Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

Regionsbeskrivelse og campingpladser

Smukke kulturbyer ved Elben - kun en af de

mange kulturbyer i regionen.

Ústi nad Labem

 

 

Indberettede campingpladser til denne region:

Kemp Formulé Autokemp Slavoj  
    Tabeller er altid under opgradering

 

 

 

 

 

Denne region er en af Tjekkiets 14 regioner, ligger i det nordlige Bøhmen og er en af Tjekkiets vigtigste industriområder. Der er store forekomster af brunkul, samt glassand og natursten op til niveau af halvædelstene. Regionens størrelser er på a. 5400 kv.km. og dermed 6,8% af Tjekkiets samlede areal. Eller ca. 12% af Danmarks areal. Der findes hele 46 byer i området. Byen Ústi nad Labem er administrativt center.

Jernbanenettet er meget tæt og motorvej D8/E55 er den vigtigste, den går på tysk side videre til A17 og forbi Dresden, mod syd videre til Prag. E 442 er den vigtigste rute til at forbinde Karlsbad regionen med Liberec- regionen i øst.

50% af regionen er landbrugsjord, 30% er skov og vand optager 2% af pladsen, resten er veje, jernbaner og bysamfund. Der bor godt 820.00 mennesker i regionen, heraf 93.00 i hovedstaden.

Brunkulsbrydningen i kommunistisk tid førte til enorme skader på naturen, skovdøden er stadig ikke stoppet helt kan kan tydeligt ses i den nordvestligste del. Der er dog store bestræbelser i gang med genkultivering af landskaberne.

Til trods for den høje industrialisering kan man opleve meget smukke landskaber. hertil hører den Bøhmiske Svejts, de Bøhmiske Mellembjerge medet berømte sted Porta Bohemica, som er Elbens gennembrud af mellembjergene. Andre højdepunkter er klippebyen Tiské Stény, fæstningsbyen Terezin (Theresienstadt) og en lang række fredede landsbyer. De større byer er uden undtagelse levn fra middelalderen og dermed alle kulturbyer med et enormt materiale til turisternes glæde og fornøjelse. I regionens nordøstligste hjørne findes 2 store naturparker, her finder man også de ejendommelige sandstensformationer, som på tysk side fortsætter i det, tyskerne kalder for Sächsische Schweiz..

 

Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 07. april 2018 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.