Annoncører:

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

Campingplads Indberetninger

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

Link til privat hjemmeside her

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

Rejseforberedelser

Alle blå ord markerer et link til relevant oplysning andet steds. Bare klik dig videre via disse.

Dit gule sundhedskort dækker ikke længere som resjesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.

Det betyder også at der ikke længere er en offentlig dansk alarmcentral, som du kan kontakte i udlandet. Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island, Liechtenstein (disse lande er tilknyttet EU med specialaftale, der kaldes EØS), samt Svejts, skal du bruge det blå EU sygesikringskort, når du kontakter et lokalt behandlingssted.

Det blå sygesikringskort (EU sygesikringskortet) giver dig ret til samme behandling, som borgerne i det land, du rejser i. Du kan dog være dækket forskelligt, lidt afhængigt hvor du rejser hen. Der er store forskelle i behandlingsstederne i de forskellige lande. Hvis du helt vil undgå egenbetaling, bør du tegne en rejseforsikring hos dit forsikringsselskab.

Har du en basisforsikring, kan du til et mindre beløb tegne en tillægsforsikring i dit forsikringsselskab, som dækker hjemrejse. Det må stærkt anbefales, at man tegner denne forsikring, prisen er rimelig, jeg har selv tegnet en sådan til kr. 150,- (Aros Forsikring). Den slags prisbillige forsikringer gælder dog også kun i 30 dage fra afrejsetidspunktet.

HVAD KAN DU IKKE FÅ DÆKKET MED DET BLÅ KORT

Du kan ikke få dækket udgifter til behandling hos private læger, privathospitaler o.lign., som ikke er en del af et lands offentlige sygesikring.

Du kan ikke med det blå kort få lægeordineret hjemtransport.

Du kan ikke få hjemtransport ved død.

Du kan ikke bruge det blå kort for at tage til udlandet med det formål at få behandling,

Hvor bestiller jeg det blå sygesikringskort?

 Hos www.borger.dk

Andre oplysninger om det blå sygesikringskort

Inden du rejser til udlandet, bør du orientere dig grundigt.

Klik her for informationer om længere rejser, arbejde m.v.

kortfattet og letforståelig information hos sundhed.dk

Generelt om rejseforberedelser. Det er bedst og sjovest at starte forberedelsen til sin lange sommertur allerede i januar/februar  måned. Anskaf litteratur eller gå på biblioteket mens ingen andre spørger efter det. Fra April måned er det svært at låne noget. Anskaf også gode opdaterede kort - den lille udgift på nogle få hundrede kroner er guld værd senere på turen. Studér din rute nøje og gerne mange gange, du vil senere opleve at du mange gange kan huske, hvornår du skal dreje af  eller  hvor der er vanskeligheder forude. Lær de hovedsagelige byer på din rute udenad, så du i god tid kan placere dig i de rigtige vejbaner - være det sig på motorvej eller ved bykørsel, medmindre din GPS-navigator viser vej. Selv her er det en fordel at kende destinationen, så man kan kontrollere navigatoren på færdselstavlerne. En grundig og lang planlægning af rejsen gør den desuden til en langt større oplevelse. Til rejseforberedelser hører også at checke sine forsikringer.
Vægt og overvægt

En særdeles berigende artikel omkring vægten - eller er det overvægten -  af din campingvogn. Tag og lær den udenad, INDEN du skal på ferieture. Det er altså vigtigt, dette her!
Bjergkørsel Sommerferien byder på anderledes udfordringer. Ikke fordi der er svært at køre i bjerge; alligevel er der nogle gode grundregler, som man bør kende og DCU´s blad har gengivet det godt. Den artikel bør du læse.
Kort eller kontanter ? Sidste år mødte vi et yngre par (i camplet) med 2 overtrætte børn kl. 22 i en nordfransk by. De var blevet afvist på en campingplads fordi de ville betale med kort og de ledte nu fortvivlet efter et hotel.

Husk derfor altid at have tilstrækkelig kontanter på dig - helst i en pengekat under tøjet.

Og planlæg din rejse, så du kommer ind på campingpladsen FØR aftensmadstid. Så får du altid en plads og det inden nerverne bliver tyndslidte og børnene får også lidt tid til at lege ude, det har de krav på efter en lang rejsedag.

Kritisk Hastighed

En meget saglig artikel fra Peer Neslein, som du bør læse INDEN du drager af sted på langtur!
Valutakurser Nok har de fleste lande fået Euro - men der er jo undtagelser. Vil du vide hvad dine danske kroner er værd - så klik på linket.
Campingbøger Fås på turistkontorer eller boghandel. Skal det være endnu billigere, så gå på udsalg enten hos din lokale boghandler eller biblioteket, de holder også årlige udsalg af sidste og/eller  forrige års bøger. 
Find en campingplads før rejsen påbegyndes. Campisternes Rejseportal har en fortrinlig liste med over 1200 campingpladser. Listen er sorteret i forskellige lande og alle listede campingpladser er afprøvet af skandinaviske campister. Alle henviste campingpladser har en kort introduktion af en campist og derefter en række faktuelle oplysninger, hvor der stort set ses bort fra uforståelige ikoner. Se listen her

Har du ønske om at besøge en europæisk region, kan portalen tilbyde en anden indgangsvinkel fra en meget letforståelige regionsfortegnelse. Denne side er helt unik blandt europæiske campingportaler. Har du først klikket dig ind på en ønsket region, kan du læse lidt om regionen og på links se hvilke campingpladser, der er indberettet dertil. Naturligvis understøttes siden af et kort, hvor campingpladserne er indtegnet.

Børnepas Rigspolitiet meddeler, at børn kun skal have eget pas, når 
barnet er fyldt 15 år eller barnet ikke er optaget i forældres eller andre voksne rejsefællers pas, eller 
barnet skal indrejse i et af de lande, der kræver, at barnet har eget pas, for eksempel USA .

Det betyder, at et barn under 15 år kan indrejse i langt de fleste lande, hvis barnet er indskrevet i et af forældrenes pas.

På politiets hjemmeside www.politi.dk findes en liste med kravene til børnepas på de mest populære rejsemål.
Forsikringer og medicin på rejsen.  De SKAL være i orden, hvis du vil undgå økonomiske øretæver og strandinger undervejs:

GRØNT FORSIKRINGSKORT. Fås gratis hos dit forsikringsselskab og er et bevis på at din bil er ansvarsforsikret. Det gamle øststater forlanger dette kort og du kan også komme ud for at andre lande vil se det. Ellers går der dyre Euro... husk at campingvognen skal også have sit eget grønne kort.

Det grønne forsikringskort er ved at miste sin betydning efterhånden som reglerne med EU-lande hhv. ansøgerlandene harmoniseres. Men endnu er det klogt at have det i baghånden.

DET RØDE SOS-FORSIKRINGSKORT fås også gratis hos dit forsikringsselskab og er et bevis på at bil og campingvogn er kaskoforsikret. Det sikrer optimal service på et bilværksted og/eller hjemtransport af køretøjerne i tilfælde af uheld, død eller sygdom. Eller erstatningskøretøjer såfremt køretøjerne ikke kan repareres på stedet inden 3 døgn. Du bliver tæt fulgt af SOS´s konsulenter, der har 27 sprog til rådighed på kontoret. Servicen omfatter også kontrol af regningens størrelse, inden du afhenter bilen igen, ligesom SOS også sørger for at terminer mht. til arbejdet bliver overholdt. 

 

Huskeliste Her står landets bedste huskeliste, må kopieres. Mærk hele skemaet af og sæt det ind i et word-dokument eller tilsvarende i Open.Office og print den ud derfra. Så får du ikke uønskede reklamer med.
Vignetter Dette er vigtigt, hvis du skal til lande som Østrig, Svejts, Tjekkiet, Slovakiet, Slovenien, Kroatien, Bulgarien og Rumænien. Du kan købe vignetter (tilladelse til at køre på motorveje) hos FDM, eller ved indrejsen til et af landene. I så tilfælde er det mest praktisk at købe en vignet på en af de sidste tankstationer før en grænse. Internationale kreditkort kan normalt bruges, men man er ret fleksibel, hvis man "kun" har Euro i lommen.

Linket går videre til en fuldstændig oversigt over de forskellige landes ordninger med vignetter.

Andre nyttige sider:

Genveje Siden viser populære og smukke genveje af kendte rejseruter. De gør en tur sjovere.
Kæledyr Her findes bestemmelserne for rejse med kæledyr, primært katte og hunde.
Sikker på motorveje og rastepladser Siden giver en række tips omkring overnatning på Europas rastepladser, sikkerhedstips omkring værdier og meget andet godt omkring sikkerhed. Læs om overfald på denne side.
Støttestrømper Er en god ide for gammel og ung. Du undgår hævelser i fødder og ben, det forebygger blodpropper.
 

 

Pas på!!!!!

Hastighedsgrænser i Frankrig:

By 50 km./t.
Landevej 90 km./t.
Motortrafikveje 110 km./t.
Motorvej 130 km./t.

I Regnvejr:

Landevej 80 km./t.
Motortrafikveje 100 km./t.
Motorveje 110 km./t.

I tåge 50 km./t. - også motorveje !!!!

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

 

I sætter man pris på danskere her:

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto