Jeg samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


De Mecklenborgske søer har stor udstrækning

Regionsbeskrivelse og campingpladser i

Mecklenburg-Vorpommern

 

(Her optages dine indberetninger - oplysninger med forbehold og uden ansvar)

 

Indberettede Campingpladser til denne region:

 

Schwaan Camping Baltic Camping u. Ferienpark Pruchten Naturcamp
Camping Süduferperle Naturcamping Malchow tabeller er altid under opgradering

BEMÆRK:  STELLPLADSER (SP) FINDES PÅ SÆRSKILT SIDE, KLIK HER

 

 

 

Mecklenburg-Vorpommern (i tysk sprogbrug MV eller MVP), dette sammensatte navn hidrører fra den kendsgerning, at den østligste del før 2.verdenskrig hørte til den tyske provins Pommern. Ved den nye grænsedragning kom Pommern imidlertid til at ligge i Polen. Kun den mindre del af Pommern, beliggende vest for Oder-floden, kom til at ligge i den sovjetrussiske besættelseszone og kom herved til at ligge i den russiske lydstat DDR, som gav denne mindre del navnet Vorpommern. Ved den tyske genforening i 1990 bibeholdtes dette navn. Regionen har med ca. 350 km Tysklands længste kystlinie, den kan endda forøges til 2000 km, hvis man tæller kysterne i de mange laguner, strandsøer og nor med. Landskaberne er formet af istidens moræner. Søjhøjlandet Mecklenburgische Seenplatte består af søer, der er dannet af gletsjerne. MVP er en smuk landsdel med alle sine grønne bakker, store skove, søer og kæmpestore marker, skabt i DDR-tidens centralisering. Turisttilstrømningen fra syd er derfor stor. Hovedstaden Berlin´s indbyggere har jo kun 2 biltimer til kysten og øen Rügen er det absolutte hit. I sommerperioden derfor totalt overbefolket. Overalt er der fine strande, betinget af de fremherskende vestlige vinde.

Trafikalt er motorvejene A19 (Rostock-Berlin) og A24 (Hamborg-Berlin samt den nye tværgående A20 (Hamborg-Polen) de mest betydningsfulde.

Cykelturisterne har fundet behag i ruten Berlin-København, som hvert år fører hundredvis af langturscyklister denne vej. I begge retninger.

Schwerin er regionens hovedstad og Rostock har den eneste oversøiske havn og er færgeby til Sverige, Finland og Danmark.

Efter genforeningen er der opstået en lang række smukke campingpladser. Både ved kysterne, men også ved floderne og de mange søer.

Kort sagt, en god campingregion, tæt på Danmark. Som overalt i Tyskland er campingpladserne dog lidt anderledes i deres infrastruktur, først og fremmest er der overalt mange fastliggere og deres kultur er bestemt meget anderledes end i Danmark. Oftest kan man virkelig tale om at det mere er kolonihaver end campingpladser. Når det er sagt, så skal der også siges, at man vil gøre alt for den fremmede turist, der har forvildet sig til campingpladserne her. Vil du holde ferie her, er det en god ide at reservere plads.

 Hans Duggen

 

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

Siden oprettet eller opdateret den 23. december 2018 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

Gode Campingpladser:

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.