Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

Regionsbeskrivelse og campingpladser

En af Sydbøhmens mange slotte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sydbøhmen

 

 

Indberettede campingpladser til denne region

Camping Paradijs Camping Frymburk  
    Tabeller er altid under opgradering

 

 

Sydbøhmen hedder på tjekkisk Jihočeský kraj.

Dette for os tungebrækkende navn får mig til at holde sig til den danske version, som samtidig er den korrekte oversættelse af den tjekkiske original. Sydbøhmen ligger helt nede i Tjekkiets sydvestlige hjørne 0g er næsten på mm en fjerdel af Danmarks samlede areal (dog ikke medregnet Færøerne og Grønland, forstås) Den er også Tjekkiets mest tyndbefolkede region, blot 62 indbyggere pr. kv.km. (i 2015) Den administrative hovedstad hedder

 České Budějovice, som på internationalt kom til at hedde Budweis. Det vil i hvert fald det øldrikkende folk kunne nikke genkende til. Regionen er en meget skovrig region, idet 1/3 af arealet består af skov. Det er ikke en af Tjekkiets mest udviklede regioner, således går kun A3, fra Prag kommende halvvejs ned i regionen og A4 er blot en lille stump, der efter en afbrydelse af sin motorvejsstatus også fortsætter mod Prag. Alt dette betyder ikke, at de andre hovedveje er af dårlig standard, tværtimod.

Historien har dybe rødder i Sydbøhmen. Næsten hvert bysamfund har sit slot eller borg, hidrørende fra Middelalderen. I 1938 blev området besat af Nazityskland, der med baggrund i et relativt stort antal af tyske indbyggere blev indlemmet i Hitlers stortyske rige. Det blev kun til 6 års terrorregime og tjekkerne tog forståeligt nok en grusom hævn og udrensede hele regionen for tyskere. Ikke at de slog dem ihjel, man jog dem simpelthen på porten dertil hvor de - delvis i tidernes morgen - var kommet fra.

Alt det er heldigvis glemt nu og grænseområdet til Tyskland er nu en fælles, storslået naturpark.

Den navnkundige flod Moldau har sit udspring i regionen og flyder således lige forbi den første af de campingpladser, som præsenteres her på siden. Det er en meget ren region, takket være de store skove, floderne og de mere end 7000 større søer, hersker der en udpræget ren god luft.

 

Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 28. april 2017 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens, men påhviler udelukkende indberetter.

 

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

Campisternes Rejseportal på Facebook

klik på logo

Gruppen Camping & Campingrejser på Facebook

klik på logo

Campingplads Indberetninger på Facebook

klik på logo

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.