Jeg samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

Regionsbeskrivelse og campingpladser

"Det blå øje" en underjordisk flod går i kildevæld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALBANIEN

(Her optages dine indberetninger - oplysninger med forbehold og uden ansvar)

 

 

 

Indberettede Stell- og campingpladser til denne region

Kranea Camping

Albania Camping & BB.

midlertidig lukket

 
    Tabeller er altid under opgradering

 

 

 

 

 

Albanien har et areal på28.748kv.km og 70% af dette er nærmest ubeboede bjergegne. Kystlinjen er 476 km lang. Kun de kystnære egne er lavland, ofte er dette lavland temmeligt smalt og man kan sagtens komme ud for at skulle køre gennem med serpentin sløjfer for at komme de sidste få kilometre ned til havet.

Kystregionerne har udpræget Middelhavsklima med tørre og varme somre helt hen til oktober måned. Vintermånederne derimod er våde og kølige, man skal ikke langt op i højderne for der ligger sne og is. Det er den varmere luft fra havet, der stiger op langs bjergskråninger, der er skyld i de rigelige snemængder når denne varmere luft kondenserer og fryser .

Mange campingpladser langs kysterne er vinteråbne, fordi klimaet trods alt er mildt, selv om himlen måske ikke er altid så blå.

 

Det administravive centrum er hovedstaden Tirana, der har rundt regnet 420.000 indbyggere. I hele landet bor der i 2017 knap 3 millioner mennesker.

Som i andre dele af Balkan er der en del kilder, der fordrer ret korte floder med rivende strømme. Disse er ikke egentlige kilder, som vi kender dem herhjemme, men underjordiske floder der ganske pludselig bryger gennem jordoverfladen eller frem gennem klippeåbninger. Der findes 3 store søer: Shkodër i nord, som deles med Montenegro, Ohrid, som deles med Makedonien og Butrinti, som deles med Gækenland. De er alle såkaldte tektoniske søger d.v.s. ikke skabt af bjergenes smeltevand eller jordfaldshuller fra istiden, som vore danske søer oftest er. Tektoniske søer opstår ligesom floderne med vand fra undergrunden.

Vejnettet er blevet ganske tåleligt i 2018, det er det politiske klima dog ikke. Korruption og kriminalitet er stadig gevaldige bylder i det betændte politiske landskab. Det skaber spændinger, uro og holder fattigdommen ved lige fordi de udenlandske investorer holder sig væk.

Turister har dog ikke noget at frygte, balkanlandenes befolkninger er trods ulige levevilkår utrolig gæstfrie. Lommetyverier er mindre udbredte end i København.

Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 21. oktober 2018 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

Gode Campingpladser:

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.