Jeg samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 

 

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

Regionsbeskrivelse og campingpladser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uendelige flotte strande næsten hele vejen rundt

KURZEME Regionen

 

 

Indberettede  campingpladser til denne region

  Ventspils Camping  
    Tabeller er altid under opgradering

 

 

 

Kurzeme har haft en omskiftelig tilværelse. Den historie, vi kender i dag starter i vikingetiden. De djærve krigere fra Danmark og Sverige lugtede guld og skønne møer - og sikkert også andre nemme fortjenester. Selv om andre danskere, især Kong Valdemar den Store, forsøgte at gøre vikingernes erobringer til en fast bestanddel af det danske rige, lykkedes det heller ikke ham. På det tidspunkt var Hanseforbundet allerede så stærk, at de sammen med de oprindelige kurer kunne vise ham på porten. Men der har altid stået andre på spil igennem hele Middelalderen. Svenskere, polakker, russere og tyskere. De sidste havde mest held med den tyske adel som hjælp at underlægge sig hele regionen. Stort helt op til vor tid. Hitler havde heller ikke held med det, for Sovjetrusland overtog hele cirkusset i 1945. Stalin forsøgte at russifisere hele Letland. Det var lige ved at lykkes, men Sovjet kollapsede i 1990 og Letland - og dermed også Kurland, som nu hedder Kurzeme fik deres frihed. Nykøbing Falster fik byen Liepeja som venskabsby og hjalp byen med at noget infrastruktur ved genopbygningen. Man købte simpelthen en brugt sporvogn, istandsatte den og fragtede den til Liepeja, hvor den stadig kører med den danske by´s navn og våben på siden. 

 

De regioner, som man ser på det lille kort, er opstået ved regionsreformen i 2006. Desværre har Google her i 2019 endnu ikke formået at trække regionsgrænser på deres kort, således at jeg kan lave et selvstændigt kort for hver region. Det vil ske, så snart dette sker hos Google. Det nuværende kort øverst har derfor upræcise regionsgrænser, fordi jeg har svært ved at lokalisere dem.

Geologisk har Kurzeme den samme oprindelse som de andre regioner, nemlig istiden. De store floder har deres kilder i Hviderusland eller endnu længere mod øst.

Liepaja er Letlands 3.største by og den eneste motorvej er A9, der går til Riga og A11, der går til Litauens kyst. De er dog ikke ren motorvej hele vejen, dele deraf er motortrafikvej. Det øvrige veje er landeveje i kategori 2 - 4. De større bysamfund forbindes med gode regionalveje. De første ladestationer til elbiler er dukket op, men der er meget langt til at landet til en større dækning - men hvem ved, måske løber udviklingen hurtigere, end jeg kan spå.

 

Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 28. februar 2019 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

 

Gode Campingpladser:

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.