Jeg samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Regionsbeskrivelse og camping  i Norge

(Her optages dine indberetninger - oplysninger med forbehold og uden ansvar)

 

Finnmark fylke 

 

 

SE REGIONERNE HER:

 

Pladser med sort skrift er under redaktionel  behandling

 

Alta River Camp Nordkapp Camping Sørøya friområde NAF Karasjok Camping
Nordkap Hammerfest Kautokeino Camping Camp Alta
Kirkeporten Camping  Karasjok Camping   Vestre Jakobselv Camping

STELLPLADS OG FRICAMPINGMULIGHEDER FINDES NU PÅ DENNE SIDE

 

 

Finnmark er en provins i Norge. Provinsen havde i 2002 73.732 indbyggere, hvilket svarer til 1,6 % af Norges befolkning. Arealet er på 48.637 kvadratkilometer, altså ca. 13% større end Danmrk. Administrationen er beliggende i Vadsø. Indtil Finnmark i 1814 blev en ordinær provins havde Finnmark status som koloni.

 

Finnmark er Norges nordligste fylke og største i areal, men samtidig det minste i folketal. Det grenser til Troms i vest, til Lappland i Finland i sør og til Murmansk oblast i Russland i øst. Navnets betydning er i førsteleddet finner i betydningen samer og sidsteleddet mark i betydningen skov.Vadsø er administrationscenter i Finnmark. Nordmænd har boet fast i Finnmark siden 1200-tallet og er i dag den overvejende majoritet af befolkningen.

Finnmark ble eget hovedlen (Vardøhus len) i 1576 og amt (Vardøhus amt) i 1660, underlagt Trondhjems stiftamt. I 1787 blev Senjen og Tromsø fogderi overført fra Nordlandenes amt til Vardøhus amt, som da fik navnet Finmarkens amt. I 1866 blev Senjen og Tromsø fogderi skilt ud igen, nu som et eget amt (Tromsø amt). Resterende Finnmarkens amt fik da samme udstrækning som gamle Vardøhus amt, og ændrede navn til Finnmark fylke i 1919 .

Karasjok er center for Sametinget. Finnmarksvidda dækker 36 % af fylkets areal. Tidligere var størsteparten (ca. 95 %) af arealet i Finnmark ejet af staten. 1. juli 2006 blev ejendomsretten overført til kommunerne.

Øen Sørøya har fundet anerkendelse som en af Europas bedste steder for lystfiskeri til havs og har også en gratis (primitiv) fricampingplads. Hammersfest er hovedbyen og Nordkap er uomtvistelig det mest besøgte turistmål, som rejsende campister i hvert fald 1x i livet må have  besøgt. Det gør de om kap med krydstogtskibenes passagerer, der i højsæsonen kommer strømmende i busser, sådan ca. 40 ad gangen. De tager deres billede 1time før midnat - ingen har fortalt dem at det er sommertid - og så er der fred på Nordkap igen, så campisterne kan nyde deres midnatssol i fred når solens virkelige lavpunkt er nået. 

 

Hans Duggen

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

 

Gode Campingpladser:

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.