Denne nordiske portal samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 

 

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

Regionsbeskrivelse og campingpladser

Castel del Monte - en håndfast fæstning i Apulien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PUGLIA

(dansk: Apulien)

 

 

 

Indberettede Stell- og campingpladser til denne region

SP Area Sosta Nel Verde    
    Tabeller er altid under opgradering

 

 

 

Apulien danske navn er direkte afledt af det latinske navn, medens Puglia er er forfladiget italiensk. Regionen har været vært for stenalderens folk og der er fundet en lang række levn langs kysten mod Adriaterhavet. Der er fundet rester af et menneske, hvis levninger er ca. 180.000 år gammel. I årene 750-550 f.kr. blev området koloniseret af grækerne, der så måtte overlade det til romerne. Inden romernes rige faldt fra hinanden havde de bygget store vejsystemer, der kunne fragte varer fra de sydlige provinser. Deriblandt store mængder hvede og vin, som Rom havde et umætteligt behov for. Romernes første lange fjernvej førte hertil, den hedder den dag i dag Via Appia og netop navnet Appia er hvad romerne kaldte provinsen Apulien.

Jeg vil spare jer for en detaljeret beretning om, hvad der fulgte efter. For knap havde den sidste romerske soldat forladt regionen før den hjemfaldt til folkevandringer af en del del forskellige slags og de kristne korsfarere røvede også ganske grundigt. regionen har altid været svagt i militært henseende og hele middelalderen igennem skiftede konge- og adelsmagter til at overtage det. Nogle kom fra så fjerne egne som Frankrig og Spanien og den byzantinske pave havde også sine fangarme på stedet.

Motorvej E55, som starter i Helsingør slutter her i regionen ved Bari.

For os turister er egnen af betydning for sin historiske fortid og det er nemt - men langt - at komme til. Det er først efter campingbilernes intog på de europæiske veje, at campismen er blomstret op i Apulien, der ikke har så udbredte strandområder på støvlens bagkant, der er ret klipperig med mange bratte kyster. Men hvem ved, måske kan tidens moderne korsfarere i campingbilerne være med til at skubbe til udviklingen til et område, som de kalder den italienske udkant.

Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 16. november 2019 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

 

Gode Campingpladser:

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.