Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

Regionsbeskrivelse og campingpladser

Vand og land kan være svært at skelne fra hinanden

FLEVOLAND

(Her optages dine indberetninger - oplysninger med forbehold og uden ansvar)

 

 

 

Indberettede Stell- og campingpladser til denne region

De Ruimte Camping    
    Tabeller er altid under opgradering

 

 

Flevoland er ungt land, pt. kun ca. 70 år (2018). Det meste af regionen er en kunstigt skabt ø af oppumpet jort fra det omkringliggende vand, men opgså fra andre steder f.eks vadehavet. Det er derfor meget frugtbar jord. Tilblivelsesperioden er i 1950erne til 1960erne.

Flevoland har kun været beboet omkring 70 år, regnet fra 2013. Regionen består af indvundne områder, der har samlet set har fået navn efter den kunstige ø. Jeg har besøgt Flevoland 1969 og de nuværende skoves træer var bittesmå, campingpladsen "De Ruinte" lå på en bar mark, omkranset af sådanne små træer., i dag ligger den inde i en tæt skov. Det var efter en stor oversvømmelse i 1916, at regeringen besluttede til at Zuiderzee skulle afspærres fra havet, i 1930erne blev den kæmpemæssige dæmningen "Afslutdijk" færdig og efter en pause med verdenskrigen fortsatte man med inddæmningen af landområderne. Zuiderzee havde imidlertid fået navnet Ijselmeer. I 1966 påbegndtes bygningen af en helt ny by, der nu er administrationscentrum for provinsen, den hedder Lelystad og navnet er opkaldt efter den mand, der fik hele ideen med inddæmningsprojekterne. Han hed Cornelis Lely. Lelystad er næsten dobbelt så stor som Næstved og byen Almere er regionens største by, der er dobbelt så stor som Ålborg. Når man betænker, at Flevoland kun har en størrelse på 2412 kv.km (5,5% af Danmarks) får man en fornemmelse hvor tæt hollænderne bor; især når man betænker at langt broderparken af øen hhv. den samlede region består af landbrugs- og skovområder.

Den store dæmning ved havet har imidlertid også fået en søster-dæmning, der med en længde af 26 km går fra Lelystad over mod Nordholland og Amsterdamregionen.

Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 16. juli 2018 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

Gode Campingpladser:

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.