Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

 

Regionsbeskrivelse og campingpladser Spanien

Castilla y Léon´s stolte traditioner, forstør billedet ved at klikke på det..

 

 

 

 

 

 

Castilla y León

 

(Her optages dine indberetninger - oplysninger med forbehold og uden ansvar)

 

 

INDBERETTEDE CAMPINGPLADSER TIL DENNE REGION:

Camping Riaza Municipal Camping Don Suero de Quiñones 

Astorga - Pilgrimsrute til Santiago d.C.

Camping El Acueducto

Segovia

    Tabeller er altid under opgradering

 

 

 

Denne region er dobbelt så stor som Danmark, men har kun ca. halvt så mange indbyggere som Danmark. Den strækker sig over flere klimazoner og er i bund og grund en relativt højtliggende slette med kun få markante hævninger i landskabet. Det er dog ikke fladt, men forsynet med en masse bakker med smalle veje. De cantabriske bjerge i Nord skærmer for atlantiske vinde, derfor er hele den nordlige del meget tør, længere mod syd bliver der lidt mere frodigt. Kortet afslører, at regionen gennemskæres af en hel del motorveje, der primært har hovedstaden Valladolid som centrum. Regionen er trafikalt ikke særlig stor befærdet og er derfor nem at færdes på. Castilla y León har ikke nogen stor tiltrækningskraft på nordiske campister hhv. turister, hvilket nok skyldes de manglende kyster. Det betyder dog ingenlunde, at regionen er kedelig. De mindre byer er sydlandsk charmerende og man kan kun konstatere, at der ikke eksisterer den store turiststrøm. De større byer er fyldt med historie og glansfulde historiske bygninger, ikke mindst kirker og katedraler.

I den nordlige del er turiststrømmen dog betydelig fordi regionen gennemkrydses af den største af pilgrimsruterne til Santiago de Compostela. Her har pilgrimmene vandret i mange århundreder og kirkebyggeriet af flotte katedraler var og er naturlige sideeffekter af disse turiststrømme, som aldrig har været større end netop nu. Især må fremhæves katedralerne i Burgos, León og Astorga. I sidstnævnte blev arkitekten Antoni Gaudi i sidste århundrede beordret til at bygge et nyt bispesæde. Det fungerer i dag kun som museum. Segovia har betydelige fortidsminder, især fra romersk tid. Læs især herom her.

Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 30. december 2017 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.