Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

    N O R G E

om camping / campingpladser i Norge:

TRAFIKALT

Hastighedsgrænser

Norge

Campingvogne: 50/80/80/80

Norske fartkameraer måler også hastigheden mellem to kameraer for at måle din gennemsnitshastighed. Tænk på det ved evt. overhalling, for så skal du kompensere for den højere hastig ved at køre langsommere rnf den tilladte inden du møder næste kamera.

Kig evt. på www.adteknik.se som har et værktøj til udregning af gennemsnitshastigheden.

Lidt om afgifter for kørsel

Norge har totalt 45 toldveje over hele landet. 25 af disse har elektronisk betaling for udenlandske besøgende.

 
Som turist uden AutoPASS kører du normalt gennem betalingsstationen i felterne mærket ”mynter/kontanter” eller ”manuel”. Du betaler enten manuelt eller via en maskine. Du skal bruge norske mynter for at betale. Det er muligt at betale med kreditkort på de fleste betalingsstationer.

Hvis du har et AutoPASS, kan du køre på de forskellige afgiftsbelagte veje uden at skulle stoppe for at betale. For at kunne benytte AutoPASS, skal du have en AutoPASS aftale og en Autopass-brikke i bilen. Brikken er elektronisk og fæstes inde i bilen, f.eks. bag spejlet på forruden.

Du kan indgå en AutoPASS aftale hos de forskellige selskaber der står for betalingsstationerne. Det er ikke nødvendigt at tegne flere abonnementer. Toldveje hvor du kan anvende AutoPASS er mærket med et AutoPASS skilt.

Kørsel uden AutoPASS

Hvis du ikke har AutoPASS bliver bilens nummerplade fotograferet og ejeren får en faktura tilsendt med posten. Der kan gå op til 10 måneder før du modtager fakturaen. Betales afgiften ikke, vil et rykkegebyr på NOK 300,- blive tilskrevet.
Køretøjer som ikke er norsk indregistreret bliver faktureret gennem Euro Park Collection plc (EPC) i London. Fakturaen vil være udstedt i danske kroner og med betaling til et dansk kontonr.

Det er også muligt at betale vejafgiften på den nærmeste tankstation indenfor 3 dage.

Kilde: AutoPASS/Vegvesenet

Danske og svenske BRO-BIZZ har samarbejde med Autopass. D.v.s. at Bro-Bizz´en kan anvendes på samme måde som på Storebæltsbroen og Øresundsbroen, man vælger bare vognbane, der er mærket med AutoPass og så kører alt automatisk, bompenge hhv. færgepriser bliver automatisk trukket fra din bankkonto derhjemme.

Se evt. her.

Afgift 2012

Det er gratis at benytte norske veje, dog har en del byer betalings ringveje hhv. gennemfartsveje. For færger og tunneller betales særskilt, se også mere på afsnit  om toldveje. Der findes også stadig private vejstrækninger, som har ret til at opkræve bomafgift.

Eksempler på betalingsveje:

M-vej Rute afgift
E6 gennemkørsel Oslo 33 NOK
E39 gennemkørsel Kristianssand 10 NOR
E6 Trondheim - Stjordal 15 NOK
E18 Larvik - Porsgrunn 20 NOK
E39 Trondheim - Orkanger 20 NOK

 Betalingskort anerkendes ikke på alle bomstationer. Dansk BroBizz på de fleste. Alle bompenge ved Oslo o.a. opkræves automatisk, der
er ingen betjening eller automater.

Der tages forbehold for fejl og/eller rettelser, der er indløbet efter redaktionsslut. Indsend rettelser til redaktionen her.

 

Ny aktiv redaktør på Campisternes Rejseportal: Der har længe været kontakt mellem mig og den norske campist Vidar Engh. Han skal være ansvarlig for norsk rejsestof, kontakt til norske campingpladser og i det hele taget campingstof, der er relateret til norske forhold. Du kan skrive direkte til ham på mail-adressen vidar@campisternes-rejseportal.eu . Jeg har så den bagtanke, at vi igen kan knytte flere norske seere til denne kanal. Af ukendte årsager har der gennem de senere år været stort frafald af norske læsere på denne portal. Norge er jo et formidabelt rejseland og det ville glæde mig om vi også kunne få norske artikler udgivet her. Sproget er jo letlæseligt for os danskere, så hvorfor ikke.........?

 

Hvornår er der midnatssol?

Se siden inden du planlægger din rejse!

Indberettede campingpladser fra Norge

Alle disse oplysninger bunder i campisters egne errfaringer

Hvordan sparer du penge til en norsk rejse.

Indrømmet, mange ting er dyre i Norge. Men ikke alt. De fleste rejsende campister er pensionister eller efterlønnere. På norsk kaldes de "Honnører". For dem gælder der en særlig regel, der betyder at udgifter til entréer og div. billetter er nedsat betydelig. Det samme gælder ALLE færgebilletter, samt bompenge hvor der er manuel betjening. Er der frit valg mellem automatisk betjening og manuel betjening ved en bomstation, så vælg den manuelle og nævnt at du er "honnør" (60+ el. 65+). Så får du en nedslag i prisen. Er der tale om en færgebillet, så er nedslaget ganske betydelig. Vi har oplevet nedslag op til 75%. Og har du et vogntog under 10 m eller en autocamper under 6 m, så gør opmærksom på det ved billetteringen, her er der også betydelige besparelser at hente.

Jeg har ikke oplevet, at der er blevet krævet at jeg er honnør; muligvis fordi jeg er hvid i toppen.

LÆS HER EN INTERESSANT DOKUMENTATION OM ET NORGE HVOR DET MESTE ER KOMMET NED PÅ DANSK PRISNIVEAU.

NYHEDER

 

Nidarosdomen Artikel her på portalen om en af Norges største seværdigheder.
Bensin og Diesel er blitt dyrere 2017, Det bli´r tungt at få flere turister i bil og campingvogn hhv. campingbil til Norge. Også i det land oplever vi kortsynet tankegang hos politikerne i jagten på nogle få milliarder uden at de kan tænke så langt at det koster langt, langt mere i omsætning og fortjeneste, når turister bli´r væk. Oven i købet på en stor Dieselforskrækkelse!
Støtt Brygge Hvorfor ikke unde sig lidt luksus med god lokalmat og samtidig se stort tysk kystbatteri fra 1943 i Støtt.
Rørosmartnan Læs om det årlige vintermarked med enorme besøgstal: op til 80 000 !!!
Flåmbanen udnævnt til verdens flotteste (se tekst og film) Flåmbanen har været besøgt af Lonely Planet og udnævnt den til verdens flotteste igen. Fra Dagbladets side findes et link til en 50 min. lang film om en togtur når den er mest ekstrem.

Campingmuligheder: Flåm Camping.

Se beliggenhed i Norge her.

Betonpanorama på RV13 vandt en pris Det spektakulære udsigtspunkt ved RV 13, har fået en ganske bemærkelsesværdig udsigtplatform, der har fået verden til at spærre øjnene op.
Tag en tur til Helgelandet Lige syd for Polarcirklen ligger Helgelandskysten, som kan nås via E6, men også via Norges smukkeste turistrute "RV 17", riksvei 17. Læs her Vidars fine og meget detaljerede turforslag.
Tag en tur til Østfold Dokumentet vejleder til en flerdages tur gennem det norske landskab Østfold Fylke (Østfold Amt), der ligger ikke særlig langt fra Danmark. Der er et stort uvalg af links på dokumentet, der hjælper dig videre. E6 går gennem regionens vestlige dele, med tæt adgang til skærgårdsnaturen og den lille øgruppe Hvaler, der nås via tunnel.

Rejseberetninger.

Norske rejseberetninger

ALLE REJSEBERETNINGER OM NORGE ER NU SAMLET PÅ EN SÆRSKILT SIDE.

En flot beretning til/fra Nordkap    2011 Rose Frederiksen´s gode turberetning med mange lærerige detaljer.

Turisme information og ideer:

Toldregler Læs dette vigtige om toldregler. Hvad der angår medtagning af alkohol m.v., så er regler ganske strikse.
2010: Gode turforslag i Vestlandet En journalist, der selv er bidt af Vestlandet, kommer med gode turforslag.
Grotter i Nordland  

2009

Nordland er det område i Norge som har flest grotter, og som byder på de allerbedste muligheder for at være med på en spændende tur. I Setergrotta kan du opleve gigantiske bjerghaller og smalle passager, store jættegryder, kridhvid marmor og flotte kalkformationer. En 2-timers tur med guide i Setergrotta er en fascinerende oplevelse.

evelse, hvor du ser naturens skaberværk på nært hold. Grønligrotta er Nordens mest kendte kalkstensgrotte, og omvisningen med guide går flere hundrede meter ind i fjeldet.
 

Raumabanen

 

 

 

Fotografi af Raumabanen - kan forstørres

 

Raumabanen er to ting: den moderne bane med NSB, men turisterne elsker den flotte tur mellem Åndalsnes og Dombås med damptoget, som der her er linket til.

Efterskrift: Damptoget er indstillet i 2007, men turisttoget fortsætter med en af NSB´s flotte panoramatog. Se en artikel om oplevelsen her.

Priser til Nordkap

Findes på denne side.

Allemannsretten i Norge

Bemærk især, at det IKKE er tilladt at campere hhv. overnatte på rastepladser og parkeringspladser i Norge.

MIDNATSSOL

Se vor lille fine tabel med oversigt over midnatssolen forskellige steder i Norge.

Med bus i Norge Her er tre links til busselskaber, som skulle dække hele Norge:

Mulighed 1   Mulighed 2   Mulighed 3

Norges Turistruter   Se denne flotte nye portal til de mest pragtfulde ruter i Europa. Dette er virkelig en lækkerbisken for alle rejsende i telt, campingvogn og autocamper! Har man set billederne på denne side, så forstår man, at man kan blive "bidt af Norge"!
Geiranger og Trollstigen Noget af det voldsomste i Norge med flotte udsigter og stejle veje. En sikker camping-træffer.
Geiranger

Geirangerfjorden er nok den flotteste af de norske fjorde - både set oppe fra og nedefra som passagerer i en udflugtsbåd eller rutebåd.

Riksvej 17

 Riksvej 17 fra Bodø -Steinkær er en af de allersmukkeste veje i Norge. Den følger kysten mellem de 2 byer med en del korte færgeruter.  Afstandstabel og færgeoversigt på dette link.

Nordkap

Nordkaps-siden.

Brikdalsbæen og Jostedaksbræen

To flotte gletjere, der er nemt at nå fra Danmark.

Bræ-oplevelser

Ture og oplevelser på gletscherne i Norge

Valdres

 Kender du denne smukke del af Norge?

Vestlandet/Fjordnorge

Nogle ord om Vestlandets beskaffenhed og geografi.

Nordsøvejen         

Mellem Kristianssand og Haugesund findes en smuk rute "Nordsøvejen" med masser af hyggelige campingpladser. Den er gennemkørt af os på vegne af campingferie.dk

Atlanterhavsvejen

Se også takster på denne side.

Molde

Turistside med alt om indgangsbyen til Atlanterhavsvejen.

Lofoten

Lofoten informationer

Jølster

Skulle være noget af det flotteste i Norge.

Norge øst-vest

Flotte turforslag på denne side

   
Fjordnorge

En masse om Vestnorge - dog ej campingpladser!   

Jotunheimen

Info om fjeldet -lige nu.

Generelle informationer:

Allemandsretten Norge I Norge må man bevæge sig frit overalt i naturen, dette gælder også private områder, så længe det ikke drejer sig om haver og dyrkede områder. Grundsætningen er at hverken mennesker, dyr eller naturen forulempes. I nationalparkerne er allemandsretten indskrænket væsentligt, ja endda delvis sat ud af kraft. Med andre ord: der kan kun camperes med særlig tilladelse, som kun gives til vandrere o.lign., som overnatter i telt.
Omgangsformer Nordmænd hilser på hinanden med håndtryk, når man mødes første gang, derefter til daglig med et kort "morn", eller "hej". I sjældne tilfælde "God dag". I forretningslivet eller ved møde med ældre personer må man gerne være mere formelt med et "Goddag" og heller ikke glemme den personlige tiltale med "Hr.", "Fru" eller vedkommendes titel.
Nationalparkerne Der findes 18 nationalparker i Norge, Børgefjell 1.007 km², Dovrefjell 256 km², Femundmarka 390 km²,Gressåmoen 182 km², Gutulia 19 km² , Hardangervidda3.422 km², Jostedalsbreen 1.230 km² ,Jotunheimen 1.145 km², Ormtjernkampen 9 km², Rago 167 km², Reisa 803 km², Rondane 580 km², Saltfjellet-Svartisen 2.105 km², Stabbursdalen 98 km², Øvre Anarjohka 1.399 km², Øvre Dividal 743 km², Øvre Pasvik 67 km², Ånderdalen 69 km², På Spitzbergen Forlandet 640 km², Nord-Vest Spitsbergen 3.560 km², Sør-Spitsbergen 5.300 km², Mere information fås hos: Direktoratet for naturforvaltning, Tungasletta 2, N-7485 Trondheim. Telf. 73 58 05 00 Fax 73 58 05 01
Verdens kulturarvene i Norge Stavkirken i Urnes, Bryggen i Bergen, Bjergværket i Røros, og helleristningerne i Alta.
Trafikken i Norge Læs her om aktuelle vej- og trafikforhold i Norge.
Motorvejssikkerhed Læs om tyvebander, røvere etc langs Europas motorveje.
Vejkort

Her får du gode vejkort til Norge

Vejmeldinger

Her ser  du hvordan vejene er - lige nu!

Færgereserveringer

Via dette link kan du reservere færger i hele Europa.

Norske cykelruter

Smukke cykelture overalt i Norge. Tag cyklen med på campingruten og udsøg dig en tur undervejs - hel eller delvis.

Cykelferie i Norge

...mere om cykling i Norge, så det må vi prøve....

Norsk Turistkontor

i Danmark

Flot Norges-site

Utrolig flot webside med mange billeder og informationer om Norge.

Norway-Guide

Alsidig guide-side til byer, seværdigheder og naturen

Magnes Campingsider

Link til god norsk, privat hjemmeside med masser af camping information.

Museer i Norge

...det siger sig selv.....

Norge nu

Stor info-side om Norge - også med snesider.

Norsk vinter info

 til vintercampisterne.

På vores første tur - dette er et autentisk foto - til Nordkap i 1972 kørte vi på grusvej tværs over Mågerøy og

Nordkapcentret var heller ikke bygget endnu. Oven i købet måtte man sejle fra Repvåg til Honningsvåg og der var ikke muligt at reservere plads på færgen - så der var umådelig lange ventetider.

Billedet er fra vejen mellem Honningsvåg og Nordkap.

Hans Duggen

Special Nordkap beretning, klik her.

Andre rejseberetninger fra Norge, se længere oppe i tabellen.

 

Campisternes Rejseportal på Facebook

klik på logo

Gruppen Camping & Campingrejser på Facebook

klik på logo

Campingplads Indberetninger på Facebook

klik på logo

klik på logo for flere campingmuligheder

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.