Annoncører:

Campingplads Indberetninger

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

 
 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

Tekniske campingtips

 

__________________________________________________________________

 

Route Napoléon / Napoleonsruten

Hvis du klikker på denne side kommer du til en rejsebeskrivelse, hvor ruten køres

modsat, altså fra syd til nord.

Historie: Efter den 1. marts 1815 begyndte folk at høre mærkelige rygter om at noget særligt var ved at ske. På kort tid vidste alle at Bonaparte var landet i Frankrig efter sit ufrivillige eksil på øen Elba, som ligger ud for Toscanas kyst. Han ville have sin trone tilbage og efter landgangen i Cannes marcherede han med sin lille flok soldater mod Paris. Den besværlige rute, som gengang ikke var afstukket som officiel vej alle steder eller brolagt, bragte dem på 8 dage til Grenoble.

Det var starten på de berygtede 100 dage, som hans seneste magtperiode skulle vare, før han blev deporteret til en ø, der lå langt længere væk end Elba og hvorfra det ikke var muligt at undslippe igen, St. Helena i Sydatlanten.

I erindring om denne kraftanstrengelse blev ruten kaldt for "Route Napoleon", men den blev som turistrute først skabt i 1969 som et initiativ med at frembringe turistmæssige nyskabelser. Det er blevet en prestigefyldt rute, som i dag befærdes af turister med meget forskellige baggrunde. Fælles for dem alle er, at de vil opleve naturen og de smukke byer langs ruten. Grenoble, Vizille, Corps og La Mure er blevet anerkendte vintersportsteder og kun et par timers bilrejse derfra kan man være under palmers skygge. Álpe d´Huez er en afstikker på ruten og i de senere år kendt som et "must" i Tour de France og for andre cykelentusiaster (se campingpladser forneden på siden). Digne og Sisteron, har romerske efterladenskaber og er i sig selv menneskeskabte perler midt i den pragtfulde natur. Barreme og især Castellane er idylliske byer med ægte sydfransk charme. Cannes ved Middelhavet er et kapitel for sig selv. Stor, solbeskinnet og mondæn, men uden campingpladser, brug evt. søgemaskinen her.

Tekst: (copyright) www.campisternes-rejseportal.eu -  Hans Duggen

RUTEN I KORTE TRÆK

Den blå streg på kortet tilkendegiver vejforløbet på N85, kigger du på vejskiltene undervejs, skal du ikke lade dig forvirre, at vejbetegnelsen lokalt kan skifte til N1085, 2085, 4085 eller 6085. Muligvis endda andre numre, men de vil altid ende på 85.

NYHED: Rutebeskrivelsen er forsynet med waypoints til indsætning i GPS-navigations maskiner.

 

 
Vis stort kort

 

 

Du kommer gennem 2 regioner:

Rhone-Alpes (8 amter),

Provence-Alpes-Côte d'Azur (7 amter)

Korteste tilkørsel: via Basel i Schweiz - Geneve - og Annecy, hvor du kommer ind på ruten i Grenoble. Overnat i Grenoble, så du er klar til de ca. 360 km til Cannes. 

Annecy - en by som man også kommer igennem, hvis man rejser til Napoleonsruten. Som man ser på billedet, så er det et absolut must at se og opleve atmosfæren i denne specielle by, hvor det kolde vand fra de høje bjerge strømmer  ned igennem byen og skaber en helt speciel dejlig luft selv på den varmeste sommerdag. Se særskilt beskrivelse om Annecy her.

foto: Michael Buron

Rutebeskrivelse med waypoints:

Fotos:

Michael Buron, Hans Duggen, Sisteron Tourisme

Billede med blå kant  kan forstørres

Kør mod syd ud af Grenoble og følg vej N85 (eller den parallelt gående motorvej til frakørsel 8). Det første stykke er den fælles med N75, pas på du ikke kommer ind på denne! Der er god skiltning til 85, men man kan nemt køre forbi skiltet.

Waypoint: 45.124277, 5.693235

Det går stejlt opad ud af byen indtil du kommer på noget der ligner et plateau ved Vizille. Derefter er der ikke mange store stigninger, men det går jævnt opad først til Laffreysøen med Napoleons statuen. Gør holdt her.

Waypoint:  45.018639, 5.775075

Derefter til La Mure. Hvis man vil opleve den fantastiske jernbane fra La Mure, så overnat ikke i Grenoble på vej fra nord, men fortsæt det lille stykke til La Murs campingplads (se annoncen forneden) og tag en dags pause dér og oplev en tur med toget. Herfra er der stadig rigeligt til en dagsmarch til Castellane eller Cannes. Togturen kostede i 2003 18 Euro for en tur-retur billet.

Derefter kommer der mange sving op til Corps

Waypoint: 44.818909, 5.947659

og videre til passet ved Bayard (1248 m), som man knap bemærker på grund af de smukke udsyn mod de høje alper. Tinderne med udsigt dertil fra Napoleonsruten går op til 2500 m´s højde.

Fra Gap går det lidt nedad og N85 går lige ved siden af motorvejen A51, N85 er gratis, motorvejen koster penge. Tag et kig på Provenc´ første by: Sisteron her i en snæver dal med høje klipper uden om.  I Sisteron bør du blive et par dage og se på den enestående natur og de flotte udsigter i byen.

Municipal campingpladsen Les Pres Haut er beskrevet her, prisen er lav og kvaliteten høj.

Waypoint til campingpladsen: 44.214348, 5.936394

Ikke mindst også det mægtige Castel (Citadel) her ved dalens snævre pas, som ligger lige midt i byen, men også den hyggelige by Sisteron bør nydes et par dage.

Inden du kommer til  Digne-les-Bains, bør du lave en afstikker til nogle ejendommelige klippeformationer, som er opstået efter en vulkansk sprække i jorden.

Waypoint: 44.032938,  5.985489

Derefter er den magelige kørsel forbi og du skal lidt op i højderne. Det går kraftigt opad på en udfordrende tur. Men rolig, det er en sikker vej og hvis du synes bilen skal snøfte lidt, tager du en af vigepladserne og køler af.

Op mod Barréme til

Waypoint: 43.951552,  6.366577

kommer du nemlig til at opleve en helt vild og smuk tur gennem et tørt bjerglandskab med dybe slugter og hvor vejen delvis ligger på hylder eller går gennem udskårne porte i fjeldet. Nedefter går det fra 1250 m´s højde ad en del serpentiner, der fortsætter til Castellane, hvor der er mange campingpladser. Lige fra den mondæne Camping International til municipalpladsen Notre Dame, der koster det halve, men har flotte sanitære installationer og en lille frisk bjergbæk, der løber forbi i "baghaven".

Drej til højre på torvet i Castellane ved

Waypoint: 43.846103,  6.512387

Udsigt fra waypoint: 43.731879, 6.389837 på sydsiden af Verdonkløften.

Du kommer nu ind på vej D952, som fører ind på ruten til Verdonkløften. Men lad være med at køre for langt ind på vejen, d.v.s. mere end maks. 2,5 km. Derefter vil det være vanskeligt at bevæge sig rundt med en campingvogn og også brede autocampere kan rende ind i kedelige situationer. Tag denne advarsel alvorligt!

Her synes jeg du skal blive nogle dage for at nyde byen og den berømte Verdonkløft (Grand Canyon du Verdon). Der er 5-6 campingpladser langs Verdonfloden, den grønne flod, plus lige så mange i selve Castellane. Tag en tur langs kløften uden campingvogn og tag dig tid! Du vil opleve hvorfor!

Se en særskilt  rutebeskivelse her.

Den smalle vej 23 på nordsiden af kløften

Det er nemlig Europas største og dybeste kløft med en samlet længde på ca. 60 km og turen rundt er på 135 km. Du skal naturligvis have base i Castellane. Det er både billigere og bedre at være her end i Cannes og du kan finde campingpladser af varieret kvalitet, både de enkle hos en landmandsfamilie eller de større, som mere er et vandland med feriecentre. Her er noget for enhver smag. Der findes også andre campingpladser langs ruten omkring kløften, men de kan være svære at komme til med campingvogn på grund af de meget smalle veje med meget tæt trafik i sommerperioden. De mere spartanske campingpladser har deres berettigelse ved, at der også er mange vandrere, cyklister og fuglekiggere, der kun overnatter i telt.

Passet i Sisteron

KLik her for en pragtfuld forstørrelse

Udsigt fra Castellet i Sisteron (kan forstørres)

Turen fra Castellane mod Cannes går jævnt nedad mod Middelhavet. Vejen er fin og hele sommeren og foråret dufter der af den dejligste søde Honninggyvel langs vejen, der slynger sig ned ad i lange bløde sving. Man passerer et højdedrag med flotte udsigter nord for Grasse med en række hårnålesving. Parfumebyen Grasse passeres i tæt trafik og derefter er du nede i det grønne lavland igen og kan snart dykke hovedet i det blå Middelhav ved Cannes. Vær dog opmærksom på at strandene ved hotellerne ejes af hotellerne langs kysten og det koster penge de fleste steder at benytte dem.

Bemærk at vejnavnet N85 ændrer nummer i 2006 fra Grasse til Cannes til D 6085. Der er småt med campingpladser øst for Cannes, mens der igen er flere på den italienske side af Rivieraen.

Campingpladser

Campingpladser ved Castellane

Camping i Provence

- et mindre udvalg af gode campingpladser

 

2 modsætninger ved Verdonfloden:

Campingplads med det hele (Les Collines de Castellane)

Naturcampingplads Air Naturelle de Castellane

Andre besøgte campings: Notre Dame**, Castellane , nær centrum.

Syd for byen den udstyrsrige plads Les Collines****.

Sisteron:  Municipal Camping Les Pres Haut***

har ingen hjemmeside, placering se dette kort, men er med fint sanitært udstyr og svømmepøl.

Andre links:

Fransk infoside

Grenoble

Den fantastiske gamle jernbane

 

Forslag til rundture

 

Alperne Rundt (hele vores tur 2006), direkte link, der kun omfatter Napoleonsruten

 

 

 

OP TIL ALPE D´HUEZ

Kør til Vizille way point 45.054000 (45° 3' 14.40'' N), 5.841637 (5° 50' 29.89'' E) og start opkørsel til til Huez herfra.

Opkørsel i La Mure har dette startpunkt: 44.899842 (44° 53' 59.43'' N), 5.820501 (5° 49' 13.80'' E)

Annonce:

Belvedere de l`Obiou

9 km fra Napoleonsruten, tæt ved det gamle tog. Din station til Napoleonsruten, Val d´Isere og Alpe d´Huez samt til vintersport i verdensklasse.

GPS: 44.876050 (44° 52' 33.78'' N)
5.837533 (5° 50' 15.12'' E)

Andre campingpladser ved Huez

A La Recontre du Soleil La Cacade La Piscine La Preoula (Link er p.t. ikke tilgængelig, pladsen kan være ophørt)

Slotscamping

Castel Le Château de Rochetaillée

 

   

Camping Le Colporteur

Links til byerne:

I alfabetisk orden. ***efter deres forhold og seværdigheder knyttet til Napoleonsruten

Barréme* Cannes Castellane**** Corps** Digne**
Gap* Grasse** Grenoble* La Mure*** Sisteron***

 

Rejsefilm fra Campisternes Rejseportal Hvis du vil have en hel ekstraordinær rejseforberedelse bør du ofre nogle få kroner på denne DVD. Foruden en grundig rejsebeskrivelse i flotte billeder, medfølger en samling rutekort, lige til at printe ud. 3-4 dages leveringstid.
Rejseberetninger

tilknyttet ruten:

Webmasters tur 1 og 2

Webmasters tur 3

Fam. Burons tur

Bjarne Endahl Hansens tur

Camping Danmarks artikel (link til første af tre artikler)

send din turberetning ind her eller et link til samme. Optagelser af turberetninger på Campisternes-Rejseportal er gratis.

De franske smukke rutebeskrivelser består i øjeblikket af 3 dele:

Napoleonsruten og Langs Dordogne (ikke helt færdig) og 

Turen ad de "gule" D-veje i Frankrig.

eller klik tilbage til smukke ruter (andre lande).

 

Gode 

Campingpladser:

 

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

  

 

 

  sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto