Denne nordiske portal samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 

 

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

 

Regionsbeskrivelse og campingpladser

Villa Villekulla i forlystelsenparken Kneippbyn, Gotland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GOTLAND LÄN

(Her optages dine indberetninger - oplysninger med forbehold og uden ansvar)

 

 

 

Indberettede campingpladser til denne region

Røde datoer er sidst modtagne indberetning

Björkhagastrand Camping Visby Norderstrand Camping

Fårö Suderstrand

16.10.19

   

 

Tabeller er altid under opgradering

 

 

 

Gotland er en ø i Østersøen. Fra Arilds tid har øen været under danske kongers herredømme, gik tabt en kort periode, men tilbageerobret af Kong Valdemar Atterdag i 1361, da han samlede det danske rige. Men allerede inden hans generobring af byen fra hanseaterne, var øen centrum for den livlige østersøhandel, som sikkert fandt sted allerede inden vikingetiden.

 Hovedstaden Visby blev formodentligt grundlagt af Hanseaterne, som var en økonomisk sammenslutning af byer i Nordeuropa og som domineredes af Handelshusene i Lübeck. Under Kalmarunionen fortsatte øen sin danske tilværelse og det fortsatte ind til midten af 1600-tallet, hvor øen blev afstået til Sverige som et led i Brömsebrofreden. Samme fredsslutning, som også kostede Danmark Halland, Skåne og Blekinge.

Visby, grundlagt omkring 1100, er med sine knap 23.000 indbyggere øens hovedstad og langt den største af bosættelserne på øen. Alle andre når næppe op på 1500 indbyggere.

Øen har et relativt tørt klima, som andre øer i Østersøen, som ligger øst eller syd for fastlandet. (Bornholm, Åland, Øland) Turismen er et vigtigt erhverv på øen, især mange fastlands-svenskere som opholder sig på øen i sommerferien. Geologisk set kan øen sammenlignes med Bornholm. Altså en del klippekyster med frodigt landbrug i det indre af øen. Der er mange forhistoriske mindesmærker med levn fra vikingetid og middelalder.

Store dele af Visby er optaget på UNESCO´s verdensarvsliste.

 

Under 2.verdenskrig blev der opført en lang række bunkere langs kysten. Frygten for Nazityskland var også stor her og den blev afløst af en frygt for Sovjetunionen.

I dag er øen et kæmpestort ferieland, der med moderne færger og en enkelt lufthavn tiltrækker turister fra hele Europa. Også kender vi jo smukke Maria Wern fra TV......... 

Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 15. oktober 2019 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens, men påhviler udelukkende indberetter.

 

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

 

Gode Campingpladser:

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.