Jeg samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 

 

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

Regionsbeskrivelse og campingpladser

Del bølgende landskab i Zenica-Doboj, BiH.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zenica-Doboj

Bosnien & Herzegovina

 

 

 

 

Indberettede Stell- og campingpladser til denne region

Autokamp Motel Carousel    
    Tabeller er altid under opgradering

 

 

 

Det officielle navn er Zenicko-dobojski Kanton, som er en af de ti kantoner i Federationen Bosnien og Herzegovina og ligger i hjertet af BiH. Hvorfor nu det lille i meidt i nationsnavnet? Forklaringen er ganske enkelt: på bosnisk er det det samme som det danske "og". Regionens navn er afledt af de to byer Zenica og Doboj. Den sidste ligger bare ikke mere i denne region, ved fredsslutningen blev regionsgrænsen lige syd for Doboj som et kompromis i fredsforhandlingen. Det er nemlig sådan, at indbyggerne den på kortet røde del har et flertal af bosniakere på hele 82,2 %, 12% er kroater og serbere kan tegne sig for kun 1,5%. Simpelteh fordi de blev jaget ud af regionen efter at de havde udøvet grufulde massakrer på det den bosniske befolkning. Flademålet er ca. 8% af Danmarks og den administrative hovedstad er Zenica, som er BiH´s fjerdestørste by. Den har dog først fået tilladelse til at kalde en by efter at federationen blev selvstændig som stat i 1996. Stålindustri er Zenicas hovederhverv. Til sidst lidt om vejene: de der er kun en motorvej, nemlig A1, der bliver udbygget løbende med startsted i Sarajevo. Da jeg var der i 2008 var den kommet til Visoko. I dag er den næsten kommet til Krakanj (se kortet). De andre er gode hovedveje, men stort set kun 2-sporede og det er efterhånden et problem fordi bilparken er under hastig voksværk. Når det indre af regionen ikke har nogen nævneværdige veje skyldes det, at det er et bjergrigt terræn, som landet endnu ikke har råd til at betvinge.

 

Campingpladsen Autokamp Carousel har selv ønsket at komme at komme med på dette regionskort for at tilkendegive, at de ligger ved hovedvej 5 og har tæt tilknyt til hovedstaden. M5 er den hovedsageligste rute når man kommer fra den nordlige grænse via Jajce hertil. Og lige før, at man sluses videre til A1 i retning mod Sarajevo.

 

Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 20. februar 2019 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

 

Gode Campingpladser:

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.