Denne nordiske portal samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 

 

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


Typisk smålandsk landskabsmotiv

Regionsbeskrivelse og campingpladser

 

Småland Nord

(Jönköpings Län)

 

(Her optages dine indberetninger - oplysninger med forbehold og uden ansvar)

 

Indberettede campingpladser til denne region:

Rød dato er sidste nye indberetning

Lövsjöbadens Camping Hok Naturcamping Hagens Camping- og Älgpark
CC Kettilsås Familjcamping High Chaparral Camping Grännastrandens Camping
Villa Björkhagen Camping

30.10.19

  tabeller er altid under opgradering.

 

 

 

Landskabet i Jönköpings Län er varieret, men langt den største del er dog dækket af skov i det man må kalde det smålandske højland. I den nye svenske regionsopdeling har Jönköping Amt opslugt den nordre del af landskabet Småland i Kronobergs Län. Her findes mere end 2300 søer og en del store åer (floder), som Emån og Lagan. Den største og dybeste sø er Vätternsøen og regionens største by, Jönköping, findes ved dens sydligste bred. Det er også regionens administrative hovedstad.

De fleste kender motorvej E4, som gennemkrydser regionen i nord-sydlig retning; det er denne, der benyttes oftest for at komme til Nordsverige, Stockholm og Finland. De store og mindre regionsveje er også fine at køre på og store stigninger er sjældne.

Småland er ganske berettiget omfattet af en del romantisk omtale, idet landskabet med sine røde sommarstuga´er, sine mange søer og stenede skove er et - for danskere - afslappende fritidslandskab. Ikke så få af smålandsbøndernes huse er havnet på danske hænder som fritidshuse. Landskabet er stort nok til at kunne rumme en del store golfpladser uden at landskabet tager skade i sin oprindelige natur. Der er plads nok!

Man skal dog ikke glemme, at det også var i dette landskab, at Sveriges industrielle eventyr startede. Det var mens der var dyb depression i Sverige og Småland i særdeleshed, at fantasien blomstrede af nød. Tusindvis af små håndværksvirksomheder opstod og nogle af dem blev store. I Huskvarna (symaskiner), Vetlanda (Jernbane), Jönköping (tændstikker, mekaniske virksomheder, papirfremstilling), Värnamo (gummi, plastik, trykkerier, metalforarbejdning) - you name it, også udenfor spredte foretagsomheden sig. F.eks. til Gislaved (bildæk), Borås (tekstiler), men alt det er en anden historie. Vigtigt er, at al denne foretagsomhed fik udvandringen til Amerika til at stoppe, der var ikke mere brug for den magre og udpinte jord. Den blev til fritidslandet, da fritidssamfundet opstod i Skandinavien og som sådan elsker vi det med sine korte afstande til Danmark.

Hans Duggen

 

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

 

Gode Campingpladser:

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.