Annoncører:

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

Campingplads Indberetninger

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

 

SERBIEN

Den serbiske republik

TRAFIKALT

Hastighedsgrænser

Serbien

Campingvogne: 50/80/80/80
Afgift

 

Aktuelle priser her

Der tages forbehold for fejl og/eller rettelser, der er indløbet efter redaktionsslut. Indsend rettelser til redaktionen her.

 

Kort beskrivelse af landet  Landet er overvejende dækket af bjerge. Det har kun én større slette, nord for Savafloden, der er en biflod til Donau. Her er størstedelen af landbrugsproduktionen koncentreret. Klimaet er i denne region kontinentalt. I bjergene findes der betydelige mineralrigdomme i form af bauxit, kul, kobber, bly og zink, der er vigtige kilder til udenlandsk valuta. Der findes endnu en del miljøproblemer, der især er udsprunget af 1990'ernes krige. Som de andre balkanlande er befolkningen venlig, imødekommende og gæstfrie. Efter balkankrigen i 1990´erne har Serbien som dengang hed Jugoslavien, mistet provinserne Montenegro, Bosnien (Bosnien og Herzegovina) og Kosovo. En del af de nordlige regioner er afstået til Kroatien. Alle tre nævnte lande har erklæret sig som selvstændige. Der hersker endnu en del bitterhed om disse begivenheder i Serbien. Landets styrelse gør store anstrengelser for at få Serbien med ind i EU, men det forventes ikke at ske før Kosovo-spørgsmålet er afklaret.
Klima Klimaet er moderat kontinental med en del lokale variationer. De dybe dale i bjergregionerne tillader polare luftmasser at trænge ind i dem, men det meste af Serbien befinder sig i tempererede områder, de sydvestligste regioner er subtropiske og med højkontinentalt klima.
Sprog og alfabet Den Serbiske Republik´s officielle sprog er serbisk og alfabetet er kyrillisk. Offentlig skiltning ved vejene suppleres dog med latinske bogstaver. I skolerne undervise både i det kyrilliske alfabet og det latinske.
Penge Møntsorten er Dinarer. Mønter og sedler fra den fhv. Jugoslaviske Republik kan ikke anvendes mere. De kan dog på til den 31.dec.2012 veksles til gangbar mønt i Serbiens nationale bank.

€ accepteres mange steder, til serbiske penge kan veksles i officielle vekselkontorer. Bankomater er blevet almindelige i alle større byer.

Åbningstider og helligdage Se på linket den lange række af forskellige åbningstider.
Arrangementer Engelsksproget side, der giver udførlig information om alle kulturelle og underholdende arrangementer i alle landets regioner og byer.
Campingpladser

KLIK PÅ ILLUSTRATIONEN (LOGO)

Turisme

Serbiens officielle turisme side

 

Se film: Sommertoner fra Serbien

Seværdigheder

Landet har tre smukke nationalparker (2011)

Trip Advisors udførlige liste over seværdigheder

Trivago er en specificeret liste (på dansk)

Tilkørsel og kort


Vis stort kort

Læsernes campingpladser i Serbien

Læserne til dette website deler deres erfaringer.

Motorvejssikkerhed Læs om tyvebander, røvere etc langs Europas motorveje.

 

Serbia Images
Dette foto fra Serbien er gengivet med tilladelse af TripAdvisor

Luftfartsmuseet i Beograd

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

 

I sætter man pris på danskere her:

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto