Annoncører:

Campingplads Indberetninger

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

 
 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Læsernes Favorit campingpladser

Børnevenlige campingpladser

Transit campingpladser

 

 

 

STORSTRØMMEN RUNDT

Seværdigheder, campingpladserne, naturen og byerne med aktiviteter.

Sydsjælland, Møn, Falster og Lolland er set ud fra en turismemæssig vinkel det hjørne af landet hvor flest store turistiske trækplastre er samlet  på et overkommeligt areal. Uanset hvor man placerer sig sig, vil man på cirka 1 time kunne nå et hvilket som helst turistmål, hvoraf ikke så få har international standard. Af naturen skal nævnes den skønne Susådal, Møns Klint, Maribosøernes Naturreservat, Flinthorne Rev, Skejten, Østfalsters og Feddets uendelige  børnevenlige sandstrande og Albuen. Af de menneskeskabte: Bon-Bon Land, Nykøbing F Revyen, Knuthenborg Safaripark, Danmarks Traktormuseum, U-359 og Krokodille Zoo. Tag en ferie i Danmarks sydøstlige hjørne og oplev en verden af vidundere! Her er nok til børn og voksne børn!

Campingpladser Lolland. Falster, Møn og Sydsjælland.

 

Illustration Sted Kort beskrivelse

Kort over Falster og Østlolland.

KLIK PÅ KORTET FOR AT SE DET MED MANGE DETALJER

Campingpladser

Falster

 

(V) vinteråben

 

DANMARKS BEDSTE DATABASE TIL CAMPINGPLADSER MED DIREKTE LINKS TIL PLADSERNE

Falster har en række gode campingpladser. Stubbekøbing ligger i et bakket terræn med skov og udsigt over Grønsund. Falster Familiecamping (V)  ligger lidt inde i landet, midt i frodig natur ved skønne skove og kun 2 km til stranden. Nykøbing F. Camping har til huse i en lille skov mellem E55 og svømmecentret. Campinggården ved Ulslev Strand er Falsters eneste direkte ved stranden med havudsigt.  Østersøparken er FDM´s plads i Bøtø og ligger lige bag diget. Marielyst Ny Camping ligger ved strandområdet nordlige del og har kun 400 m til flot strand. Fra foråret 2011 åbnes en ny campingplads, Marielyst Feriepark og Camping

Bandholm Camping

 

 

 

Campingpladser

Lolland

 

 

 

(V) vinteråben

 

 

 

DANMARKS BEDSTE DATABASE TIL CAMPINGPLADSER MED DIREKTE LINKS TIL PLADSERNE

Lolland foretrækkes af flere og flere, fordi øen er nem tilgængelig for campister fra København og Sjælland. Og fordi der findes en lang række af herlige campingpladser. Guldborg (V) har en idyllisk plads tæt på vandet i et roligt hjørne af øen. Sakskøbing har en god beliggenhed midt i landet. Maribo er beliggende direkte ned til søen og tæt på bymidten. Bandholm og Kragenæs ligger direkte ud til det smukke Smålandshav med gode udflugtsmuligheder og direkte adgang til natur. Onsevig på Nordvestlolland ligger midt i en idyllisk landsby, meget tæt på gode fiskemuligheder, fiskerihavn og lille strand. Hestehovedet i Nakskov er et skønt fritidsparadis i fjorden med dejlig børnevenlig strand. Albuen byder på naturoplevelser, fribadestrand og lange vandreture på halvøen. Hummingen på Sydlolland er elsket af mange, der søger efter ro og høj himmel og dog kun har strandlivet 600 m borte. Western Camp, ikke langt derfra har sit eget liv med countrymusik og cowboy atmosfære. Rødby har en stille, lille plads ved den idylliske by og rosinen i pølseenden er Nysted (V) Camping ved indgangen til Nysted Nor og pragtfuld kystnatur med cykelsti i nærheden.

Nykøbing F Byen er øernes "hovedstad" og sæde for Storstrøms Amts forvaltning. Det er en livlig indkøbsby med kun 12 km til en af landets bedste badestrande og største sommerhus bebyggelser. Museet Falsters Minder, Frisørmuseet, Guldborgsund Zoo & Botanisk have, Brandværnsmuseet og Nykøbing F Revyen har hjemme her. Klosterkirken med den berømte, mecklenborgske anetavle er en velbesøgt seværdighed og udenfor byen ligger forskningscentret for middelalderteknologi "Middelaldercentret".

Stubbekøbing Stubbekøbing er Falsters ældste by og kan også fremvise øens ældste kirke. Man mener, at byen allerede har eksisteret som boplads i vikingetiden og i nærheden har man fundet resterne af et skibsværft samt anden bebyggelse.

Nørre Alslev Nørre Alslev er en stationsby på Nordfalster. Den ligner en lang række andre byer af den art. Den lyserøde kirke er byens største seværdighed med kalkmalerier af Elmelunde mesteren. Kommunen er springbræt for en af landets smukkeste broer, nemlig Farøbroerne, anlægget består jo af 2 broer med en samlet længde på små 4 km.

Gedser Havnen i Gedser er stadig en travl arbejdsplads, mens byen fører et meget stille liv. Den geologiske samling på biblioteket er en stor seværdighed og der udstilles mange seværdigheder, Redningsstationen kan besøges gratis, medmindre mandskabet er ude på en opgave. Remisen opbygges langsomt af ihærdige entusiaster til et jernbane-museum.

Marielyst Hvis vi ser bort fra Jyllands vestkyst, finder vi her landets største sammenhængende kyststrækning, hvorfra det er muligt at bade. Marielyst er centrum for sommerlandet med flere campingpladser..

Glaspusteri på Falster Glaspusteriet findes ved siden af møllen i Væggerløse og er blevet en stor attraktion.
  Fuglsang Kunstmuseum Kunstmuseum af internationalt karat med skiftende særudstillinger, der har tiltrukket et internationalt publikum. Stående udstilling af dansk kunst.

Krokodille Zoo Krokodiller og andre krybdyr kan beses på dette sted på Nordfalster. Det er på få år blevet et meget anerkendt sted, grundet ejerens store viden omkring disse dyr. Klik på foto for nærmere information.

Danmarks Traktormuseum Klik på billedet for nærmere info

Sportscars Museum

 

Billedet kan forstørres ved at klikke på det.

I nærheden af Marielyst Strand er der opstået et lille museum, oprettet af entusiasten på stedet.

foto kommer

Stubbekøbing Museum Stubbekøbing Museum er et lokalhistorisk museum med køkkenredskaber, en stor samling af vogne og værktøj fra det 19. og 20. århundrede samt en smuk dagligstue - smagfuld indrettet med nipsgenstande.

Stubbekøbing Radio- og Motorcykel Museum Europas største samling af motorcykler, deraf mange veteraner.

Middelaldercenter Klik på billedet for nærmere info

Aalholm Automobilmuseum Museet er desværre lukket for publikum i øjeblikket.

foto kommer

Halskov Vænge Halskov Vænge er et beskyttet naturområde med mange efterladenskaber fra fortiden. Jættestuer, gravhøje solsten o.m.m., dertil en smuk natur i en velplejet skov.

Parker & Anlæg Både Falster og Lolland har en lang række parker og anlæg til fri afbenyttelse: Stubbekøbing Anlæg, Corselitze Park og Rosenhave, Anlægget ved Tingsted Å  og biblioteket i Nykøbing F., Fuglsang Park, Skejten Naturreservat, Naturreservatet Maribosøerne, Bangs Have Maribo, Frederiksdal, Pederstrup m.fl. 

 

Ø: Aastrup Kirke, Falster

N: Maribo Domkirke, Lolland

Kirker Lolland-Falsters domirke findes i Maribo. Øerne har et rigt udvalg af smukke landsbykirker. Et særpræget træk er de lyserøde kirker, som ikke findes andetsteds i landet. De mest kendte er Nr.Alslev, Gundslev og Toreby Kirker.

Ved Pandebjerg Skov

(Sundruten)

 

Bøtø Plantage

Skove Vandre- og spadsereture er populære på Lolland-Falster, fordi der er så mange lettilgængelige og smukke skove, hvoraf nogle ligger direkte ved kysterne, som gør dem særlig attraktive. Hamborgskoven, nær Nykøbing, men på Lollands siden, er særlig populær. Men byen er også omkranset af skove på Falster siden: Lindeskoven, Bangsebro skov, Kohaven og Vesterskov er andre. På Falsters østkyst findes Østerskoven, hvor bøgetræerne vokser helt ud til kysten. Den er berømt for sin skønhed. Halskov Vænge er fyldt med oldtidsminder, som også H.C.Andersen beundrede. Ved Marielyst findes Bøtø Plantage, et yndet udflugtsmål om foråret.

klik påbilledet for aT FORSTØRRE DET

Bogø Færgen

Billedet kan forstørres ved at klikke på det.

Færgen drives i sommerhalvåret af Vordingborg Kommune. Den afkorter ruten over Grønsund med mange Km og er i tilgift en smuk og afstressende oplevelse.

Picnic på en bro ved Bruserup

Sundruten

Lang og  sammenhængende cykelrute omkring Guldborgsund med flere teltpladser og gennem smuk natur. Mange picnicpladser (se foto) direkte ned til kysten. klik her for nærmere info.

Golfbaner Falster har golfbaner ved Virket, Nykøbing F og Marielyst. Lolland har golfbane ved Halsted (Nakskov) og Maribo.

Klik her for en forstørrelse af billedet

Knuthenborg Safari Park

 

Billedet kan forstørres ved at klikke på det.

Den gamle engelske park har foruden sine botaniske værdier også oprettet et fristed for dyr fra hele verden, mest fra Afrika. De går frit rundt ude på savannen, hvor man kun kan komme i bil. Et særligt tigerhegn for den sibiriske tiger findes også.

Guldborgsund Zoo & Botanisk Have.

 

Billedet kan forstørres ved at klikke på det.

Den gamle folkepark udbygges i disse år til en rigtig zoologisk have, der også påtager sig projekter til bevarelse af forskellige dyrearter.

Strandområder Falster har en østvendt kyst, hvor der alene omkring Marielyst er 17 km lange og gode strande. Der er ingen nævneværdig strøm og strandene er derfor børnevenlige.

 

 Skejten  Danmarks ældste fredede naturområde ved Guldborgsund ligger  i forbindelse med Godset Fuglsang på Østlolland. Området har en privat dreven hjemmeside. Klik dig ind via billedet for nærmere besked, det er en interessant historie.

Cykelruter Lolland-Falster har først og fremmest et finmasket net af små og fredelige veje, der egner sig til cykelture. Østersøruten passerer øerne, Dige turen fra Rødbyhavn til Albuen er en lang rute på 36 km, som køres på digekronen. Søndersø ruten (ca. 23 km) har startsted i Maribo og går rundt om Maribo søerne. Paradis ruten (28 km) kan følges fra Nysted langs smukke kyster us til Flinthorne Rev og Knækkerygstenen. Sundruten (43 km - se særskilt henvisning) går rundt omkring Guldborgsund og kan kombineres med Falster Rundt (130 km). Sidstnævnte to ruter tilbyder overnatning i shelters eller med eget telt på primitive campingpladser.
  Kanosejlads Er populært, særligt i Guldborgsund, hvor der langs kysterne er indrettet primitive lejrpladser til overnatning.

Naturparker og reservater. Maribo Sø Naturpark er Lolland-Falsters største af slagsen. Der findes et naturmuseum på søernes vestligste ende. Naturparken er hjemsted for et rigt fugleliv i søerne. Askø og Lilleø er en af deandre naturparker, udlagt af Skov- og Naturstyrelsen. I Østersøskoven på Falster findes et særligt smuk sted, der hedder Pomlenakke og Møns Klint er styrelsen tredje naturpark. Naturområdet Skejten er en frivillig fredning ved Guldborgsunds kyst.

Der findes dog også en lang række andre naturoplevelser på Lolland-Falster.

Vandrestier Det er især de store skovområder, der er velegnet til vandreture. Der er ikke udlagt særlige afmærkninger til vandrestier. Hamborgskoven, Bøtøskoven (foto), Østersøskoven og Kristianssædeskovene er de mest populære. 

klik for en forstørrelse her

Herregårde på Lolland-Falster.

Billedet kan forstørres ved at klikke på det.

På linket får du både en oversigt og en god beskrivelse til planlægningen af din rundtur til herregårdene.
  Herregårde på Sydsjælland og Møn Turforslag Sydsjælland.

Ubådsmuseum Nakskov Klik på billedet for nærmere info.
 

 

Gode 

Campingpladser:

 

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

  

 

 

  sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto