Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


FINLAND

Camping i Finland

- finske turistruter ses her.

REJSEFORSIKRING TIL CAMPING

Informationer til alle rejselande.

21.11.2017: Camping er en populær ferieform for danskerne, men hvilke forsikringer skal du huske og hvordan er du dækket af en rejseforsikring? Her er et link til informationerne.

Hvert år spænder tusindvis af danskere campingvognen bag på bilen, og kører sydpå til varmere himmelstrøg, afslapning og friluftsliv. Campingferien giver mulighed for at komme helt tæt på naturen, og besøge steder som charterturismen ikke kan tilbyde.

Men hvordan dækker rejseforsikringen når du tager på campingferie? Det finder du svar på i denne guide. Du kan blandt andet læse om på dette link.

TRAFIKALT

Hastighedsgrænser Campingvogne: 50/80/80
Afgift 2012 Der er gratis at køre på finske motorveje
  Campisternes Rejseportal påtager sig intet ansvar for fejl eller senere tilkomne rettelser

 

Rejseberetninger

Skandinaviske Hovedstæder

Indtryk, campingpladser og seværdigheder fra webmasters tur 2004.

Kulørte Finland

Artiklen ligger som PDF-fil og skal downloades med Acrobat Reader. Artiklen er skrevet af Hans Duggen

Helsinki

Oplevelser i den finske hovedstad.

Rejsevejledning

Rejsevejledning Finland

Nogle færdige rejseruter, udlagt som Google Kort

 

FINSKE CAMPING ERFARINGER

Campingforholdene i Finnland er anderledes end i de andre  nordiske lande. Det er således forbudt at fricampere. Derfor ser man det usædvanlige, at også autocamperne søger ind på campingpladserne, idet reglen om at autocamperen er en personbil ikke gælder. Allemandsretten eksisterer i Finland, men er altså stærkt indskrænket for motoriserede campister. Finnerne er flittige campister og ca. halvdelen bruger autocamperen.

Standarden på campingpladserne er generelt en smule lavere end i Danmark, hvis vi ser bort fra en lille gruppe lukuscampingpladser langs vest- og sydkysten. Alle pladser har en Sauna, i den nordlige del af landet kan de være manuelt betjente. Der fyres som regel med birkebrænde.

Campingpas er obligatorisk. Finske pladser anerkender det internationale FICC-pas og det skandinaviske campingpas. (BTN og DCU standardpas i Danmark)

   Rabat gives på en lang række campingpladser til indehavere af det skandinaviske campingpas. Den er ganske klækkelig, som regel 2,50 - 3,50 Euro pr. overnatning plus hver 4. overnatning gratis. Se nedenstående info.

Beliggenhed af finske pladser: så godt som altid ved en lille sø for de indlandske pladser, ellers ved den Botniske Havbugt eller Finskebugten mod syd.

Priser: ligger lidt under danske normalpriser, men der ydes langt mere: For beløb på mellem 14-20 Euro (110-150 Dkr.) er el og varmt brusevand inkluderet prisen. Nogle gange også Sauna. Der kan forekomme mindre tillæg for benyttelse af Sauna, men ofte er der normal adgang på  bestemte klokkeslet et par timer ad gangen. Andre tidspunkter kan bestilles, men så koster det lidt mere.

Kiosker er ikke normalt forekommende, men ofte findes et lille cafeteria, hvor man kan få morgenmad.

Grill. De fleste pladser har en stor grillplads, som regel overdækket. Brænde stilles gratis til rådighed.

Åland er finsk, men man taler et let forståeligt svensk. Forholdene er som i Finland, men Allemandsrätten er her yderligere indskrænket. Der må ikke camperes ved lystbådehavnene, medmindre disse har stillet særskilte pladser med strøm og affaldshåndtering til rådighed til rådighed. Bøderne for overtrædelse af reglerne vedr. (fri-) campering er ganske klækkelige, jeg hørte om tilfælde på 1500 kr. (200 Euro)

Affaldshåndtering: alle pladser har mulighed for tømning af kemitoiletter, de fleste særskilte steder for autocampere. Man kan komme ud for at også caravancampister skal benytte samme affaldstank. D.v.s. løfte et jernlåg i asfalten og tømme dér.

Badning i søerne er populært. De mange soltimer gør, at vandet er forholdsvist varmt. Men finnerne er ikke så pivet, selvom vandet er noget koldt og det er ikke noget særsyn, at folk tager en svømmetur ved midnatstid. Der er ikke sandstrand alle steder, men ofte findes campingpladserne i forbindelse med kommunens fri-områder, hvortil også hører badestrand.

Dyrt til Finland? Alt er jo relativt. Udenlandske campister i Finland er ofte lystfiskere, vandrere, vandsportsfolk er bare "almindelige" campister, der holder af den særlige atmosfære på de små pladser med den enorme ro - og betaler gerne de få tusinde kroner som en returbillet med færgen koster. Mange "snupper" også en Finlandstur på vejen til eller fra Nordkap. Men den finske indsø natur er så smuk og finnerne så imødekommende, at de fortjener mere end bare en hurtig gennemrejse. Endelig hører Lapland med sine samiske traditioner og befolkning  til en ganske særlig oplevelse. Se regionsinformation her.

Advarselsskilte mod rensdyr og elge skal tages bogstavelig! Især rensdyr i Lapland har en forbavsende lille respekt for trafikvejene og dukker ganske pludselig op foran bilisten og er ikke meget for at flytte sig

 

 

 

 

Finske campinglinks

Campingpladser Finland 3 spændende campingpladser
Camping med rabat Se en lang liste med de pladser der giver rabat på CKE-passet.
Læser erfaringer

Liste med campingplads indberetninger fra denne portals læsere.

   
 
Finland og Camping Card Skandinavia:

Campingpladserne i det finske campingforbund www.camping.fi meddeler i 2013 at de nu giver rabat til indehavere af CKE campingpas. Rabatten er mest på mellem 1 og 3 Euro pr. overnatning, men da pladserne suverænt bestemmer om og hvorledes de vil give rabat, har nogen nogen pladser valgt at give faste procentsatser, typisk 10%. Men du kan rekvirere campingkataloget fra ovennævnte adresse. Kataloget indeholder mange fine oplysninger om campingpladserne i Finland, samt et godt kort at køre efter i Finland..

Ålandsøerne er autonomt område af 6500 øer og skær i Østersøen, men har penge (euro) og udenrigspolitik sammen med Finland. Derfor har øernes også deres egen side her på denne portal.

Campingture med kanoudflugter - en fuldendt kombination, her på Åland .

 

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.