Annoncører:

Campingplads Indberetninger

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

 
 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 

 

 

Regionsbeskrivelse og campingpladser

Pustaens enorme sletter præger denne region

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hajdú-Bihar

 

(Her optages dine indberetninger - oplysninger med forbehold og uden ansvar)

 

Følgende er åbnet her på portalen: Zala, Veszprém, Fejér, Pest-Budapest og Hajdú-Bidar.

 

 

Regionen er ikke formet som en geografisk eller geologisk enhed, men deler landskabstyperne med sine naboregioner. Helt i nordøst findes de sandede bakker af Nyirség, der rækker langt ud over regionens grænser.

 

Som man ser på kortet befinder regionen sig i Ungarns nordøstlige hjørne med en udenlands grænse til Rumænien. Der bor ca. 550. 000 mennesker i regionen. Den i håndboldkredse kendte by Debrecen er den største by og også det administrative sæde.

Det meste af regionen, som er afvandingsområde til Donau, er fuldstændig flad. Mere flad end Lolland. Vi skal helt til den nordligste del for at finde nogle højdedrag, der med nød og næppe kan komme op på 170 m´s højde over havniveau.

Det er vinden og floderne, der gennem millioner af år har skabt landskabet. Oprindelig var området et stort hav, men undergrundsbevægelser skabte højdedragene, som benævnes Karpaterne. Vinden og rivende floder fik dette indhav til at forsvinde. De store sletter, oprindelig flad havbund, blev opfyldt af ral og småsten som aflejringer fra floderne. De fineste sanddele lå øverst og skabte et tyndt, frugtbart lag. Der er to store floder tilbage: Tisza og Körös. Hortobágy sletten blev formet af den førstnævnte. Denne by er udgangspunkt for turismen til Puszta, som sletten kaldes. Her trives halvvilde heste, der gennem mange genrationer også er delvis tæmmet til nyttebrug. De ridende bønder blev utrolig til at tæmme heste og for turisterne laves dette om til storslåede shows. Fra Hortobágy kan man også booke guide ture i hestevogn over sletten og vil her møde disse dygtige ryttere. Baggrunden var oprindelig at det var nødvendigt at bevæge sig til hest for at holde sammen på de enorme får- og kvægflokke. Hortobágy sletten er Ungarns største nationalpark.

Motorvej findes kun i det ene hjørne af regionen, men de øvrige, hvoraf de fleste er Europaveje, er af god standard, der gør det nemt at bevæge sig rundt både med vogntræk og autocampere/bobiler. 

 

Campingpladsernes placering på kortet kan være omtrentlig  

 

 

 

Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 12. august 2015 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom.

 

Puszta Camping    
     
    Tabeller er altid under opgradering

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

Campisternes Rejseportal på Facebook

klik på logo

Gruppen Camping & Campingrejser på Facebook

klik på logo

Campingplads Indberetninger på Facebook

klik på logo

klik på logo for flere campingmuligheder

 

 

Gode 

Campingpladser:

 

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

  

 

 

  sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto