Annoncører:

Vilkår og priser for annoncering her.

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

Campingplads Indberetninger

 

Partnerlinks:

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

Pommerns Østersøkyst

Regionsbeskrivelse og campingpladser

Pomorskie - Polen

 

 

 

Pommern (polsk: Pomorskie) er en del af det traditionelle landskab Pommern, hvis vestlige del nu ligger i Tyskland. På denne side vil vi koncentrere os om den østlige, hvis hjerte er den gamle kulturby Gdansk (tysk: Danzig) Når jeg her nævner de tyske navne skyldes det, at regionen gennem mange hundrede år var under tysk dominans. Dels som len, dels som hertugdømmer, hvis herskere havde rødder i det tyske. Op til 2.verdenskrig (1939-45) var byen Gdansk i tysk besiddelse med en korridor fra Mellempommern (polsk: Zachodnie Pomoskie). En sådan politisk-geografisk konstellation var naturligvis ikke holdbar i længden. Slet ikke med diktatoren Hitlers stormagtsdrømme. Det var så også derfor, at Nazi-Tyskland under Adolf Hitlers ledelse stak verdenskrigen i brand ved at overfalde Polen. I januar 1945 blev området befriet af den Røde Arme fra Sovjetunionen. Pommern blev sammen med de andre tyske besiddelser lagt ind under Polen, hvis grænse blev flyttet vestpå til floderne Oder og Neisse. Stort set alle tyskere blev fordrevet fraområderne ind til Øst- og Vesttyskland.

Først den kommunistiske stat DDR og siden den Tysk Forbundsrepublik har anerkendt denne grænse som endelig. Med Polens indtrædelse i EU er der nu bestræbelser i gang til at knytte gale forbindelser fra de polske Mellempommern og Østpommern med det tyske Vormpommern (Mecklenburg-Vormpommern). En af de regionale tiltag - altså tværs over grænserne - det turismen. Dermed sigtes der også på campingbevægelsen. Der fremkommer efterhånden flere og flere oplysninger om campingpladser med vestligt tilsnit i Polen hhv. Pommern. Forbi er det med de gamle campingpladsern der udelukkende var præget af teltcamping. Indtil videre finder vi dog kun acceptable campingpladser langs Østersøkysten og de de større turiststeder som f.eks. Gdansk.

Vejene er efterhånden blevet ganske gode. Trafikovervågningen dog stadig temmelig intens her i 2015. Du kan ikke mere betale dig fra en færdselsbøde med et pund kaffe eller et sæt nylonstrømper. Vareudbuddet er forlængst kommet op på vestlig standard, men til mindre priser.

 

Campingpladsernes placering på kortet er vejledende


Hans Duggen 2015

 

 

Camping Stogi      
      tabeller er altid under opgradering
       

 

Siden oprettet eller opdateret den 30. januar 2015 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom.

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

Campisternes Rejseportal på Facebook

klik på logo

Gruppen Camping & Campingrejser på Facebook

klik på logo

Campingplads Indberetninger på Facebook

klik på logo

klik på logo for flere campingmuligheder

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

 

I sætter man pris på danskere her:

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.