Denne nordiske portal samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 

 

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

 

Campingpladser & Regionsbeskrivelse

 

Toskana

 

(Her optages dine indberetninger - oplysninger med forbehold og uden ansvar)

 

Indberettede campingpladser i regionen

 

Camping Village St.Michael

Tirrenia /Pisa/kysten

Camping Panoramico Fiesole

Firenze

Camping San Gimignano

Indre af landet - Chianti

Viareggio Camping

kystregionen

Camping Colleverde

Siena

Pappasole Camping

Kysten sydl. Toscana

  tabeller er altid under opgradering

 

 

Toskana består af en række forskellige landskabstyper. Til de mest kendte hører Maremma i syd, Chianti-området mellem Firenze og Siena og Versiliakysten i Nordvest. Glemmes skal heller ikke den Etruskiske Reviera, som strækker sig fra Livorno op til Piombino langs den toskanske kyst. Strandene er gode her og der er mange campingpladser, der som regel har deres private strande, hvortil ikke andre har adgang.

Det kan være forbundet med nogle trafikale vanskeligheder at krydse bjergkæden Appeninerne som når højder på lidt over 2000m. Så længe man holder sig til motorvejene, vil man ikke bemærke disse højder.

Dette gælder så A1 fra/til Bologna og A15 fra/til Parma. Man kommer dog ikke til at opleve Toskanas charme på disse veje. Kig på kortet og se de andre regionale veje, der krydser Appeninerne. Vi har med glæde brugt vej SS67 (Faenza-Fiesole) samt den gamle hovedvej fra Firenze til Siena. Den benævnes også som Via Cassia.  Autostradale Firenze-Siena er en nem, men ikke særlig spændende motorvej. På Via Cassia kommer man virkelig forbi maleriske steder. F.eks. dette:

 

En lille fæstningsby ved navn Monteriggioni (se kortet) på en lille høj, tæt på Autostradaen. En fuldstændig upåagtet perle med en meget gammel kirke og en fuldstændig intakt bymur, ingen bebyggelse udenfor bymuren og næsten uden turister. De suser forbi langt herfra på A1´eren. Man har dog nu anlagt en lille parkeringsplads udenfor bymuren, primært af hensyn til en årlig middelalderfestival.

Andre perler er San Gimignano, Volterra og Chiantidalen. Foruden de mere kendte steder som Pisa, Lucca, Siena og Firenze. Med andre ord: et enormt kulturelt skatkammer, som er grundlagt af det forhistoriske folk Etruskerne, udbygget af romerne og en til tider glorværdig middelalder.
 

En ordentlig mundfuld, men betænk at Toskana er halvt så stor som Danmark, du når ikke det hele på 14 dage..


Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 25. november 2019 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

 

Gode Campingpladser:

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.