Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

Udsigt over byen

Region Shkodër

Albanien

 

 

Indberettede campingpladser:

Camping Albania       Indsend også dit forslag til flere campingpladser i Albanien

 

Region Shkodër (eller Shkodra) er en region i det nordlige Albanien, hvis regionshovedstad bærer det samme navn. Den  ligger ved bredden af Shkodër-søen, som er den største sø på Balkanhalvøen.

Shkodër by (små 100.000 indb.) er en af Europas ældste og mest historiske byer, såvel som et vigtig kulturelt og økonomisk center.
Den var oprindelig en illyrisk bosætning og blev hovedstad for kongedømmet Illyrien under Gentius' herredømme, og kapitulerede derefter til romerne i 168 f.Kr.

Efter Romerriget faldt fra hinanden kom regionen under varierende herskere. Under navnet Scutari tilhørte regionen i perioden 1396-1479 republikken Venedig, og derefter det Osmanniske Rige. Den albanske folkestamme bushati gjorde by og region selvstændig i år 1760.

Etter 1831 undertrykte det osmanniske rige byens selvstændighed og gjorde Shkodër til hovedstad i en vilayet (dvs. en osmannisk provins) med samme navn. Efter 1881 spillede Shkodër en fremtrædende rolle under den albanske frihedskamp. Under ledelse af kong Nikola 1. belejrede Montenegro Shkodër den 22. april 1913, men efter stærkt pres fra stormagterne blev den montenegrinske hær tvunget til at trække sig tilbage. Shkodër blev en del af det nydannede Albanien 28. november 1912.

I 1916 havnede byen under Østrig-Ungarns herredømme. Under anden verdenskrig indtog tyske tropper byen og den forblev besat frem til 1944.

Befolkningen, med en stor del muslimer, spillede en fremtrædende rolle under den albanske politiske reformperiode 1990–1991. Shkodër blev senere centrum for en stærk demokratisk bevægelse som modarbejdede kommunismen i Albanien.

Vejene kan stadig være lidt ujævne hist og her, men forholdene bliver langsomt bedre. Regeringen poster p.t. store summer i genopbygningen af vejnettet.

Kilde: wikipedia og Hans Duggen


 

Siden oprettet eller opdateret den 04. november 2017 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.