Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


Norges vakreste vei.

Norge er et naturskjønt land og er kjent for sine mange vakre strekninger. Og denne vegstrekningen i nord skal være vakrest av dem alle.

************************

Atlanterhavsveien er verdenskjent, men det er likevel ikke Norges vakreste vei, ifølge Vegdirektoratet. Hvert år kårer Vegdirektoratet i samarbeid med en fagsterk jury Norges vakreste veg. «Vegdirektørens pris for vakre veger» er dens offisielle navn, og henger høyt i tillegg til å ha solid status i bransjen, forteller juryleder Ola Bettum fra Norske landskapsarkitekters forening NLA i en pressemelding.

Når vurderingen av de ulike veiene blir gjort, legger juryen spesielt vekt på helheten i prosjektene.

- Gode anlegg handler om gode løsninger i alle ledd, både planlegging, bygging og i et drift - og bruksperspektiv, forteller Bettum.

Prisen er en hederspris for anlegg med gode estetiske kvaliteter tilpasset omgivelsene, heter det på Vegvesenets hjemmesider. Det trenger ikke bare være veier, men også gater, bruer, tunneler eller tilhørende anlegg og utstyr kan stikke av med den prestisjetunge tittelen, så lenge anlegget er en del av det offentlige vegnettet.

Fylkesveg 98

Det er mange om beinet, og konkurransen er hard, men Vakre vegers pris 2016 gikk til fylkesveg 98 over Ifjordfjellet i Finnmark. I juryens uttalelse heter det: «Ifjordfjellvegen er et fremragende eksempel på hvordan driftshensyn kan omsettes i en nennsomt lagt ny veglinje, der overordnede hensyn til vinterdrift kombineres med en følsomhet for landskapets storlinjete bevegelser. Vegens linjeføring gir et godt avstemt møte mellom vegtekniske krav og det åpne landskapet.»

Ifjordfjellet er et fjellområde i Finnmark som strekker seg gjennom kommunnene Lebesby, Gamvik og Tana.

Om man har planer om å legge ut på Norgesbilferie til sommeren, er dette en strekning man bare bør oppsøke. Dessverre vil nok mange av oss aldri sette hjul på denne strekningen.

Fylkesveg 98 går over et fjellområde som er preget av viddelandskap, snø er dermed hovedutfordringen for å sikre fremkommelighet hele året.

Ganske nytt

Nye Ifjordfjellvegen sto nylig ferdigstilt etter at den ble totalrenovert fra 2010 til 2015. Fjellvegen er ikke spesielt lang, og har en samlet lengde på knappe tre mil. Som en fjellvei med utpreget viddelandskap måtte de finne en god løsning på snøproblemet. Løsningen ble å heve veilnja slik at vinden fungerer som en kost som feier veibanen fri for snø.

Vegdirektoratet sier at veganlegget gir en ekstra dimensjon til den storslagne kjøreopplevelsen med frie og lange utsyn når det er finvær. Samtidig som skjæringer og fyllinger er utført med god tilpasning til det naturlige sideterrenget.

Dette svarer godt til Vegdirektoratets krav om at de kvalifiserte prosjektene er helhetlig utformet i forhold til omgivelsene, samt fungere godt for sine formål med tanke på miljøhensyn, fremkommelighet, trafikksikkerhet og teknologi.

 

Delvis gengivelse fra internetmediet "Din Side", Norge

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.