Jeg samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


Regioner i Tyskland

(Her optages dine indberetninger - oplysninger med forbehold og uden ansvar)

 

Domkirken i Slesvig By.

Schleswig-Holstein

Underregioner: Sydslesvig, Holsten

SE DELSTATERNE (BUNDESLÄNDER) HER:

Indberettede campingpladser i denne region:

SYDSLESVIG

Nordsee Camping

Haithabu Camping

Camping Mitte Dorotheenthal Camping
Eider & Treene Campingplatz Eidertal Camping    

HOLSTEN

Caravanpark am Brahmsee Familien-Camping Forellensee ! Kur- und Campingplatz Roland Dorotheenthal Camping
Camping Augstfelde See Campingplatz BUM Campingplatz Lütauersee Tabeller er altid under opdatering

                       ! = betyder, at der foreligger negativ bemærkning

 

STELLPLADSER OMTALES NU PÅ DENNE SIDE

 

 

Fra bronzealderen til vikingetiden udvikledes der i Slesvig-Holsten med de nordgermanske jyder og danskere (i Slesvig eller Sønderjylland), friserne (i Nordfrisland), de vestgermanske sakser (i Holsten) og de slaviske obotritter (i Østholsten eller Wagrien, nu Mecklenborg) fire sprog- og folkegrupper. Mellem år 768 og 811 kom det konstant til konfrontationer mellem den kristne kejser Karl den Store og de hedenske nordgermanere (skandinaverne). I 811 blev det i en fredsaftale bestemt, at Ejderen skulle være grænse mellem karolingerne  (benævnt således efter den tysk-romerske kejser Karl den Store)  og den danske vikingekonge Beowulf (den mulige tipoldefar til Gorm den Gamle).

Grænsen mistede senere sin praktiske betydning, men eksisterede juridisk frem til det tysk-romerske riges undergang i 1806 eller måske endda til enden af den 2.Slesvigske Krig i 1864.

Fra 1111 øgedes selvstændigheden på begge sider af Ejderen , og hertugdømmerne Slesvig (som dansk len) og Holsten (som tysk len) opstod. Samtidig var den politiske og økonomiske kontakt mellem områderne tæt. I begyndelsen af 1200-tallet forsøgte den danske konge at indlemme Holsten i sit rige, men det mislykkedes på grund af nederlaget i slaget ved Bornhøved og på grund af modstand fra nordtyske fyrster. I 1386 blev Slesvig og Holsten første gang forenet i et våbenskjold. Holstens senere historie er præget af talrige arvedelinger og hjemfald. I 1460 valgte adelen og borgerskabet, efter at Schauenburgerne uddøde på den mandlige side, den danske konge Christian 1. af det tyske fyrstehus Oldenburg til hertug af Slesvig og Holsten. Personalunionen med Danmark varede til 1864, da hertugdømmerne blev erobret af Preussen og Østrig og i 1866 indlemmet i Preussen (Det senere Tyskland).

 

Efter 2.verdenskrigs afslutning blev Slesvig-Holsten besat af engelske, norske og danske tropper. De fleste vil huske den danske brigades opholdssted på kasernen i Itzehoe, medens de norske tropper stationeredes i Slesvig by. I øvrig på den grund, der nu er opkøbt af Mærskfonden, som der har bygget et dansk gymnasium: A.P.Møller skolen. En stor og moderne bygning i bedste dansk arkitektur der underviser det danske mindretals unge mennesker fra hele Sydslesvig. Den kan besigtiges: http://www.apmoellerskolen.org . Ved Slesvig findes også den første vikingeby Haithabu, nu på dansk Hedeby. Et stort voldanlæg, der indeholdt byen med havn ud til Slien. Det tyske Vikingemuseum findes i nærheden.

 

Den geografiske landskabsstruktur er opdelt i tre lodrette strukturer: mod vest de flade marskområder, mod øst bakkede og frodige  morænelandskaber og midt imellem de mere sandede og tørre jorder, som betegnes som Gest. Det er langs Gesten at den nok så berømte Oksevej løber, det samme gør den nuværende motorvej A7. Oksevejen kaldes  også for Hærvejen.


kilde: Wikipedia og Hans Duggen

 

 

Gode Campingpladser:

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.