Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser) 

 


 

 

SÅDAN HÅNDMALEDE JEG MIN CAMPINGVOGN

 

Forberedelse

Trin 1.

Indpak først alle alle vinduer med plastikposer. Acrylvinduer tåler ikke stærke sæber ret godt.

Start derefter med at vaske campingvognen med grundrens eller anden let basisk flydende sæbe. Formålet er at fjerne al voks, fedtstoffer og snavs.. Skyl godt efter med vand/haveslange.

Du skal ikke polere efter eller bruge autoshampoo, der indeholder voks.

Husk at bruge plastikhandsker. Stærk sæbe er ikke godt for huden. Brug også gerne beskyttelsesbriller, så du ikke får sæbestænk i øjnene.

Trin 2.  Aftør alle flader med cellulosefortynder. Formålet er at fjerne alle evt. sæberester.

 

Trin 3. Afdækning.

Dette er faktisk det mest tidskrævende arbejde af projektet. Det gælder om at have lidt tålmodighed, man kan godt være flere om at bruge dette arbejde for at mindske tidsforbruget.

Alle lister og stafferinger, som skal bevares, skal afdækkes med afdækningstape. Det skal være den tynde type, som autolakeringer bruger. Fås bl.a. i byggemarkeder eller farvehandel.

Du behøver ikke at afdække større flader totalt, kun langs kanten. Ved rundinger river du mindre stykker af tapen af og følger rundingen, evt. skarpe hjørner kan fjernes forsigtig med en skalpel eller skarp hobbykniv. Man kan komme meget langt med bare at bruge små stykker tape, især ved taglister og sidelister.

 

Maling.

Du skal bruge den bedste maling, du kan få. Den er norsk og hedder Bengalack, type Universallack. (Den fås også til metal, aluminiumsfarver m.v.)

Her er en online-butik, hvis du ikke har en passende farvehandler i nærheden: http://www.farveland-online.dk/lady-jotun/trae-metalmaling/bengalack-universallkk-0-75-ltr.html

Jeg har brugt en let brækket hvid, men du kan få den i ren hvid eller den nuance, du vil have. Snak evt. med din farvehandler.

Det er den dyreste, men også den mest slidstærke og modstandsdygtige maling, der findes. Den er støvtør efter en times tid og hel tør efter 2 timer. Slagfast efter 30 timer.

Det er i 2017, 4 år siden, at jeg har malet vor vogn. Den fremstår stadig med en dejlig blank overflade, smuds bider ikke fast i den, så den er let at vaske af. Også på nubrede overflader.

Trin 4. Nu skal du til at male.

Udetemperaturen skal være 15 gr. C., helst ikke over 20 gr.C. Vognen må ikke stå i direkte solskin. Let overskyet vejr er optimalt, eller i et stort støvfrit rum (Garage, vognhal, lade etc.) - og det må heller ikke blæse ret meget, når der skal males udendørs. Dette for at der ikke må flyve støv, blad o.a. op de første par timer.

Du skal kun bruge en lille pensel, der hvor en rulle ikke kan klare det. Afdækningstapen sørger for at du ikke behøver at bruge tid på at male skarpe kanter.
En malerrulle er det optimale, det skal være den bløde type af skumplast; ikke den med håret filt (som er beregnet til vægmaling).

Nu ruller du bare løs, tidsforbruget er meget lille i forhold til afdækningen. Bengalack er 91% dækkende, så ved grundigt forarbejde behøver du ikke at male 2 gange. Bengalack løber meget hurtigt sammen til en jævn overflade (ikke under 15 gr.C., her kan den tørre let nubret om).

Brug ansigtsmaske med filter, når du maler. Malingen er terpentinholdig!

 

Trin 5. Afslutning.

Tapen og vinduesafdækning fjernes, når malingen er helttør efter 6 - 12 timer. Prøv dig frem ved et lille hjørne, for at se om den er tør nok. Der kan være variationer i mine tidsangivelser. Tapen skal helst ikke sidde længere end 12 timer, da den bliver sværere at fjerne.

Vognen vaskes 48 timer senere med  autoshampoo med indhold af voks.

Du vil nu have en perfekt vogn, der fremstår med høj glans, der yderligere fortættes af autoshampoonens voks.

 

Sådan gjorde jeg.

Selvfølgelig ligesom ovenstående. Jeg havde ikke adgang til et lukket rum, men har en skyggefuld nordside af vor ejendom. På den måde undgik jeg direkte sollys.

Jeg var alene med arbejdet, som strakte sig over 2 week-ender.

Da jeg af andre grunde havde en del pauser, kunne jeg ikke male i 1 omgang. Malingen har en beskaffenhed, at den derefter ikke opviste nuancer, hvor jeg havde overmalet det gamle lag, men det er naturligvis noget, der bør undgås.

Af samme grund brugte jeg en del malerbakker, ialt 6, derved undgår man rengøring, snavs fra brugte pensler, ingen hår fra pensler o.lign. Jeg skiftede bare til en ny bakke / rulle, når jeg fortsatte.

Jeg købte det billigste bakkesæt, som består af bakke, håndtag og 2 ruller. ( a ca. 50 kr.)

 

Priser: Afdækningstape, 4 ds. maling, bakkesæt, cellulosefortynder, grundrens og autoshampoo: godt 2400 kr.

Tidsforbrug: sammenlagt 5½ time til afdækning, 1 time til forberedelse, 3½ time til maling, ½ time til fjernelse af afdækning. ½ time til behandling med autoshampoo (jeg tørrer ikke efter, da mit mærke ikke efterlader striber).

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Alt dette er amatørtips og kan ikke gøres til genstand for reklamationer over for min person, om der sker skader undervejs. Hverken med materialer eller ved at skvatte ned fra en trappestige.

 


 

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.