Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


Bjerget Ragnarock midt i regionens bedårende landskab

Regionsbeskrivelse og campingpladser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emilia-Romagna

kælenavn: Terra di Motori (Motorernes Land)

 

Indberettede campingpladser i regionen

Tahiti Camping Campeggio Citta di Bologna Campeggio Comunale Estense

Holiday Park

Spiaggia e Mare

Village Rubicone Camping Florenz     
      tabellen er under opgradering

 

 

 

Det er regionen selv, der har fundet på at kalde sig "Terra di Motori", hidrørende fra den kendsgerning, at verdens mest sofistikerede bilmærker og motorcykler har eller har haft hjemme i denne region: Lamborghini, Ferrari, Masserati, De Tomaso og Pagani for bilernes vedkommende. Hvem husker så ikke også MC´erne Ducati, Moto Morini og Bimota?

Regionen er Italiens 3.mest velhavende region. Kun overgået af naboerne Lombardiet og den mere vestlig beliggende Aostadal. (Den med Asti-vinene).
Navnet kommer helt tilbage fra romersk tid. De agtværdige romere byggede en hovedvej til deres mægtige hære. Den ligger stadigvæk lige ved siden af den snorlige motorvej A1+A14 Mellem Piacenza og Rimini. Det romerske navn for vejen var Via Aemelia, altså vejen, der førte til Aemelia (nu Emelia). Emilia er den vestlige del af regionen, medens Romagna er den østlige del ud til Adriaterhavet.

Mens vi taler om vejene: du kan roligt bevæge dig ud på de regionale og lokale veje. Både med campingvogn og bobil/campingbil

. De er så godt som alle asfalterede, blot skal du vide at skal Appenninerne krydses, kan der forekomme stigninger og serpentiner. Dog ikke så voldsomme som i Alperne. Lokalvejene kan til tider være lidt ujævne.  Som du ser på kortet er der også rigeligt med motorveje, men de er IKKE gratis at køre på - og heller ikke så oplevelsesrige. A1/A14 er ret hidsig med lastbilstrafik af den italienske slags. Altså aggressiv.
Langs regionens sydgrænse beherskes af bjergkæden Appenninerne, men nord for Via Emilia er der fladland, en stor del af Posletten. Saftig frodig, som den er så er den Italiens store spisekammer. Selvfølgelig sammen med den tilsvarende slette i naboregionen Veneto.

Som andre regioner ved Adriaterhavet ligger de fleste campingpladser ved havet på regionens relativ korte kyststrækning. Set i forhold til regionens størrelse, som er halvt så stor som hele Danmark. De store industribyer, Bologna, Modena, Ferrara, Parma, Piacenza, Rimina o.a. trækker den gennemsnitlige befolkningstæthed op, samlet set bor der 4,4 mill. mennesker (målt 2013). På de lokale veje møder man et utal af maleriske småbyer og landsbyer, mange så smukke som skåret ud af en malebog. 

 

Naboregioner: Veneto, Lombardiet, Marche, og Ligurien.


tekst copyright: Hans Duggen

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

Siden oprettet eller opdateret den 22. april 2018 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens, men påhviler udelukkende indberetter.

 

Campisternes Rejseportal på Facebook

klik på logo

Gruppen Camping & Campingrejser på Facebook

klik på logo

Campingplads Indberetninger på Facebook

klik på logo

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.