Annoncører:

Campingplads Indberetninger

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

 
 

 

 

Tilbage til INFO SIDE OM ALLE LANDE

Rejseberetninger

Campingpladser

Gode campingråd

 

 DORDOGNE på langs.

Langs Dordogne fra A20 til Domme

 

  
Vis stort kort

Kort, vestlige del. Ruten er mærket med blå streg her på kortet, vedr. kritiske (smalle) punkter, de detailjkortet længere nede på siden..

 

Billeder med blå kant kan forstørres

 

Klippebyen Domme´s byport fra det 13.århundrede.

Rutebeskrivelse, vestlige del:

Vi vil følge ruten fra vest mod øst, men den kan selvfølgelig også køres omvendt, med eller uden campingvogn, dog med begrænsninger som nævnt i nedenstående advarsler. Start i Bergerac, som er en større vinby og kør ad D 660 til Lalinde. Der er forholdsvist fladt terræn med mange vinmarker.  Her har valgmulighed: enten syd for floden til Le Bouisson og Siorac. Husk at lave en afstikker til Belves. Derefter igen mod nord ad D 703 til Fages /St.Cyprien. Rute nord går ad den gennemgående vej D 703 fra Linde til  Le Bugue, hvor du støder på en biflod, nemlig Vezére. Du kommer nu ind i de store grotters land og kan således fortsætte til Grotte Lascaux eller besøge den i Les Eyzies. Efter disse afstikkere skal du vende tilbage til ruten på D 703 ved St.Cyprien. Du kører nu ind i den smukkeste del af Dordognedalen med snævrere dalstrøg og en mere rivende flod.

La-Roque-Gageac ligger kun 4 km fra campingpladsen i St.Julien.

Ved La-Roque-Gageac er der nu indrettet stor P-plads til autocampere (ikke gratis) og der ligger en del campingpladser ved de store flodsløjfer ved Domme, ja faktisk hele vejen ved D 703 til Souillac. Strækningen fra La Roque til Carlux er både romantisk og dramatisk. Og langs hele D 703 findes at hav af slotte og borge, hvilket skyldes at floden dannede grænsen mellem England og Frankrig i 100-års krigen i 1300-tallet. De mest kendte er Beynac og Montfort, men også andre er værd at besøge. Sarlat er en regionshovedstad i Perigord og byen har huse helt tilbage fra det 14.århundrede og er i det hele taget en smuk by. Ankommet i Souillac ved hovedvej N 20 skal du følge denne mod syd i retning Cahors. Efter ca. 10 km drejer du af til venstre i retning mod Rocamadour - og dermed til den østlige del af ruten.
Vil du køre fra øst mod vest, er det efter en lang dag på franske motorveje en fantastisk afveksling. Brug Frakørsel 55 på motorvej A20 (se nedenstående Google-kort.) og kør mod vest gennem landsbyen Souillac. Der er nogen kringlede og smalle gader i Souillac, men du følger bare vej nr. D 703.

Advarsel for autocampere og 2,5 m campingvogne: På delstrækningen ad D 703 mellem St. Cyprien og Carlux er der adskillige overhæng af klipper over vejen. Så pas på højden. Samtidig er vejen meget smal. Vær altså særdeles agtpågivende når du undviger klipperne - det gælder især i retningen øst-vest. 2,5 m campingvogne vil kun kunne færde på samme vejstrækning, hvis de har en max længde på 5 m, medmindre man vil tage risikoen for alvorlige skrammer i købet.

SE KORT OG OMKØRSELSVEJLEDNING FORNEDEN!

Perlen lands Dordogne er nok klippebyen Domme med sine helt vidunderlige udsigter over floddalen, sine århundredgamle bymiljøer med byport fra hundredårskrigen. Der er indrettet en udsigtsplatform, hvor man kan kigge over floden i begge retninger.

Municipalcamping ST.Julien-Cenac ligger lige ved gamle bro over floden (foto). Den gule plet er stranden ved campingpladsen.

Links: Se byerne Sarlat - Domme - Bergerac - Rocamadour under byportaler

Rutebeskrivelser til østlige del følger her.

Rejseberetninger tilknyttet ruten: DordognedalenAd  gule vej gennem Frankrig

 
Vis stort kort

De kritisk smalle steder (mellem pt. A-B) ligger på D 703 mellem Viviers og La Riviére.

Evt. tilkørsel med brede campingvogne til Domme kan ske via Sarlat, derefter ad D46.

 

De franske smukke rutebeskrivelser består i øjeblikket af 3 dele:

Napoleonsruten og Langs Dordogne øst, samt denne.

 

 

 

 

Gode 

Campingpladser:

 

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

  

 

 

  sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto