Denne nordiske portal samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 

 

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

 

 

Regionsbeskrivelse og campingpladser

 

Isola di Brissago / Brissago øerne er et kendt turistisk pejlemærke

 

 

 

Tessin / Ticino

 

(Her optages dine indberetninger - oplysninger med forbehold og uden ansvar)

Røde datoer er seneste indberetning

Campofelice Camping

Camping Riarena

15.10.19

 
    Tabeller er altid under opgradering

 

 

 

Regionen har fået sit navn efter floden Ticino, som munder ud i søen Lago Maggiore. Faktisk lige ved campingpladsen "Campofelice". Den sydligste del af Tessin er samtidig Svejts´s sydligste punkt mod Italien. Det er derfor ikke så underligt, at sproget i hele regionen er italiensk. Den lange sø - Lago Maggiore - i syden er Svejt´s lavest beliggende del, kun knap 200 m.o.h.

Klimaet er i store dele af regionen mediterransk, altså Middelhavsklima. Palmer vokser ved alle søerne. En anden markant er ædelkastanien, som efterhånden kun findes på få steder. Cypresser og en lang række middelhavsplanter ses også tit.  Det er derfor næsten en naturlov, at turismen så spiller en alt overskyggende rolle: en fjerdedel af regionen er komplet uproduktiv, en tredjedel heraf endda tæt skov, resten er golde bjerge. Den højeste er Adula, som rager hele 3402 meter i vejret, regnet fra havoverfladen.

Siden regionens grundlæggelse har den ført en kamp mod den geografiske isolering af den øvrige land. Umådelig mange penge blev brugt for at udbygge pasvejene, selv om disse var vinterlukket en stor del af året. Banetunnellen Gotthard i 1882 var et stort gennembrud mod den trafikale åbning mod nord. Det var 1.gang, hvor man året rundt kunne komme ud fra og ind til regionen. Vi skal helt frem til 1967, hvor man åbnende St.Bernhardstunnelen og til september 1980 med Gotthard Biltunnel. I 2016 lykkedes det at åbne en forbindelse, Gotthard Jernbane Basistunnel, der med en længde af 57 km kunne byde bil- og flytrafik konkurrence.

TEKST: Hans Duggen

 

 

 

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

 

Gode Campingpladser:

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.