Jeg samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 

 

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

Forsommer i Skåne

 

Campingpladser

Skåne - Sverige

 

(Her optages dine indberetninger - oplysninger med forbehold og uden ansvar)

 

Lerbergets Camping First Camp Torekov Vens Camping & Stugby

Hven

Malmö Camping
First Camp Åhus Ljungens Camping

Falsterbo

Jägersbo Familjcamping tabeller er altid under opgradering
Kivik Camping CC Söndremark Camping Röstånga Camping & Bad  

Pladser med sort skrift er under redigering

 

 

Mange synes nok at Skåne er for tæt på Danmark for at være attraktivt som camping- og ferieregion. Rigtigt er da også at regionen i landskabelig henseende er som dens modpart i DK: Sjælland. Blødt bølgende landskaber med agerland, der forsyner store dele af Sverige med landbrugsvarer. Altså et bølget sletteland, der stemmer overens med de danske øer. Den nordøstlige del hører dog til det smålandske højland. Det skånske sletteland afbrydes af en række højdedrag, som er orienterede nordvest—sydøst, og som alle er begrænsede af brudlinjer. De er horste, partier af grundfjeldet, som er skudt op mellem brudlinjerne. I nordvest ligger Hallandsåsen, der danner grænsen mellem Halland og Skåne. Den deles af to tværdale i tre dele, af hvilke den østlige har Skånes højeste punkt, 206 m. Mellem Skelderviken og Øresund ligger den 16 km lange og 1—1,5 km brede Kullen eller Kullaberg, 188 m høj. Samme højde har Söderåsen lidt længere mod sydøst. I det østlige Skåne på grænsen mellem Kristianstads og Malmöhus Län hæver sig den 15—30 km brede Linderödsås, som ender i Østersøen ved Kivik nord for Simrishamn. Dens højde er omkring 150—180 m, men i et enkelt punkt i Svensköps Sogn nås 196 m. Mellem Ringsjön og Våmbsjön danner den en 100—120 km bred højslette. I det sydlige Skåne hæver sig endelig den 17 km lange og 3—4 km brede Romeleås (Romeleklint), som i nord er 175 m høj. Det skånske sletteland skæres således i flere stykker. Nordøst for Linderödsåsen ligger Kristianstads-bækkenet med Ifösjön og Hammarsjön. Mellem Linderödsåsen og Romeleåsen breder sig Österslätt som i syd går over i den bakkede og meget frugtbare Söderslätt omkring Ystad, Sveriges frugtbareste egn. Endelig strækker den vestskånske slette sig vest om Romeleåsen op til Skelderviken.

Skånes vandløb er gennemgående små. Længst mod nordøst danner Skräboån afløb for den 58 km2 store Ifösjö, med den 30 km2 store  Ifö. Størst er Helgeån (193 km), der kommer fra Småland og i syd optager Finjasjöns afløb Almaån. Ved Åhus udmunder den i Østersøen gennem to arme. Yderligere nævnes Löddeån eller Kjeflingeån, der gennemstrømmer Våmbsjön og udmunder i Lomma-bugten, samt Vegeholmsån, der udmunder i Skelderviken, samt Rönneån, der gennemstrømmer den 43 km2 store Ringsjö og ligeledes udmunder i Skelderviken.

 

Det er lige så nemt at færdes med campingvogn og autocamper som på Sjælland, vejene er af god standard og næsten lige så fintmasket, betinget af de mange landsbyer med kirker, der også ser ud som de tilsvarende i Danmark. Skåne har da også en fortid som dansk, men gik tabt i 1658. Den historie skal jeg ikke bore mere i. Skåne har sin egen informationsside her på portalen. Onde tunger påstår at Skåne gennem Øresundsbroen er kommet tilbage til Danmark, men OK - en vis genforening er der vel tale om; det er i hvert fald nemt at komme til Skåne. Vil du blot 2 enkeltture om året over broen, kan det betale sig at anskaffe en bropas på Öresundsbron .


Hans Duggen samt delvis Wikipedia.

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Gode Campingpladser:

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.