Jeg samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 

 

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

Regionsbeskrivelse og campingpladser

 

 

 

 

 

 

 

 

Riga Regionen

 

 

Indberettede Stell- og campingpladser til denne region

Riga City Camp Camping Leiputrija  
    Tabeller er altid under opgradering

 

 

 

Riga regionen omslutter det meste af Rigabugten i Østersøen. Grundlaget for regionen er hovedstaden Riga, som er en gammel hansestad og også i nyere tid har den været Letlands førende industriregion. Efter befrielsen fra Sovjetrusland er hovedstaden som sådan opblomstret til en turistby af international klasse. Krydstogtsskibe anløber regelmæssig havnen og ACSI har formået at lave aftaler med 38 campingpladser, fordelt over hele landet. Jeg vil følge udviklingen på campingområdet og indtil videre er jeg jo heller ikke i pladsnød på nationskortet her.

De regioner, som man ser på det lille kort, er opstået ved regionsreformen i 2006. Desværre har Google her i 2019 endnu ikke formået at trække regionsgrænser på deres kort, således at jeg kan lave et selvstændigt kort for hver region. Det vil ske, så snart dette sker hos Google. Det nuværende kort øverst har derfor upræcise regionsgrænser, fordi jeg har svært ved at lokalisere dem.

Riga regionen ligger på en flad kystslette, de er opstået efter at isen trak sig tilbage for 10.000 år siden. Regionen ligger på begge sider af landets store flod Daugava og er ligesom resten af landet relativ tyndt befolket. 35% af arealet er skov, der er 8 større søer. Alle er ligesom f.eks. Maribosøerne opstået af såkaldte dødishuller. Landbruget er beskedent, det modsatte er tilfældet for skovbruget. Regionens eneste udenrigsgrænse findes i nord, mod Estland. Der findes mange gode badestrande i Rigabugten. Landets lufthavn ligger naturligvis i hovedstaden og her finder man også landets store havn.

 

Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 27. marts 2019 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

 

Gode Campingpladser:

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.