Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

 

Paris´oprindelige centrum: Ile-de-la-Cite.

Campingpladser

 

 

 

 

Paris - Frankrig

 

 

Indberettede campingpladser til denne region:

Camping Jablines

Eurodisney

Camping International

i forstaden Maissons Laffite, Paris vest

Paris Est

også stellplads

Camping Indigo Paris

Boulogneskoven,

 

 

 

Paris er Frankrigs hovedstad og ligger ved Seinen i det nordlige Frankrig, i hjertet af regionen Île-de-France. Paris har en anslået befolkning på 2.234.135 (2009) inden for sine administrative grænser. Det ubrudt bebyggede byområde i Paris strækker sig langt ud over byens administrative grænser og huser 10.413.386 mill. indbyggere (2009). Et yderligere udvidet metropolområde centreret omkring byen, Paris' aire urbaine, er med en befolkning på ca. 12,1 millioner et af de største byområder i Europa efter befolkning. To store floder mødes midt i Paris: Marne og Seinen.

Som en vigtig by gennem mere end to årtusinder er Paris i dag et af verdens førende forretnings- og kulturcentre, og byens indflydelse på politik, uddannelse, underholdning, massemedier, mode, videnskab og kunst bidrager til dens status som en af verdens større byer med New York og London globale byer.

Paris-regionen (Île-de-France) er Frankrigs største centrum for økonomisk aktivitet. Med en omsætning på 500,8 milliarder euro producerede regionen mere end en fjerdedel af Frankrigs samlede BNP. Med bydelen La Défense, det største planlagte forretningsdistrikt i Europa, er byen hjemsted for næsten halvdelen af alle de største franske firmaers hovedkvarterer såvel som for hovedkvartererne for femten af verdens 100 største firmaer. Paris er også hjemby for mange internationale organisationer som UNESCO, OECD og Det Internationale Handelskammer (ICC).

Med over 30 millioner udenlandske besøgende hvert år er Paris den mest populære turistdestination i verden. Byen har adskillige vartegn og turistattraktioner såsom Eiffeltårnet, Notre Dame, Champs-Elysées, Triumfbuen, Sacré Coeur-basilikaen, Invalides, Panthéon, Grande Arche og Opéra Garnier, dertil verdenskendte institutioner som Louvre, Musée d'Orsay og Musée National d'Art Moderne og populære attraktioner, som f.eks. EuroDisney, Parque Asterix og Viletteparken. Lige ud for byportene findes en række smukke slotte: Versaillles og Maissons-Laffitte m.fl.


kilde: wikipedia

 

 

Klik på billede for forstørrelseDisneyland / Eurodisney:

Forlystelsesparken ligger øst for Paris og har egen station. Har man fundet sin campingplads,  bør man reservere plads i god tid, da trængslen i ferieperioderne er stor. En del af pladserne har depositum. Har du børn med, så afsæt gerne min. 2 dage til Eurodisney - men ikke nødvendigvis lige efter hinanden. Slap f.eks. af en dag eller 2 på campingpladsen og lad børnene få hvile. Eller tag på andre adspredelser i Paris. Eller snup Parc Asterix til en afveksling.

På kortet foroven har du Disneyland´s beliggenhed. Afstand i bil fra Place Etoile til Disneyland: 46 km, køretid 1 time uden forhindringer - og dem skal du vente mange af.

Rejsetid med RER Metro: ca. 50 min.

Eurodisneys egen campingplads er blevet lukket i efteråret 2002 og kundeservice anbefaler nedenstående pladser:

Camping Jablines (eneste med shutllebus til metro).

Camping Champigny (Paris Est)

Hvordan bevæge sig i Paris?

 

Den letteste måde at bevæge sig rundt på, er at investere i et "Carte Orange". Det kan købes på alle stationer. Prisen i 2004 var 24,10 Euro. Du skal medbringe et foto i størrelse 32x40 mm.

Kortet er gyldigt fra søndag til søndag. Køber du altså kortet om onsdagen, gælder det til om med søndag kl.23,59. Et dagskort koster 8,75 - det kan altså stadig betale sig at købe et Carte Orange om torsdagen. Du kan frit rejse i alle zoner og alle døgnets timer med RER, Metro og bus, inklusive Funiculairen (tandhjulsbane) til Sacré Coeur.

Kortet indsvejses i en plastiklomme ved købet og er personligt. Selve billetten lægges i en åben lomme og skal bruges til billetautomaterne ved stationerne.

Se oplysninger for ca. rejsetider på de forskellige pladser i campingplads skemaet.

Ingen regel uden undtagelse: Bliver man en del dage i Paris og har børnene med, er det nok mere billigt med PARIS VISITE kortet. Mere (pris)-information ligger her: (klik) 

PARIS - NU PÅ CYKEL!

Det nu muligt at bevæge sig rundt i det indre af Paris på en lejet cykel. I Paris hedder ordningen "Velib", en sammentrækning af ordet "Velo" (Cykel) og "Liberat" (Fri). Det er ikke meningen, at man skal langtidsleje en cykel. Prisen er derfor fastsat til 1 Euro pr. hel time, så man kan cykle til en seværdighed og så blot stille cyklen fra sig i de dertil anbragte stativer. Skal man videre, så tager man bare en ny cykel. Klik på foto og se de lækre cykler i stort billede og klik her for videre , engelsksproget information, bl.a. en prisliste. Det er en dejlig måde at undgå ømme fødder på og man kan nemt cykle i byen, især hvis man holder sig væk fra hovedfærdselsårerne. Prisliste pr. 2009 her:

Tilbage til europæisk regionssoversigt

 

FOTOGALLERI

Klik på billederne og se flotte forstørrelser!

Sacre Coeur Eiffeltårnet Lille Triumsbue Ved Katacombes
La Defense Springtime in Paris Parc Monceau Paris´ grå tage
Concorde pladsen Miro i La Defense Les Halles Versailles
Restaurant Cochon Napoleons Grav Camping International Louvre

 

 

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

Campisternes Rejseportal

 

 

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.