Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

Regionsbeskrivelse og campingpladser

Typisk landskabstræk fra Drenthe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DRENTHE

(Her optages dine indberetninger - oplysninger med forbehold og uden ansvar)

 

 

Indberettede Stell- og campingpladser til denne region

Holiday Witterzomer    
    Tabeller er altid under opgradering

 

 

 

DRENTHE er en nederlansk provins, som befinder sig i den nordlige del af kongeriget. Naboerne er Tyskland, samt de nederlandske regioner Overijsel, Friesland og Groningen. Det administrative centrum er Assen, som har 67000 indbyggere.

Geologisk består Drenthe mest af istidsaflejringer. Lige under græstæppet ligger et tykt lag ral, derefter endnu et tykkere lag sand før man kommer til vandførende lag. Jeg mindes mest af alt om små samfund, der er gennemtrukket af kanaler. Jeg var forbavset over dette, for man befinder sig langt fra f.eks. Amsterdams kanalverden, som stammer fra inddæmmede områder. Ikke desto mindre er det tilfældet i denne del af landet, men har sin oprindelse i det flade landskab med en undergrund, der ikke er særlig glad for at slippe regnvand igennem. Det er mest den østlige del af regionen, der er kendt for sin kanalverden. Disse blev anlagt fordi skibsfarten ikke kunne besejle floderne, som er alt for små. Andre tjente som afvanding for de store moseområder mod den tyske grænse, men også for at borttransportere tørven fra moserne.

Gennem vor tidsalder blev undergrundsresurserne sand og ral brugt til motorvejsbyggerier både i Nederlandene  og Tyskland. En ikke uvæsentlig kilde til velstand i landet og regionen. Dette gravearbejde har så til gengæld efterladt søer, der kan bruges til rekreative formål. De få landhævninger, man finder, rager højest 20 m op, målt fra havets overflade.

Trafikalt set, så har regionen et meget tætmasket vejnet. Selv de mindre veje har en fornem kvalitet. Campingpladserne er ofte små bondegårdspladser eller også store ferielande med at hvad cirkusset kan trække. Mellemstore campingpladser, som vi kender i Norden, findes der ikke mange af. Byerne over en vis størrelse har en rig historie, men bygningsmæssige seværdigheder, som slotte og borge, er der lidt langt imellem. Emmen er den største by med godt 100.000 indbyggere. Herfra kommer osten Emmentaler. Bemærkelsværdig er, at mange af de andre byer har mellem 25.000 og 45.00 indbyggere. De bor næsten alle i etagebyggerier og her har man forklaringen på hvorfor størsteparten af de hollandske indbyggere er så glad for camping, at de kan oversvømme hele Europa hver eneste sommer.    

Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 05. december 2017 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.