Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


populære GENVEJE

Er man tit på rejse gennem Europa, kan det være formålstjenligt at forlade motorvejene. Dels belaster de i de sydlige lande rejsebudgettet, dels er der ikke meget at at se og dels kan de være med til at fratage især danskeres skræk for bakke- eller bjergkørsel. Her er i hvert fald nogle forslag for lidt afveksling. De nedenfor beskrevne "genveje" er altså ikke nødvendigvis kortere, men helt sikkert kønnere.

Se også siden for smukke  veje.

Tyskland

Udenom Kasselbakkerne, nord Ikke alle bryder sig om lange bakkers udfordringer og selv om Kasselbakkerne langtfra kan sammenlignes med egentlig bjergkørsel, så er der trøst at hente for den som gerne vil syd på men ikke kan lide de hektiske bakker omkring Kassel. Prøv linket - det er smukt.
Udenom om Kasselbakkerne, syd kort og rutebeskrivelse om kort tid
  flere kommer

 

Østrig

Achenstrasse Ruten er beskrevet på denne side.
   
   

 

Frankrig

Uden om Lyon (mrk. rød)

klik på kortet for forstørrelse og adresse for kørselsvejledning.

Bemærk: ruten er beskrevet fra syd til nord, kommer man fra nord, skal den altså læses i omvendt retning.

Lyon har været en skræk at komme igennem i mange år. Men omvejen via A46 er faktisk meget nemmere og til trods for tæt trafik, næsten altid problemfri.

Fra nord: Hvor A6 og A46 mødes følger du bare mærkningen "A46" indtil du syd for byen støder ind i A7.

Fra syd/sydvest: omvendt som foroven. Jeg vil her gøre opmærksom på en smuk og nem genvej, nemlig den  ad N83 som starter ved frakørsel 3. Se næste afsnit.

Rød prik markerer campingpladsen International i Dardyville, som er en god gennemgangsplads. Nærmere beskrevet på dette link. Men indebærer desværre at man skal igennem Lyon til og fra pladsen. Kommer man fra nord, kan man dog dreje af fra A46 via A 42 til højre, den indre ringvej til Lyon og ved sammenfletning køre mod Paris/dijon nogle få km.  Frakørsel til campingpladsen er nr.33 Limonest - IKKE Dardyville! 

Lyon Nord til Besancon. (N 83)

Som beskrevet i forrige afsnit kører fra ved frakørsel nr. 3 (Les Echets) på A46. Vejen hedder nu N83 og på skiltene står der Bourg-en-Bresse og Besancon. N83 går helt til Mulhouse, men det kan ikke betale sig at følge den længere end til Besancon. Derfra køres ad motorvej til Mulhouse hhv. tysk grænse.

Vej N83 er kortere end motorvejen og der er meget afslappende at køre denne vej, som strejfer landskabet "Jura" og går i en blød bue parallelt med den svejtsiske grænse. Men du slipper på denne rute de tunge trafikknudepunkter i Geneve og Basel og ikke mindst den tunge lastbilstrafik på motorvejen. 

I tilgift får du en oplevelse med at køre igennem et jævnt kuperet landskab, der dog ikke stiller store udfordringer til bilen. De er idylliske landsbyer og gode landevejskroer.  Bakkerne er moderate og der er næsten ingen sving på hele strækningen. Det giver afslappet kørsel. Ringvejen omkring Bourg-en-Bresse er uproblematisk.

  flere kommer
 

Sverige

   
   

Norge

   
   

 

Italien

Pusterdalen

En tur gennem den smukke Pusterdal fra Bressanone til Cortina d´Aampezzo.

   

Siden opdateres løbende.

Gode Campingpladser:

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.