Transit campingpladser

Transitpladser i DANMARK

- her pladser, velegnet til gennemrejse - altså korte ophold og centralt beliggende. 

 
udtaler følgende til Campingrådet, der af en campingplads har fået forespørgsel vedr. campering på Farø:

"En rasteplads er beregnet til, at føreren og passagerer kan få det nødvendige hvil til at fortsætte turen på en trafiksikkerhedsmæssigt forsvarlig måde, herunder få en god nats søvn  om nødvendigt. Et eksempel på et længere varende hvil, er hvile for at opfylde reglerne for erhvervschaufførers køre- hviletidsbestemmelser.

På rastepladser, der er særligt belastet af langtidsparkerede køretøjer har Vejdirektoratet i samråd med Politiet mulighed for at opsætte  tavler med en tidsbegrænset parkering. Afhængig af de enkelte pladsers kapacitet varierer denne tidsbegrænsning. Det betyder, at politiet har mulighed for at kontrollere P-skivernes indstilling.

Men rastepladserne er ikke beregnet på teltslagning eller campering (eller langtidsparkering af trailere), som må henvises til de dertil indrettede pladser."

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Campisternes Rejseportal forholder sig ikke til spørgsmålet omkring lovligheden af campering på Farø eller lignende steder. Jeg konstaterer blot som næsten nabo til Farø, at ophold finder sted på den måde, at rastepladsen bruges til en enkelt overnatning d.v.s. hvil på rejsen. Mest af autocampere, men også campingvogne ses hele sæsonen igennem. Der er ikke opsat opslag om tidsbegrænset parkering på Farø, så politiet har ikke mulighed for at kontrollere om et ophold er langtidsparkering og hvad der angår campering findes der en særlig regel om at der ikke er tale om campering så længe borde, stole og markiser ikke er sat ud. Jeg forstår udmærket campingpladsernes frustration i en presset tid som indeværende år; jeg er selv tilhænger af, at overnatning af campister - uanset deres transportmiddel - hører hjemme under ordnede forhold på en campingplads.

Samtidig må jeg dog også erkende, at tiderne har forandret sig på den måde, at autocamperne er blevet en stor rejseform for mange og at deres behov ikke kan sammenlignes med normale campisters. Endelig vil jeg stille spørgsmålstegn ved, om man kan kalde autocampisterne for campister. I mine øjne er det en ny form for turister, der kun på nogle specifikke forsyningsområder som rent vand og bortskaffelse af gråvand og toiletindhold har noget til fælles med vanlige campister. Disse behov dækkes så af mange rastepladser. Jeg har ikke kendskab til, at rastepladser bruges til andet end en enkelt nats hvil. Hverken af folk i autocampere eller campingvogne. Begge parter har brug for hvil og når man tænker på særlig Farø´s smukke beliggenhed er der vel ikke noget at sige til, at man fristes til at stoppe netop her.

Hans Duggen - redaktør Campisternes Rejseportal.

 

 Info om plads

V = Vinteråben

Beskrivelse og kort

Toreby Sejlklub

Guldborgvej, Sundby L.

4800 Nykøbing F

GPS: 54.76051, 11.86019

 

kan forstørres

 Mindre stellplads ved sejlklub med fortrinlig udsigt over Guldborgsund til Nykøbing F. By. Der er adgang til vand, brusebad o.a. sanitære installationer. Spildevand kan ikke tømmes. Plant grusunderlag. Meget fin grillplads. Afregning sker ved indkast af konvolut i postkasse. Bybus  til centrum hhv. stationen holder ved stellpladsen.

Redaktionen


Vis stort kort - grøn pil er koordinaternes position

Farøbroen

ingen hjemmeside

Farø er en ø midt mellem Sjælland og Falster.

GPS: 54.94886, 11.98722

Foto: Karl Oelke, billede kan forstørres.

V

 En særpræget og meget populær rasteplads for rejsende mellem Syd- og Nordeuropa. Der er flere typer af parkeringsmuligheder. A) picnicområdet med udsigt mod Falster på sydsiden B) grønt område mod vest, tilkørsel under broen C) P-plads for lastbiler og campingvogne. Sanitære muligheder begrænser sig til WC med udendørs vandhane med frisk vand ved den lille toiletbygning.

Karl Oelke, Grindsted

 
Vis stort kort - grøn pil er koordinaternes position

   
   
   
   
   

 

  Klik på hosstående grønne tavle for flere campingmuligheder.

 

Læs mere om smukke ruter.

 

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

Campisternes Rejseportal

 

 

Gode 

Campingpladser:

 

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

  

 

 

  sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto