Jeg samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


Det vallonske parlament i Namur under

det mægtige citadel

Regionsbeskrivelse og campingpladser

Vallonien - Belgien

 

Parc La Clusure****

Camping Bertrix****

Camping Les Ochay**

Le Manoir

de Là-Bas**

Camping Val d´Aisne

Camping Spa d´Or***

Camping de Chênefleur

Worriken Camping

 

 

 

Vallonien er den sydlige, fransktalende del af Belgien og er en blanding af smukke, bakkede skovområder (blandt andet Ardennerne), bølgende landbrugsområder og stærkt industrialiserede byområder fra tiden efter den industrielle revolution.
Vallonien kendes bl.a. fra Formel 1 på banen i Spa-Francorchamps. Siden 1970, da Belgien blev delt op i delstater, er det desuden en region med eget parlament og egen forvaltning, på linje med Flandern og Bryssel. Hovedstaden er Namur ved Meuse-floden. Vallonien omfatter også det lille tysktalende område Eupen-Malmédy i øst, som dog har egen skole- og kulturpolitik, eget parlament og egen regering.

Vallonien ligner en trekant, hvor den ene spids ligger nær den nordfranske by Lille, den anden nær den tyske by Aachen og den tredje, nederste spids lidt nord for Metz i Nordøstfrankrig. Vallonien deler grænse med Frankrig i syd, Luxembourg og Tyskland i øst, samt Nederland og den belgiske delstat Flandern i nord.
Meuse-floden skærer Vallonien i to lige dele. Øst for denne linje er området meget bakket, med de skovrige Ardenner, den tyndt befolkede provins Luxembourg, og højmosen Hautes Fagnes/Hohes Venn med Belgiens højeste punkt (694 m) som populære turistmål. Den vestlige del er nærmest flad i vest og bølgende bakker østpå.

Den industrielle fortid, samt regionens traditionelle landbrug, har bevirket at vejnettet er usædvanlig fintmasket. Den nysgerrige campist kan med fordel drage nytte heraf, for der er mange historiske minder af enhver art. Dels fra den begivenhedsrige middelalder, men også fra 2 verdenskrige i moderne tid, der er rullet hen over landskabet. Det sydlige Vallonien var sammen med den tilstødende franske naboregion en ufrivillig vært for det største, men afsluttende slag mod Nazityskland i 2.verdenskrig, der her led sit sidste forsmædelige nederlag på vestfronten. Desværre ikke uden svære tab for de allierede armeer, hvor 21.000 soldater mistede livet i løbet af de 3 uger, som slaget varede. Tilsvarende mistede nazisterne 85.000 mand.

Hans Duggen, til dels efter wikipedia

 

 

Siden oprettet eller opdateret den 24. november 2018 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens, men påhviler udelukkende indberetter.

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

Campisternes Rejseportal på Facebook

klik på logo

Gruppen Camping & Campingrejser på Facebook

klik på logo

Campingplads Indberetninger på Facebook

klik på logo

klik på logo for flere campingmuligheder

 

 

Gode Campingpladser:

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.