Jeg samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

20.2. 2017 Denne side indrettes for de besøgende - campister eller ej - der vil vide noget mere om forskellige rejsemål. Campisternes Rejseportal har derfor fået samarbejde med flere nationale turistsammenslutninger og andre rejseguider, der er interesseret  i at viderebringe de oplysninger, der er behov for her. De fleste artikler er dog skrevet ud fra egne oplevelser. Andres rejseberetninger er da også velkomne. At rejse er at leve, sagde vor store digter H.C.Andersen engang. Her kan tilføjes, at man ikke kan leve af hvidt sand og solskin alene. God mad, gode seværdigheder, god folklore, gode landskaber, god musik alt dette og mere til, er mad for sjælen og sindet.

Lad dig inspirere her. God fornøjelse. Opfølgning sker løbende her:

OBS: Nyeste artikel ligger altid øverst på denne liste.

 

8.10.2018: Så har jeg selv grebet til tastaturet og berettet om et vidunder af naturen i Ardéchedalen. Styrk til viden, klik på billedet og læs mere. 
18.9.2018: Portalens superreporter Vidar har startet sin hybridbil med sin Adria på krogen for at tage den svimlende tur ned til Lysbotn. Klik på billedet og læs mere. 
15.9.2018: Portalens superreporter Vidar kaster et vemodig blik på en ældre rejsedestination i Norge og giver en beskrivelse af stedet.. Klik på billedet og læs mere .
3.9.2018: Portalens superreporter Ejlif har ikke fået nok; knap er de kommet hjem, så begiver de sig ud på en ny rejse, der denne gang går langs den tyske østersøkyst. Klik på billedet og læs mere.
9.7.2018: Portalens superreporter Ejlif har været på langtur og her kommer hans beretning. Klik på lille foto) og hvis du vil have en rejseplan for sådan en tur, klikker du her. God fornøjelse.

22.6.2018: Her kommer hele 10 sider med 5 vigtige tips for et bedre besøg af Hamborg

Klik på det lille billede og læs artiklen.

22.5.2018: Kirkegårde som turistattraktion? Ja, se artiklen her med de 10 mest eftertragtede.  

Klik på det lille billede og læs artiklen.

19.5.2018: Benagilhulen i Portugal Redaktørens artikel om en ejendommelig og smuk hule på Algarvekysten, inkl. anvisning til campingplads. Klik på det lille billede og læs artiklen.
26.4.2018: Nordborg-Auschwitz-retur Reporter Ejlif Petrat-Laursen og frue, samt vennerne beskriver hele turen i en grundig beretning. Se rejseplanen her, turberetning her. Indberetning af besøgte stell- og campingpladser ses på respektive sider.
15.4.2018: Monsanto: Mit hus er en klippe En ejendommelig landsby i Portugal.  Klik på billedet for at komme til artiklen (pdf).
2.3.2018: Dune du Pilat. Her er der tale om Europas største vandreklit. Ligger i regionen Aquitain ved Atlanterhavet. Turkort findes på artiklen  Klik på billedet for at komme til artiklen (pdf).
3.2.2018: Procida. Lidt drømmeagtig ligger øen der. Ikke engang 4 kvadratkilometer stor. Eller skal man hellere sige lille? Alligevel er den med sine 10.500 indbyggere Middelhavets tættest befolkede ø.  Klik på billedet for at komme til artiklen (pdf).
19.1.2018: Lough Key Forrest Park. Denne artikel fører dig hen i det fjerne Irland. Den ø kan også besøges med camping, men flere fortrækker at tage fly og leje bil. Alle campingpladser har gode hytter til billig overnatning. Også den campingplads, der ligger midt inde i denne park.  Klik på billedet for at komme til artiklen (pdf).
30.12.2017: DIT KLASSISKE SPANIEN. Foretrækker du at følge traditionerne og ikke skeje voldsomt ud? Er du vild med de store historiske kunstværker, og mener du, at ingen nogensinde vil kunne skabe noget lignende? Deltager du i så mange kulturarrangementer som muligt, og er du et fast holdepunkt i din omgangskreds? Så er der ikke meget, der kan rokke ved en klassisk type som dig.  Klik på billedet for at komme til artiklen (pdf).
20.12.2017: Maleriske Mölln i Tyskland. Artiklen omfatter en rækker en række historier om spøgefuglen Till Eulenspiegel, eller Till Uglspil, som han kaldes på dansk. Håber du igeledes finder lidt morskab her.  Klik på billedet for at komme til artiklen (pdf).
25.11.2017: Ny flot rasteplads på Helgelandskysten. Reporter Vidar Engh har formidlet denne flotte artikel om en udsigtsplatform langs en af Norges mest yndede turistruter.

Klik på billedet for at komme til artiklen (pdf).

25.11.2017: Hvor vinden førte os hen. Reporter Ejlif og fru Karin fortæller om en vindblæst efterårstur med campingbilen. Klik på billedet for at komme til artiklen (pdf). Rutebeskrivelsen kan ses her.
 

21.11.2017: Camping er en populær ferieform for danskerne, men hvilke forsikringer skal du huske og hvordan er du dækket af en rejseforsikring? Her er et link til informationerne.

Hvert år spænder tusindvis af danskere campingvognen bag på bilen, og kører sydpå til varmere himmelstrøg, afslapning og friluftsliv. Campingferien giver mulighed for at komme helt tæt på naturen, og besøge steder som charterturismen ikke kan tilbyde.

Men hvordan dækker rejseforsikringen når du tager på campingferie? Det finder du svar på i denne guide. Du kan blandt andet læse om på dette link.

16.10.2017  Andorra. Lidt informative og halvlystige betragtninger over miniputstatens "herligheder". Klik på billedet for at komme til artiklen (pdf).
15.10.2017  Nordjylland Rundt Karin og Ejlif på nye udforinger i kendte egne landt barndomsminder med campingvognen på slæb. For sidste gang, mener Ejlif, men lad os nu se......læs rejseberetningen ved at trykke på billedet her.
29.9.2017  Slesvig-Holsten Rundt Ejlif og Karin Petrat-Laursen har skiftet til campingbil og har indviet den med en tur rundt omkring Tysklands nordligste region. Tryk på billedet for at læse beretningen. Der er gode turisme oplysninger i.
21.9.2017  Fem europæiske byer opnår placering blandt 15 af de mest venlige byer i verden. Læs artiklen ved at klikke på billedet i denne rubrik. Artiklen beskriver på dansk de 5 europæiske byer iflg. et amerikansk rejsemagasin. Det er bemærkelsesværdig, at nomineringerne er opnået i konkurrence med thailandske, australske, new zealandske samt nord- og sydamerikanske byer.
13.9.2017 Karin og Ejlif´s   "On Tour Kroatien 2017. De er flittige leverandører af rejsebretninger og har kastet sig ud i dette projekt i deres spritnye autocamper. KLIK 1.DEL HER - KLIK 2.DEL HER.

12.9.2017 (Gen)opdag Frankrigs skjulte skatte. Oplev de mindre kendte rejsemål i Frankrig og bliv inspireret til nye stop på din næste tur. Du kan bl.a. læse om Lyon, Mont Saint-Michel og fiskerbyen CassisArtiklen er skrevet i samarbejde med EF Sprogrejser.

Læs artiklen ved at klikke på billedet (PDF-fil).

1.9.2017. Kystriksveien 2017.  Vidar Engh har beskrevet en tur med fine links og oplevelser på den turistvej, som for længe siden er udnævnt til Norges smukkeste turistrute. Følg her denne nye rejsebeskrivelse.

Læs artiklen ved at klikke på billedet (PDF-fil).

8.8.2017. Verdens længste hængebro.  Svejts har åbnet verdens længste hængebro for vandrerne, der vil en 2-dages tur til bjerget Matterhorn.

Læs artiklen ved at klikke på billedet (PDF-fil).

23.7.2017. Cataloniens herligheder, del 1. Artiklen fortæller lidt om 2 af Cataloniens herligheder og lidt om Barcelonas store søn.

Læs artiklen ved at klikke på billedet (PDF-fil).

1.7.2017. Spanske topstrande. En række forslag til 6 af Spaniens strand, iflg. Spanien.info

Læs artiklen ved at klikke på billedet (PDF-fil).

28.6.2017. Rovaniemi, Lapland. Et øjebliksbillede af samisk natur og kultur.

Læs reportagen ved at klikke på billedet (PDF-fil).

31.5.2017. Los Barruecos i Extremadura. Et landskab, som er erklæret for bevaringsværdig fordi det ikke findes magen til på hele kloden. Det findes i Spanien med sine tusindtals storke. 

Læs reportagen ved at klikke på billedet (PDF-fil).

25.5.2017. Ölandscamping. VisitSweden beærer portalen med tips til Sveriges sommerø par excellance.

Læs artiklen ved at klikke på billedet (PDF-fil).

27.4.2017. Wiens kaffenydelser. En artikel med helt anderledes staldtips for et besøg i Wien.

Læs reportagen ved at klikke på billedet (PDF-fil).

26.4.2017. En vintercampingtur. Sådan begynder familien Petrat-Laursen fra Nordborg deres beretning med mange hints om seværdigheder/oplevelser, der også kan berige din campingtur. Læs reportagen ved at klikke på billedet (PDF-fil).
24.4.2017. Nordsjøvegen. Sådan betegnes den sydligste af Norges maleriske turistruter, som vi har gennemkørt med campingvogn.  Læs reportagen ved at klikke på billedet (PDF-fil).
19.4.2017. Det Spanske Fastland. I denne artikel, som er den indledende artikel til senere primære rejsemål i Spanien, laves der en kort gemmegang af de mere jordnære forhold.

Klik på foto for at komme frem til artiklen (PDF-fil).

12.4.2017. Måneskins sejlads i Prag. Der er ingen grund til at blive på campingpladsen, når mørket er ved at falde på. Byen er i sig selv en oplevelse i lampernes skær. Noget helt andet er mulighederne om aftenen. Artiklen anviser tre forskellige muligheder til denne del af dagen.

Klik på foto for at komme frem til artiklen (PDF-fil).

3.4.2017. Dordognedalen. Denne gang skrives der en 5-siders artikel om oplevelser i den midterste del ad Dordognedalen. Som autor har besøgt 6 gange. Først 3 på hinanden følgende år fra 1978-81 og derefter  fra 2002 med nogle års mellemrum. Der er anvisninger til campingplads ideer i artiklen.

Klik på billedet til artikel på PDF-fil.

30.3.2017. Ridderborgen Braunfels. PDF-filen fører dig til en af Tysklands største borganlæg, der kan tælles helt tilbage til 1246. Utallige rum, suiter, mure, porte, tårne og spir sørger her for at det er grundlag til en virkeligheldagsudflugt. Med fotos af Joachim Zwick og tekst af Hans Duggen. Klik på linket.
26.3.2017. "Med Gud i Frankrig". En indføring i Frankrigs geografi på en lidt anderledes måde. Skrevet og fotograferet af Hans Duggen. Klik på billedet.
20.3.2017.  En udførlig artikel om en af Norges største seværdigheder. Skrevet og fotograferet af Hans Duggen. Klik på linket.
24.2. 2017. En af Tysklands fornemste slotshaver finder man ved at klikke her .
22.2. 2017. Højt oppe i den Cantabriske bjergkæde ligger der gemte perler. klik her .
20.2. 2017. Lad os starte her med noget om gode madsteder i Porto. klik her . Klik på linket her.

 

Gode Campingpladser:

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.