Annoncører:

Campingplads Indberetninger

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

 
 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Læsernes Favorit campingpladser

Børnevenlige campingpladser

Transit campingpladser

 

Camping på

BORNHOLM

 

Bornholms historie, kort:
Bornholm er den eneste tilbageværende danske del af hvad der oprindelig kaldtes Skånelandene og kaldes populært for solskinsøen. Geologisk set består øen af urfjeld, som ligger tæt under overfladen, hvorfor klippeforekomster er almindelige overalt på øen. Havstrømme har dannet gode sandstrande på øens sydlige del. Øen blev befæstet med de første borge omkring 1150, men var ustandselig genstand for tvister mellem Danmark og Sverige, som besatte øen i midten af 1600-tallet. Men kun 1 år efter den sidste besættelse, som skete som en følge af Roskildefreden, var der opstand på øen og den svenske kommandant, som optrådte meget brutalt, blev skudt. Bornholmerne forærede derpå øen til den danske konge Frederik III på betingelse af, at Danmark aldrig måtte pantsætte øen til andre lande eller herskere. Dette blev beseglet i den endelige fredsaftale med Sverige i 1660. Bornholm blev som resten af Danmark besat af Nazityskland i 1940 og tjente som en udkigspost mod øst, samt beherskede Østersøen med langtrækkende kanoner, som dog aldrig blev affyret. Ved 2.Verdenskrigs afslutning besattes Bornholm af Sovjetunionen efter et svært bombardement af Rønne og Neksø. Heldigvis forlod sovjetrusserne øen efter 1 års besættelse, men bombardement kostede mange danskere livet på et tidspunkt, hvor Tyskland havde kapituleret.

Til Bornholm hører også øgruppen Ertholmene, som består af Christiansø og Frederiksø, samt en række mindre klippeholme. Christiansø var i flere hundrede år vært for danske flådestyrker og administreredes af forsvarsministeriet i København. Øen har for længst mistet sin militære betydning og kasernebygningerne bruges nu til langt fredeligere formål.

Turisme er nu øernes største erhverv og indtægtskilde.

Turistkontorerne Bornholm info giver svar til mange af dine spørgsmål.
Seværdigheder Hammershus. ....på Bornholms nordspids står de imponerende ruiner af middelalderfæstningen Hammershus. Den er Nordeuropas største borgruin og Bornholms mest besøgte seværdighed. Ikke så underligt. Her er virkelig stof til fantasien og til oplevelsen af den bornholmske historie. Tæt ved ruinen ligger et besøgscenter, der fortæller historien om Hammershus.

Christiansø er uden sidestykke. Intet andet sted i Danmark finder du en ø-gruppe så unik som Ertholmene. Christian den V's gamle fæstning ser næsten ud, som da den blev anlagt i 1684.

Rovfugleshow: Vidste du at tårnfalken kan se ultraviolet lys og at ugler kan dreje hovedet 360 grader? Kom og se og lær mere..

Middelaldercenter Bornholm . På oplelevelse i historien...

Sommerfuglepark og tropemiljø 

Hasle Røgeri - oplev det gamle silderøgeri - og smag!

Byer på Bornholm: se dem på linket. Se info på fanebladet "byer".

Naturen Døndalen. Ved Sæne havn, også kaldet Offergård, skaber flade rev, dybe render og lave klippeskær virkelig gode forhold for fluefiskeren.

Blåskinsdalen. Du finder Blåskinsdalen på en vandresti tæt ved Jons Kapel. Flot vandretur.

Generelt om oplevelser i Bornholms natur.

NaturBornholm.  Den Fennoskandiske Brudzone starter i Skagerrak og går midt gennem Bornholm og fortaber sig i Sortehavet. På Bornholm er brudlinien  bare synlig - lige under jordoverfladen. Se det på Oplevelsescenter NaturBornholm

Almindingen: Midt på Bornholm finder vi en af landets største skove (6000 ha). Navnet Almindingen hentyder til at området i gamle dage var alle mands eje. Arealet blev benyttet til græsning og var præget af heder. i 1800 blev området begyndt tilplantet af skovfogedHans Rømer. Især i den vestlige del af skoven er spændende med flere smukke sprækkedale bl.a. Ekkodalen og øens højeste punkt Rytterknægten (162 m.o.h.) I slutningen af 2012 blev der udsat en flok bisonokser i ALmindingen, som mankan være heldig at støde på. I området er der fint afmærkede vandreture af forskellig længde.

Arrangementer se turistkontorernes hjemmesider eller spørg på kontorerne.
Om camping Se nedenstående liste eller komplet liste her.

Bemærk, at der kan fås særtilbud, der både omfatter overnatninger og færgeoverfarter.

 

Tilkørsel:

Med færge fra Ystad eller Rønne, sejl med

www.færgen.dk

 
 
Vis stort kort

CAMPINGPLADSER

Fjern taleboblen i kortet ved at klikke ved siden af den. Kortet kan forstørres ved + og -tegn, samt trækkes rundt med curseren (hånden).

Hullehavn Camping, Svaneke

Sydskovvej 9, 3740 Svaneke. GPS: 55.13051,15.15072

 

Flot typisk bornholmsk klippekyst lige op til pladsen. Meget servicemindet betjening og forhold. Flot udsigt og i læ for vestenvind, der kan også findes gode parceller i læ for østenvind.  Der fås 15% BTN-rabat uden for højsæsonen.

VL. Skælskør

 

 
Vis stort kort - grøn pil er koordinaternes position

Gudhjem Camping, "Sletten"

Melsted Langgade 45, 3760 Gudhjem, GPS: 55.207311, 14.978099

Dette er er en naturperle på  Bornholm, flot udsigt fra store dele af pladsen og den flotte sti over klipperne ind til byen (5 min.) er en oplevelse - hver dag!

Vagn Boholm, Odense


Vis stort kort -
grøn pil er koordinaternes position

 

Hasle Camping

Fælledvej 30. 3790 Hasle. GPS: 55.17901,14.706917

 

 
Vis stort kort - grøn pil er koordinaternes position

 

Se også siden om bornholmske campingpladser her

 

Der findes mange campingpladser på Bornholm. Her har vi medtaget dem, som ligger tæt ved historiske steder eller attraktive natursteder. Har du andre forslag, må du gerne maile til mig.

 

Gode 

Campingpladser:

 

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

  

 

 

  sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto