Jeg samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 

 

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

 

 

Regionsbeskrivelse og campingpladser

 

 

 

Brandenburg er et geologisk kludetæppe. Foto D.Budde, wikimedia.

 

 

 

BRANDENBURG

 

(Her optages dine indberetninger - oplysninger med forbehold og uden ansvar)

 

Indberettede pladser fra denne region:

Rød dato er sidste nye indberetning

Tiefensee Camping Camping Himmelreich Camping Sanssouci
Spreewald Caravan- Wohnmobilpark Senftenberger See & Komfortcamping  
Marina Camp Elbe Citycamp 2 Jägerbude Camping
Erlebniscamping Lausitz Spreewald Camping & Wohnmobilpark

22.5.19

 
Camping am Krossinsee Stadtmarina Brandenburg Tabeller er altid under opgradering

 

 

  

 

Brandenburg blev som tysk-preussisk region oprettet i 1157 og var med sin hovedstad Potsdam midtpunkt i det preussiske rige. Konger, kejsere og diktatorer skabte alle de urtyske autoritære traditioner, ikke mindst på det militære område. Mest på ondt, men også på godt. Ondt fordi de fleste herskere havde et ondskabsfuldt håndelag til at påføre både det eget folk og nabofolkene umådelige lidelser.

Alt dette er glemt og det gode står tilbage i form af en moderne delstat med stort industrielt potentiale og med en overflod af kulturelle mindesmærker i form af slotte og parker. Potsdam er igen hovedstad i den nye region (delstat) og har med sine egne slotte, der næsten uden undtagelse overlevede 2.verdenskrig har stadset sig op til et turistmæssigt centrum, der alligevel har det ene ben i forbundsrepublikkens hovedstad Berlin.

Kun 50 minutters togtur med U-banen adskiller de to byers centre.
Geologisk set er Brandenburg et sandt kludetæppe. I nord de store flodsletter hvor randmoræner dukker op med bløde bakkedrag med regelmæssigt mellemrum. Berlin ligger som en ø midt i regionen, men også midt i en af urtidens floddale. Lidt mod syd ligger en anden kendt floddal: Spreewald, med store UNESCO bevaringsværdigede områder, som er helt unikke. Men både nord for Berlin og syd for samme ligger store naturparker. Regionens to store floder hedder Spree og Havel. Sidstnævnte udspringer i det Mecklenborgske Søområde, medens Spree har sit udspring helt nede i Tysklands sydøstligste hjørne hvor grænserne mellem Tjekkiet, Tyskland og Polen mødes. I Berlin mødes floden Spree med den langt større flod Havel, der som en vandrig trafikåre flyder vestpå til Elben.

 

Brandenburg har oprettet en ringvej omkring Berlin, der gør det muligt at køre mod øst eller vest uden at skulle igennem storbyen. Den bærer betegnelsen A10, uanset om man kører vest eller syd om hovedstaden. Motorvejene er gode, men også til tider overbelastede, men det er langt at foretrække A10 frem for hovedstadens kaos.

 

Naboregionerne er Berlin, Mecklenburg-Vorpommern, Sachsen-Anhalt, Sachsen, samt Pommern i Polen. Alle byder på rige campingmuligheder, klik dig bare videre her.

 

Hans Duggen

 

 

Siden oprettet eller opdateret den 20. maj 2019 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

 

Gode Campingpladser:

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.