Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


Den hvide by Mandal - en smuk by ved E39.

Regionsbeskrivelse og campingpladser

 

VEST-AGDER

(Her optages dine indberetninger - oplysninger med forbehold og uden ansvar)

 

Indberettede campingpladser til denne region:

Haugen Hytteutleie og Camping Sandnes Camping  

 

 

 
      tabeller er altid under opgradering

STELLPLADSER FRA DETTE KORT FINDES PÅ DENNE SIDE

 

 

Regionen består mest af grundfjeld og de mest almindelige stenarter er gnejs, granit og marmor. Grundfjeldet er ca. 1 milliard år gammel, det har svage zoner og sprækker, som danner grundlag for dybe søer. Disse er mere eller mindre aflange og peger næsten alle i retningen syd-nord.

Mange af fjeldoverfladerne er skuret helt blanke af istidens tykke gletsjere og hist og her ses store vandreblokke. Muldlaget er ganske tyndt disse steder og vegetationen er derfor sparsom.

Dyrelivet kan opvise bestande af vildren , elg, rådyr, ræv, hare og lemming. De førhen så berømte lakseelve er i tilbagegang, da søerne er ramt af sur regn og da undergrunden ikke indeholder kalk, kan deres selvrensning ikke finde sted. Langs kysten går en udløber af Golfstrømmen, hvorfor kysterne stort set er isfrie. Golfstrømmen afbøjes og en sydlig del flyder videre mod Danmark. Havtemperaturen gør, at regionen har det varmeste og solrigeste klima af alle Norges fylker.

Den administrative hovedstad er Kristiansand, der har direkte færgeforbindelse til Danmark. Indbyggerantallet i hele regionen er beskedne 174.000. Størrelsen er ca. 20% af Danmarks areal.

E 39, der går fra Danmark via færgen op langs den norske vestkyst for at slutte i Trondheim. Det er dermed denne regions hovedsageligste trafikåre. Idet denne vej berører næste alle bysamfund i Sydnorge og kan stærkt anbefales at blive brugt som grundlag for en interessant campingtur, hvor man ikke behøver at frygte de norske brændstofpriser, da afstanden mellem Kristiansand og f.eks. Stavanger i Rogaland (med Lysefjorden) kun er sølle 235 km. Og glem så den tåbelige historie om den halve agurk !!!

 

God tur. (flere campingpladser er under opsejling)

Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 05. juli 2018 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.