Denne nordiske portal samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 

 

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


Typisk kyst i Ligurien

Campingpladser og regionsbeskrivelse

Ligurien

 

(Her optages dine indberetninger - oplysninger med forbehold og uden ansvar)

 

Indberettede campingpladser i regionen

Røde datoer markerer den sidste nye indberetning

 

Campeggio Panorama

Højdedrag over Liguriske kyst

Campeggio San Michele

Cinque Terre

Camping Miraflores

Liguriske kyst

Aquadolce Camping

Cinque Terre

Camping Sfinge

Liguriske kyst 3.11.19

    tabeller er altid under opgradering
       

 

 

 

 

 

Lugurien er en af Italiens mindst regioner, opdelt i 4 provinser: Imperia, Genoa, Savonia og La Spezia. Regionen strækker sig som et smalt buet bånd langs den Liguriske Bugt, fra Toskana i øst til Frankrig i vest, og har stejle kyster med maleriske byer og Genova som hovedstad. Samtidig er denne by en vigtig italiensk havneby.

Regionen som sådan har vundet et stort og positivt ry i turistmæssig henseende. Det skyldes først og fremmest det meget milde og solrige kystklima, hvor det ikke er alt for varmt, desværre dog også i perioder meget trykkende på grund af den store luftfugtighed. Temperaturen ved kysten kommer kun sjældent over 30 gr.C., selv i juli måned, baglandet er bjergrigt og udenfor motorvejene vanskeligt passabelt for at komme ned til kysten. Her er klimaet heller ikke noget middelhavsklima, sne og regn er almindeligt her. 

 

Trafikalt er det motorvejene, der bærer hovedansvaret. A10/A12 går langs hele kysten, A6 går op til alperegionen ved Torino, A26 mod Pofloden i nord via tunnelsystemer gennem baglandets bjerge, det samme med A7 til Milano. A7 går fra La Spezia til Parma og videre mod Gardasøen. Man kan godt køre ad den gamle kystvej fra f.eks. Genova til Cinque Terre, men man skal have god tid, der er utallige sving, små rappe stigninger og en række kystbyer, som man skal igennem - men charmerende er det. Man kan også krydse bjergene fra Piacenza hhv. Milano ad SS45 via Bobbio. Læs om det her.

 

Cinque Terre (udtales: sinke terre) er et meget berømt landskab i Ligurien. Det ligger tæt på La Spezia, hvorfra man kan tage udflugter. "Hovedstaden" i Cinque Terre hedder dog Levanto og er et godt udgangssted til vandreture til de 5 byer. Cinque Terre betyder "De 5 områder eller jorder" og hentyder til de 5 byer, der klistrer sig til kystklipperne og var utilgængelig fra landsiden indtil engang i 1930´erne. På det tidspunkt byggede diktatoren Mussolini en jernbane fra Genova til Rom. Den blev ført igennem en lang række tunneller forbi disse 5 byer, der på den måde fik et nyt åndehul til omverdenen.  I efterkrigstiden blev disse 5 byer opdaget af turismeindustrien. Unge mennesker fra Genova og La Spezia drager hertil med toget og slikker solskin på havnepladserne, udlændingene kommer til de små hoteller i de snævre gader, campisterne til områdets campingpladser, som der ikke er mange af. Man kan læse mere om Cinque Terre her.

   

 


Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 02. november 2019 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

 

 

Tilbage til europæisk regionssoversigt

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Gode Campingpladser:

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.