Jeg samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 

 

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

Regionsbeskrivelse og campingpladser

Flot badevand og fine sandstrande er en selvfølge i

 

 

 

 

 

 

Centralmakedonien

Grækenland

 

 

 

 

Indberettede Stell- og campingpladser til denne region

Lacara Camping

indberetning åbnes 13.8.2019

   
    Tabeller er altid under opgradering

 

 

 

Centralmakedonien er en af tre græske regioner, med efternavnet Makedonien. Det oprindelige Makedonien omfattede også en fjerde del, der som et led i den politiske magtdeling efter 1945 tilfaldt Jugoslavien. Denne stat ophørte imidlertid i Balkankrigen 1992-95 og tilbage stod så den del, der i dag efter en omstridt aftale med Grækenland kalder sig Nordmakedonien.

Makedonien som sådan er et antikt område, hvor hulefund har godtgjort at området har være beboet af fortidsmennesker. Senere tilfaldt området sig romerriget, men under hele middelalderen blev området splittet, genforenet og splittet igen. Den græske del kom dog til Grækenland efter at Osmannerne (tyrkiske islam religiøse) blev jaget på porten. Vi skal dog helt frem til 1915, før de nuværende græske dele blev tilkendt Grækenland.

Centralmakedonien er den mest betydningsfulde af de tre. Den tegner sig for 68 af den græske BIP og den er grækenlands 3.største region.

Landbrug og industri er hovednæringsvejen. Turisme spiller en mindre betydelig rolle, hvilket nok skyldes den afsides beliggenhed i Europa. Kyststrækningen er stærk bugtet og der findes mange fine sandstrande med et badevand af ypperste kvalitet. Med en fremtidig bedre og mere klimavenlig  infrastruktur mod øst i Europa, kommer der til at blæse helt andre turistmæssige vinde. Lufthavnen i Thessaloniki er ganske betydelig og er hovedårsag til den nuværende turiststrøm, samt vareudvekslingen med EU. Vi campister må væbne os med mere tålmodighed - men hvad, vi kan jo lide at se den sorte asfalt under de rullende hjul....

 

 

Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 12. august 2019 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

 

Gode Campingpladser:

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.