Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


Kysten ved Ancona

Regionsbeskrivelse og campingpladser

 

 

Region Marches

 

Indberettede campingpladser i regionen

Camping Village Internazionale      
       
      tabellen er under opgradering

 

 

 

Som man ser på det lille kort, ligger Marches ca. midt i Italien. På dt store kort kan man aflæse hvilke regioner der støder op til denne regions grænser. Den administrative del af regionens anliggender varetages af en regionsregering med hovedsæde i Ancona, som også er en meget aktiv færgeby med afgange til Balkan og Grækenland.

Hovedvej A14 er bogstavelig talt regionens livsnerve. Geologisk set består regionen af lavlandet, beliggende hen mod Adriaterhavet. Herfra hæver landet sig gradvis til betragtelige højder. På grænsen til Umbrien når man områdets højeste punkt på bjerget Monte Vettore med hele 2476 m. Kun 4 større vejsystemer krydser regionen på tværs, der vidner om, at terrænet er er relativ ufremkommelig for fjerntrafik.

I regionens sydlige del finder man en af katolikernes mest hellige valfartsbyer: Loreto. Andre vigtige byer er Pesaro, Fano, Cesano, Senigallia, Falconara Marittima, Porto Recanat, Porto Sant Elpidio og Pedaso. Fra højlandet strømmer adskillige store sig ned igennem lavlandet til deres mundinger i Adriaterhavet, de udmunder i havet ved alle de her nævnte byer. Sirolo er et kendt turiststed med adskillige campingpladser, men hele regionen er ikke særligt besøgt af skandinaviske campister.

Strandene er ikke så flade og langstrakte som i Veneto. De består for det meste af mindre strannde mellem klippefremspring o.lign. pynter. Oftest ret stenfyldte, som man kender det fra Kroatien. Vandkvaliteten er der dog ikke noget i vejen med, bortset fra områder tæt på de store havne.

San Marino er en lilleputstat midt inde i Italien og grænser op til grænsen af Marches. (udtales markes)

 

Naboregioner: Abruzzo, Umbrien, Toskana, Emilia-Romagna.


tekst copyright: Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 15. januar 2018 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.